Fără categorie

LUMEA e a mea – Un motto trait in cinematografele din Romania de zeci de mii de oameni

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Filmul independent Lumea e a mea/ The World is Mine, debutul în lungmetraj al regizorului Nicolae Constantin Tănase, realizat cu un buget de până în 200 000 de euro și cu o distribuție formată în mare parte din actori neprofesioniști, a atins un număr de         22 052 de spectleam afisatori în toată țara.

După o serie de proiecții și spectacole de gală în mai multe orașe din România, filmul va rula din nou în București în prezența unei părți a echipei duminică, 6 decembrie, la Cinema Elvire Popesco din București, de la ora 17.45. La proiecție vor participa producătorul Radu Stancu, regizorul Nicolae Constantin Tănase, scenarista Raluca Mănescu și actrițele Ana Maria Guran, Oana Rusu și Ana Vatamanu.

Lumea e a mea/ The World is Mine, o dramă despre generația 2000, aduce în prim plan povestea Larisei (Ana Maria Guran), o adolescent din Constanța, care își dorește bani, valoare, influență, popularitate și respect. În drumul ei către maturizare, în împrejurări potrivnice, Larisa va face totul pentru obține ceea ce își dorește.

Lumea e a mea/ The World is Mine este un film colorat și amar, viu și strident, despre revolta inutilă a unei generații pentru care notorietatea se măsoară în vizualizări pe Youtube și like-uri pe Facebook.

Campania de promovare a filmului Lumea e a mea / The world is mine a fost realizată de Transilvania Film în colaborare cu agențiile Trybe, Hit Yourself Consulting și Thinkdigital România.

Campania a avut ca obiectiv principal creșterea notorietății filmului și atragerea publicului în cinematografe.

Agenția de creație Trybe a dezvoltat și implementat campania social media #cumafostprimadata, în cadrul căreia peste 30 de vedete și persoane publice din mass-media și blogosferă au povestit despre prima experiență sexuală. Printre acesteau s-au numărat Andreea Bălan, Inna, Dorian Popa, Giulia, Vlad Craioveanu, Dani Oțil, Andreea Vasile, Andi Vasluianu, Doc, Deliric ș.a.

Prin intermediul Hit Yourself Consulting campania de promovare a filmului Lumea e a mea a beneficiat și de sprijinul unora dintre cei mai cunoscuți vloggeri din România: Tequilla, Zmenta și băieții de la 10 lucruri, adică Andrei Lăcătuș (aka Shurubel), Vali Dobrogeanu și Ionuț Bodonea.

De asemenea, debutul în lungmetraj al lui Nicolae Tănase a fost promovat intens atât pe You Tube, cât și pe celebrul site destinat adolescenților, tpu.ro, cu ajutorul Thinkdigital România.

De asemenea, Lumea e a mea/ The World is Mine a beneficiat și de sprijinul cunoscutei artiste pop Ruby, prezentă pe coloana sonoră cu două piese: “Băiat de bani gata” (Ruby & Pacha Man), al cărei videoclip conține imagini din film, și “Toată țara” (Ruby în colaborare cu CRBL).

Lumea e a mea/ The World is Mine, în regia lui Nicolae Constantin Tănase, a avut premiera mondială la TIFF 2015, unde a și câștigat Premiul de debut în Zilele Filmului Românesc. Filmul a mai câștigat Mențiunea specială a juriului în competiția East of the West a Festivalului de la Karlovy Vary, Trofeul Anonimul International Independent Film Festival și Cottbus Discovery Award în cadrul celei de-a 25-a ediții a Festivalului Internațional de Film Est-European de la Cottbus (Germania).

Regizorul Nicolae Tănase este cunoscut publicului din România pentru scurtmetrajul Blu, cu care a câștigat premii importante la Festivalul Internațional de Film Transilvania, 2012, la Best International Short Film din Portugalia și Premiul „Tânără Speranță” la Gopo.

Din distribuție fac parte actorii Ana Maria Guran, Oana Rusu, Ana Vatamanu, Iulia Ciochină, Florin Hrițcu, Dan Rădulescu. Cu excepția Iuliei Ciochină, nominalizată la Premiile Gopo pentru rolul din Drumul Taberei (omnibusul Love Bus), celelalte tinere actrițe sunt non-profesioniste și se află la prima apariție pe marele ecran.

Echipa este completată de producătorii Tudor Giurgiu și Radu Stancu, producătorii executivi Bogdan Crăciun și Gabi Suciu, scenarista Raluca Mănescu, directorul de imagine Daniel Kosuth, monteur-ul Ion Petru Tănase, scenografa Adeline Andreea Bădescu, sound designer-ul Tudor Petre, iar muzica este realizată de Vlaicu Golcea.

Lumea e a mea/ The World is Mine  este o coproducție Libra Film și deFilm, realizată cu sprijinul UNATC – Atelier de Film, Digital Cube, Videolink, MDV Studio, Raza Studio, Cityplex, DSG, Villa Kult.

În România, filmul este distribuit de Transilvania Film, începând din 23 octombrie.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *