Fără categorie

HOTEL TRANSILVANIA 2- Pentru copii si parinti, intr-un cuvant pentru familii

Spread the love

Asa cum am promis, am revenit cu recenzia pentru una dintre cele mai așteptate animații.

HOTEL TRANSILVANIA 2  este genul de animatie care relaxeaza. E o alegorie la realitatea noastra de toate zilele daca stam sa ne gandim la relatiile dintre parinti si copii, dintre parinti, copii si nepoti, dintre indragostiti si rude. Dincolo de colorit, monstruleti ambulanti, filmul vorbeste despre FAMILIE.

Poster CC.indd

Pe scurt, în animația Hotel Transilvania 2 lucrurile s-au schimbat de la prima parte. Chiar dacă e un sequel are multe elemente de noutate chiar și printre personajele deja consacrate. Politica strictă a lui Dracula, aceea de a accepta doar monstruozități în hotel, s-a mai relaxat, iar hotelul îşi deschide porţile şi oamenilor. Dar, în spatele cavourilor închise, Dracula este neliniştit, deoarece adorabilul său nepot, jumătate vampir, jumătate om, Dennis, nu dă semne că ar fi mai mult vampir. Aşa că, în timp ce Mavis îşi vizitează socrii umani, bunicul vampir Dracula îşi cheamă prietenii pentru a-l supune pe Dennis unor antrenamente speciale.

Cum spuneam, dincolo de subiectul in sine, filmul e puternic umanizat nu datorita personajelor ci mai curand datorita ideii care se contureaza destul de evident. Mandria ca si nepotul tau sa fie ce ai fost si tu, lucru care se poate extrapola usor in viata reala. Bunici care vor ca nepotelul sau nepoata lor sa fie doctori pentru ca si ei au fost doctori, care vor sa substituie rolul parintilor, care vor toate acele lucruri din dragoste.

Animatia are un caracter moralizator pentru ca dovedeste inca odata ca atunci cand fortezi limitele unei persoane nu vei obtine de la acea persoana nimic. Daca lasi ca lucrurile sa vina de la sine si sa ai o abordare naturala sunt sanse mai mari ca nepotul sau copilul tau sa ajunga acolo unde iti doresti si tu.

Si, cum spuneam, dincolo de aceste elemente serioase, animatia e total neserioasa intr-un sens pozitiv. Personaje cu mult umor, dialoguri inteligente, animatia are tot ce trebuie.

Vocile personajelor aparțin lui Adam Sandler (Dracula), Andy Samberg (Johnny), Selena Gomez (Mavis), Kevin James (Frank), Fran Drescher (Eunice), Steve Buscemi (Wayne), Molly Shannon (Wanda), David Spade (Griffin), Keegan-Michael Key (Murray) şi Mel Brooks (Vlad) dau viaţă personajelor animaţiei. Adam Sandler, Allen Covert şi Ben Waisbren sunt producători executivi, iar Robert Smigel semnează scenariul.

In curand la cinema! Film distribuit de InterCom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.