Atelier de Idei, Idei cu emotii, Social, Tineri

Loredana Hatingher, de la publicitate la antreprenoriat

Spread the love

Loredana Hatingher este o tânără mămică, care a decis să ia calea antreprenoriatului într-o perioadă complicată din punct de vedere economic. Ȋnsă contextul actual nu a împiedicat-o să-și încerce norocul cu o idee nouă de business pe piața din România. Know how-ul profesional din publicitate și management a fost de bun augur si a ajutat-o să facă acest pas în mod natural. Loredana ne povestește astăzi despre cum e să fii antreprenor la inceput de drum în Romania de azi, despre factori motivanți dar și despre provocări.

Începuturi

„Domeniul Comunicării m-a pasionat de când mă știu: pe la 3 ani am început să recit și să cânt, mai ales în schimbul atenției și a unui rând de aplauze. Mai târziu am ales Liceul Pedagogic, care m-a ținut aproape de copii, a doua pasiune a mea. Apoi, am decis să urmez facultatea de Comunicare și Relații Publice și masteratul în Consultanță și Expertiză în Publicitate. Am avut doar joburi care presupun comunicarea, marketingul și de 5 ani lucrez în Publicitate. Ce nu s-a schimbat de-a lungul timpului: am rămas empatică la nevoile oamenilor din jur, mereu cu zâmbetul pe buze, îndrăgostită de tot ce înseamnă universul copiilor.”, își începe Loredana povestea.

➡ Salut, Loredana! Când și de ce s-a născut proiectul babygift?

Proiectul babygift.ro s-a născut cu mult înainte să fiu mămică, anume de când prietenii noștri au început să fie părinți și noi ne tot gândeam ce cadou să le oferim. Totul a luat amploare când eram eu însărcinată și cei apropiați ne întrebau: de ce aveți nevoie, ce să luam, de unde să vă luăm?

Ne-am dat seama rapid că nu există pe piață un produs care să răspundă tuturor nevoilor: să fie un cadou cu care să te mândrești, să fie un set complet pe care să îl achiziționezi dintr-un singur loc, să conțină produse de calitate, premium, realizate cu atenție la nevoile bebeluşului și ale proaspeților părinți, să îți facă plăcere să îl deschizi și să te surprindă ce găsești în el. Așadar, proiectul s-a născut dintr-o necesitate și s-a construit raportându-ne mereu la noi, ca tânără familie cu un bebeluș.

Ne-am străduit să fim un business românesc, chiar dacă asta înseamnă adesea costuri crescute sau timp mai mare de execuție. În aceste vremuri, am simțit nevoia de a susține și noi alte companii românești și de a crea o comunitate în jurul nostru.

➡ Site-ul se adresează mamelor sau aparținătorilor, rudelor, prietenilor care vor să dăruiască lucruri pentru bebeluși și n-au timp să caute produse?

Conceptul babygift.ro se adresează apropiaților unei familii care așteaptă un bebeluș căruia vor să îi dăruiască un cadou foarte util și diferit față de tot ce este pe piață în acest moment. Îi avem în vedere și pe proaspeții sau viitorii părinți, care vor găsi într-un singur pachet toate produsele esențiale pentru primele luni de viață ale nou-născutului.

Mai ales în această perioadă, când viața noastră s-a mutat cu precădere în online, este un mare câștig să nu mai trebuiasă să cauți prin magazine un cadou de bebeluș, să asortezi câte ceva de aici cu ceva de acolo, apoi să cumperi separat cutie de cadou, fundă, felicitare, etc.

➡ Care e diferențiatorul major al platformei de e-commerce pe care o gestionezi? Cu ce vii tu în plus față de concurență?

Reușim să ne diferențiem foarte ușor prin produsul nostru premium: 20 de piese realizate din materiale de calitate, cu design cool și minimalist, gândite pentru confortul bebelușului, un ursuleț adorabil asortat cu restul produselor, totul împachetat ca la marile case de modă.

Am realizat totul prietenos cu bebelușul: produse din bumbac 100% certificate OEKO-TEX® Standard 100, non-alergenic, nu utilizăm substanțe chimice sau agenți de colorare care conțin metale grele, capsele, prinderile, etichetele printate nu zgârie, sunt moi, perfecte pentru bebeluși și nevoile lor.

Platforma de e-commerce ce găzduiește conceptul nostru, babygift.ro, prezintă simplu și elegant povestea acestui proiect. Acolo faceți cunoștință cu fetița noastră, care ne-a fost model și cu ajutorul ei găsiți inspirație despre cum se văd și se asortează piesele din set. Site-ul este gândit pentru ca achiziția să fie rapidă și totul clar explicat.

Piața de haine de bebeluși este una foarte mare și cuprinde multe branduri internaționale sau locale, autentice, pe care le admirăm. Totuși, produsul nostru este unic tocmai pentru că asigură mixul ideal: complet, premium, un raport calitate – preț corect, rapid de achiziționat și cu o super idee de unboxing. Seturile cadou de pe piață sunt fie foarte colorate, împachetate îndoielnic cu tot felul de folii și funde de plastic, combină nepotrivit produsele sau conțin piese cu etichete care zgârie, se îmbracă greu și alte asemenea.

➡ Cum arată clientul tău ideal?

În ceea ce privește proiectul nostru, nu există un client ideal, pentru că, la un moment dat în viața noastră, a fiecăruia, apare un bebeluș: al nostru sau al unui apropiat. Și atunci ai nevoie de un cadou pe care să îl cumperi rapid, să îi fie util și prin care să impresionezi. Cadoul nostru este cool, Instagramabil, e din seria celor pe care vrei sa le filmezi la deschidere și să le postezi pe toate rețelele de socializare.

➡ Ce planuri ai pentru 2021?

În 2021 lucrăm intens pentru a ne crește comunitatea din jurul conceptului Baby Gift. Pentru ei, avem deja în plan să lansăm încă 3 pachete care se mapează pe nevoile identificate în piață. Deja ne pregătim pentru o nouă ședință foto și un pachet special în luna iubirii.

Puteți să ne urmăriți atât pe contul de Instagram https://lvu.ro/InstaBabyGift cât și pe pagina de FB https://lvu.ro/FBBabyGift.

➡ Un mesaj pentru cititori

Anul 2020 a fost bun cu noi pentru că ne-a adus mult mai aproape de familie, de lucrurile care ne făceau plăcere, dar pentru care nu avem timp, ne-a învățat multe lucruri bune, pe care ar fi bine să le punem în practică în 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.