Fără categorie

Liliana Turoiu a fost nominalizata la titlul de FEMEIA ANULUI 2016

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Artist plastic si designer, Lector Universitar Doctor in cadrul Departamentului de Moda al Universitatii Nationale de Arte Bucuresti si membru al Uniunii Artistilor Plastici Profesionisti din Romania, Liliana Ţuroiu a fost nominalizata, luna aceasta, pentru titlul Femeia Anului la categoria Arta si Cultura, in cadrul prestigioasei Gale de Premiere Femeia Anului, organizata an de an de revista Avantaje si AVON si ajunsa la cea de-a XIX-a editie.

Liliana Turoiu si Gheorghe Zamfir purtand Zestrea

Iti poti vota preferata din fiecare categorie pe avantaje.ro/femeia-anului/voteaza/

Liliana Turoiu pentru Femeia Anului la categoria Arta si Cultura

➡ FEMEIA ANULUI 2016

Si tot aici poti afla mai multe despre Premiile Femeia Anului 2016 si despre nominalizate– de la vedete la personalitati din domeniul artistic, jurnalism, antreprenoriat ori responsabilitate sociala, cele mai merituase femei ale momentului, cele care transforma obisnuitul in remarcabil.

Ca un adevarat ambasador al valorilor romaneşti, Liliana Ţuroiu a promovat in mod constant, in cei 20 de ani de cariera, costumul si traditiile autentice romaneşti prin expozitiile sale de arta si vesmant contemporan si prin numeroasele conferinte sustinute in cadrul unor prestigioase institutii academice internationale.  Liliana Turoiu este si Presedinte si membru fondator al Fundatiei Altum Studio Design, organizatie prin care s-a implicat in sustinerea tinerilor artisti profesionisti si in evenimente caritabile pentru ajutorarea copiilor cu probleme de sanatate.

 Aceasta nominalizare la titlul Femeia Anului, categoria Arta & Cultura – pentru imbogatirea culturii comunitatii, prin crearea sau promovarea artelorma onoreaza si vine ca incununare si o recunoasterea publica a proiectelor culturale pe care le-am dezvoltat atat in tara, cat si la nivel international, in cei 20 de ani de cariera. Proiecte prin care am promovat constant valorile autentice romanesti, ca si o noua abordare a portului popular romanesc, adus in context modern.”, declara artistul plastic Liliana Turoiu.

straie pretioase Zestrea si creatoarea Liliana Turoiu

➡ CAND MODA SE IMPLETESTE CU ARTA, CULTURA SI VALORILE ROMANESTI

In 2015 ia nastere proiectul „Zestrea by Liliana Turoiu”, un proiect cultural complex, cu un mesaj si o identitate vizuala foarte puternice. Proiectul cuprinde o colecţie de vesmant contemporan inspirata din iile, fotele si braiele romanesti traditionale si un catalog de arta si costum „Zestrea”, realizat dupa un shooting de exceptie la Castelul Bran.

Dupa evenimentele expozitionale din Italia, Franta, Austria, Germania, SUA, Portugalia si Romania din perioada 2015-2016, “Zestrea” a devenit, dintr-un proiect personal, un curent cultural cu implicatii transformative. Un proiect care, in cadrul adevaratului sau periplu expozitional international, promoveaza frumusetea sufletului romanesc exprimat in croiuri, culori, texturi si simboluri readuse la viata de creatoarea sa.

Incepand din ianuarie 2016, „Zestrea” este expusa simultan in doua muzee de prestigiu – Cetatea Fagarasului si Muzeul Orasului Sinaia – dupa ce a fost expusa in premiera la Castelul Bran si, ulterior, la Muzeul National Peles, in Castelul Regal Pelisor.

In mai 2016 Liliana Turoiu lanseaza linia de camasi barbatesti de ceremonie „Zestrea”, prima camasa fiind purtata de unul din cei mai renumiti artisti romani ai tuturor timpurilor, Maestrul Gheorghe Zamfir. 

Luna iunie marcheaza lansarea colectiei „Bran Dracula’s Castle by Liliana Turoiu” – colectie de inspiratie medievala, creata exclusiv pentru Castelul Bran, dupa succesul de aici al expozitiei „Zestrea”.

In septembrie 2016, Liliana Turoiu expune proiectul „Zestrea” la evenimentele de celebrare a 150 de ani de Regalitate in Romania, organizate la Düsseldorf, Germania de catre Institutul Cultural Roman si Asociaţia Culturala Romano-Germana Atheneum.

Tot in septembrie, creatoarea este invitata sa participe cu doua piese emblematice ale colectiei “Zestrea” la „Licitatia de Valori Traditionale Romanesti”, organizata de prestigioasa galerie de arta Artmark, in aceeasi seara cu licitatia artefactelor apartinand lui Constantin Brancusi.

In octombrie si noiembrie 2016, „Zestrea by Liliana Turoiu” este expusa la Castelul Bethlen-Haller si este inclusa in filmul de promovare a patrimoniului national, un proiect realizat de Carturesti in parteneriat cu Jidvei.

Tot in noiembrie 2016, Liliana Turoiu s-a alaturat, ca in fiecare an, organizatiilor caritabile in sprijinirea copiilor cu probleme de sanatate, la cea de-a X-a editie a evenimentului „Lumina pentru viitor” organizat in Bucuresti, la Palatul Odeon.

La invitatia Ambasadei Romaniei in Portugalia, expozitia „Zestrea by Liliana Turoiu” este expusa pe 1 Decembrie 2016 in Palatul Thalia din Lisabona, cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei. Expozitia a fost deschisa de Excelenta Sa, Doamna Ambasador Ioana Bivolaru, in prezenta a numeroase personalitati ale vietii culturale si politice. 

Intre 2 si 12 decembrie, expozitia „Zestrea” este gazduita de Galeria Institutului Cultural Roman din Lisabona.

Pe 22 decembrie 2016, proiectul „Zestrea” se intoarce la Bucuresti, prin expozitia de fotografie, arta, video si costum de la Ateneul Roman. In aceeasi seara, cu ocazia Concertului extraordinar de Craciun, artistele Corului „Filarmoncii George Enescu” au urcat pe scena Ateneului purtand tinute semnate de designerul si artistul plastic Liliana Turoiu.

Anul 2016 aduce in palmaresul Lilianei Turoiu si un Premiu de Excelenta pentru susţinerea şi promovarea costumului tradiţional şi a elementelor autentice romaneşti prin colectia “Zestrea” in cadrul prestigioasei Gale Internationale „Wine Contest Bucharest” de la Palatul Bragadiru, dupa ce, la Paris, creatoarei i s-a decernat un premiu special de catre Marele Ordin al Cavalerilor Francezi in cadrul ceremoniei organizate la Sala Wagram de catre Intercoiffure Mondial.

 ➡ PALMARESUL EXPOZITIONAL AL COLECTIEI „ZESTREA by LILIANA TUROIU” 

Cuprinde, de altfel, 22 de locuri prestigioase din 8 tari, dintre care amintim:

Germania: Palatul Jagerhof si Opera din Dusseldorf; Targul International de Turism de la Stuttgart; Pavilionul Romaniei din cadrul Targului ITB Berlin;

Austria: Palatul Schonbrunn, Viena;

Italia: Universitatea Sapienza, Roma; Accademia di Romania, Roma; Expoziţia Universala de la Milano;

Franta: Sala Wagram, Paris;

Portugalia: Palatul Thalia, Lisabona; Galeria Institutului Cultural Roman din Lisabona.

Romania: Castelul Bran; Muzeul Naţional Peleş – Castelul Pelişor; Castelul Bethlen-Haller, Jidvei; Ateneul Roman, Palatul Bragadiru si Palatul Cesianu-Racovita– Galeria Artmark.

Afla mai multe despre proiectele artistului plastic Liliana Turoiu de pe: lilianaturoiustudio.com, zestrea-collection.com, facebook.com/Liliana Turoiu Studio – Official si youtube.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *