Actualitate, Economic

Hyperion Fetească Neagră 2016 şi Neptunus Shyraz 2016 au primit aurul la Bruxelles

Spread the love

Hyperion Fetească Neagră 2016 şi Neptunus Shyraz 2016, două vinuri din portofoliul The Iconic Estate, au cucerit Marea Medalie de Aur, cea mai înaltă distincție a prestigioasei competiții internaționale Concours Mondial de Bruxelles. Marea Medalie de Aur este cea mai importantă medalie din palmaresul unui producător și este obținută numai de cele mai bune vinuri din lume care demonstrează calități superioare pe parcursul evaluării riguroase a juriului.


Hyperion Fetească Neagră 2016 a fost distins cu Marea Medalie de Aur, dar și cu trofeul „Revelația României” oferit vinurilor cu cel mai mare punctaj din categorie. Cu o structură robustă dar fină, acest vin roșu sec, obținut din cel mai valoros soi românesc de struguri, Fetească Neagră, încântă cu arome ce amintesc de fructe proaspăt culese, cireșe negre, coacăze și prune coapte.

De asemenea, o Mare Medalie de Aur a obținut și Neptunus Shyraz 2016, din fascinanta Colecție Mitologică, fiind remarcabil prin buchetul intens de condimente (piper negru, piper roșu) și fructe negre de pădure, în care se simt note fine de eucalipt și vanilie. The Iconic Estate este primul producător de vinuri din România care a obținut Marea Medalie de Aur la Concours Mondial de Bruxelles 2002, cu vinul Prahova Valley Special Reserve Pinot Noir 1999.

Alte două vinuri din portofoliul The Iconic Estate, din gamele Prahova Valley si Hyperion au fost premiate cu medalii de aur. De un roșu rubiniu, cu arome generoase de suc de rodie proaspăt, căpșuni moi, cireșe amare, prune, ciocolată neagră și condimente umede și un postgust persistent și proaspăt, Hyperion Cabernet Sauvignon 2016 a câștigat una dintre cele două medalii de aur. Cealaltă medalie de aur a fost acordată vinului Prahova Valley Fetească Albă 2020, un vin proaspăt, bine echilibrat și revigorant, cu note delicate de fructe exotice, lămâie și flori de soc.

Rhein Extra Rosé Brut, Byzantium Rosso 2019 și Prahova Valley Fetească Neagră 2019 au obținut scoruri mari, de asemenea, care le-au adus medalii de argint în cadrul competiției internaționale.

Cea de-a 28-a ediție a Concours Mondial de Bruxelles s-a desfășurat la Luxembourg și a reunit 10.000 de vinuri din 46 de țări. Juriul a fost format din experți din industrie – oenologi, buyeri internaționali, jurnaliști, critici și reprezentanți ai organizațiilor din domeniu – recunoscuți la nivel internațional pentru abilitatea lor de a evalua vinuri într-un mod riguros.

Vinurile The Iconic Estate sunt disponibile ȋn marile lanţuri de magazine, magazinele de proximitate, locaţiile HoReCa, online shop-urile partenerilor Alexandrion Group şi pe iconicdrinks.shop, parte a Alexandrion Group.

THE ICONIC ESTATE, parte din Alexandrion Group, este producător, exportator și importator selectiv de vinuri spumante și liniștite. Compania deține instalații de producție și depozitare, trei linii de îmbuteliere, depozit cu temperatură controlată și pivnițe subterane. Vinăria din Tohani, Gura Vadului, are una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare și o capacitate de procesare de 5000 tone de struguri pe an, fiind produse aproximativ 3,6 milioane de litri de vin anual, reprezentând aproximativ 5 milioane de sticle. An de an, vinurile produse au fost premiate în diverse competiții internaționale. THE ICONIC ESTATE vinde vinurile sale în mai mult de 40 de țări din întreaga lume și a devenit al doilea cel mai mare exportator de vinuri îmbuteliate din România.

Pivnițele Rhein & CIE Azuga, parte din THE ICONIC ESTATE sunt cea mai veche locaţie unde se produce, fără întrerupere de la înființare (1892) și până în prezent vinul spumant după o metoda tradițională din Franța. Casa Regală a României apreciază vinurile din pivnițele noastre pentru calitatea lor superioară, numind THE ICONIC ESTATE furnizor oficial pentru vinurile liniștite și spumante.

THE ICONIC ESTATE deține peste 255 de hectare de podgorii, cea mai mare parte dintre ele într-una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România, Dealu Mare – o regiune care asigură o parte semnificativă a strugurilor folosiți pentru obținerea vinurilor excepționale, similară cu două celebre regiuni vini-viticole europene: Piemonte în Italia și Bordeaux în Franța.

Calitatea vinurilor, valoarea, rafinamentul și distincția lor fac din THE ICONIC ESTATE unul dintre cei mai buni producători români de vin, care au valorificat potențialul și diversitatea viticolă a țării prin vinurile producție proprie: Rhein Extra, Millennium, Hyperion, Neptunus, Kronos, Rhea, Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Lună, Floarea Soarelui, La Umbra, La Crama și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *