Fără categorie

Focul lui Sumedru de la munte l-am dus pe plaja la malul marii

Spread the love

Si a fost Focul lui Sumedru si, pentru ca sunt printre voi cititori care nu cunosc obiceiul, m-am gandit sa-l “povestesc” intr-o maniera creativa… Persoana care mi-a propus sa scriu despre subiectul in cauza este un adevarat Cerber al Limbii Romane, dar o face cu atata pasiune si umor incat acel Cerber se transforma subit intr-o zana a cuvintelor inventate.

Sa incepem! Ce inseamna Focul lui SUMEDRU!? E un obicei străvechi, de pe vremea primilor daci crestinati zic unii, despre care spune că în Ajun de Sfântul Dumitru, mai exact in data de 25 octombrie a fiecarui an, oamenii trebuie să aprindă focuri uriaşe pentru a se purifica şi a alunga spiritele rele, ghinionul, demonii din afara si din interior. In unele localitati, cenuşa care ramane dupa arderea lemnelor este folosita de localnici pentru fertilizarea solurilor.

 

Intamplare face ca prin 2013 sa fiu de Focul lui Sumedru tocmai la malul marii intr-un eveniment de coaching, la un hotel cu nume de soarta – Hotel Fortuna 

 

In zona satelor si comunelor din arealul Rucar-Bran, la Focul lui Sumedru se impart covrigi si mere, iar copiii arunca cu zeci de castane in foc. Cei mai dracosi dintre ei isi murdaresc degetele in funingine racita si alearga pe langa fete si le murdaresc obrajii pe furis dupa care fug si striga precum indienii: – HAI LA FOCUL LUI SUMEDRU sa iti fac obrazul negru!

Dar la mare, la mare lucrurile stau altfel. Am reusit sa conving si niste amici care stateau la 300 de metri de Plaja Belona pe o insula hoteliera

 

Spre dimineata, cand focul sta sa se stinga, cei mai curajosi sar peste foc pentru a avea noroc in viata. Sunt si eu un om ca toti oamenii…Am decis sa ma mut in Bucuresti, locuiesc inca in chirie pentru ca asa vreau, pentru ca imi place sa am mobilitate maxima si sa pot oricand sa ma mut cu jobul sau alte proiecte oriunde. Am un job in zona de marketing digital unde ma simt extraordinar si mai am multe alte colaborari pe zona de productie si editare video, iar in timpul liber sunt…blogger.

Dar am timp de idei nebunești precum Focul lui Sumedru pe plaja :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *