Social

Fundatia Vodafone Romania finanteaza cu suma de 1,1 mil de euro modernizarea unui spital din Constanta

Spread the love

Fundatia Vodafone Romania finanteaza cu 1,1 milioane de euro proiectul renovarii si modernizarii Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti Constanta.  Finantarea a fost anuntata in cadrul conferintei Connecting for Good 2018.
In cei 20 de ani de activitate, fundatia a investit 17 milioane de euro in proiecte din domeniul sanatatii.

Suma are in vedere renovarea si modernizarea Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Judetean Constanta, proiect demarat in august 2017 si aflat in prezent in desfasurare. Anuntul a fost facut in cadrul conferintei anuale Connecting for Good, care reuneste cei mai importanti parteneri ai fundatiei, ONG-urile si beneficiarii programelor sale.

Fundatia Vodafone Romania – De 20 de ani sunt pusi pe fapte bune

„Proiectul de la Constanta este una dintre cele mai importante si ample initiative in care s-a implicat fundatia in cei 20 de ani de existenta. Am parcurs deja mai multe etape importante, iar schimbarea este deja vizibila. Data fiind complexitatea proiectului, am ales sa ne implicam nu doar prin finantarea anuntata astazi, care va acoperi cea mai mare parte a bugetului necesar pentru finalizarea noii sectii, ci si prin preluarea unor activitati ce tin direct de managementul proiectului”, a declarat Angela Galeta, Directorul Fundatiei Vodafone Romania.

In urma lucrarilor de reconstructie, demarate in august 2017, Sectia de terapie intensiva nou-nascuti de la Spitalul Judetean Constanta are deja o structura noua, care o inlocuieste pe cea veche, pereti refacuti, in locul celor cu deficiente structurale, un spatiu interior recompartimentat si o noua structura metalica exterioara, proiectata pentru a sustine echipamentele de aer conditionat medical. Proiectul a parcurs, de asemenea, etapa de montare a infrastructurii de baza pentru instalatia electrica.

Sanatatea este una dintre cele patru arii strategice de investitie pentru Fundatia Vodafone Romania, alaruri de educatie, servicii sociale si voluntariat. In 20 de ani de activitate, fundatia a investit aproape 17 milioane de euro in initiative dezvoltate la nivel national in acest domeniu, mai mult de jumatate din bugetul anual fiind directionat catre astfel de proiecte. Printre acestea s-au aflat construirea Sectiei de terapie intensiva nou-nascuti a Spitalului Marie Curie din Bucuresti, cea mai moderna de acest fel din sud-estul Europei, cu o investitie de aproximativ 1,8 milioane de euro. Sectia de la Constanta va fi refacuta dupa modelul celei de la Marie Curie.

Aici urmeaza sa fie implementata o solutie de telemedicina care va permite transmiterea securizata de imagini si parametri medicali in timp real si urmarirea de la distanta a semnelor vitale ale pacientilor. Aceasta solutie va reprezenta cel de-al zecelea proiect de telemedicina, primul de acest fel din Romania fiind implementat in 2005, pe ambulantele SMURD, tot prin sprijinul acordat de Fundatia Vodafone Romania.

In cadrul conferintei Connecting for Good, Fundatia Vodafone Romania si partenerii sai au prezentat cateva programe cu impact la nivel national, derulate in cei 20 de ani, in domeniile sanatate si educatie. Unul dintre acestea este renovarea si modernizarea traseului donatorului in cele 42 de centre de transfuzie sanguina din Bucuresti si din toate judetele tarii. Programul urmeaza sa fie finalizat in 2018, investitia totala a fundatiei ridicandu-se la aproximativ 1 milion de euro.

In domeniul educatiei, fundatia deruleaza programul strategic national Investitie in Mediul Rural, care urmareste asigurarea accesului la educatie tuturor copiilor, indiferent de mediul din care provin si sprijinirea categoriilor sociale defavorizate. Lansat in 2015, programul a cumulat pana acum investitii totale ale fundatiei de peste 1,3 milioane de euro si a inclus finantarea a 13 centre de tip „Scoala dupa Scoala”, acordarea de burse sociale, renovarea de scoli si gradinite, finantarea de centre de servicii sociale pentru persoane cu nevoi speciale, precum si un proiect unic la nivel national – o spalatorie comunitara. Peste 60.000 de persoane au primit sprijin pana acum in cadrul programului.
Fundatia Vodafone Romania este o organizatie neguvernamentala romaneasca, cu statut caritabil, distincta si independenta de operatiunile comerciale ale companiei, infiintata in 1998.

In cei 20 ani de activitate, Fundatia Vodafone Romania a finantat 1.104 de programe derulate de 706 de ONG-uri din intreaga tara, in domeniile sanatatii, educatiei, serviciilor sociale. Proiectele au avut peste 2,7 milioane de beneficiari – copii, tineri, varstnici, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Pana in prezent, Fundatia Vodafone Romania a investit peste 28 milioane de euro in proiecte desfasurate de organizatiile non-profit partenere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *