Fără categorie

E OFICIAL! Gamerii români au undă verde la competițiile internaționale!

Spread the love

Blizzard Entertainment, unul dintre cei mai mari producatori mondiali de jocuri pe calculator, a decis oficial ca din acest an, jucătorii din România să fie incluși pe lista oficială în cadrul competițiilor mondiale. Anunțul a fost făcut odată cu dezvăluirea detaliilor despre organizarea Campionatului Mondial Hearthstone, unde jucătorii din România vor putea concura pentru prima oară.

Conform reprezentanților Blizzard, jucătorii români, dar și cei din alte țări precum Portugalia și Grecia nu se puteau înscrie până acum din cauza legilor și restricțiilor țărilor respective. Unul dintre gamerii afectați de aceste restricții a fost românul Radu Dima, cunoscut în lumea gamerilor sub pseudonimul de „Rdu”, campion la DreamHack Summer 2014, căruia nu i s-a permis participarea la ediția 2014 a Campionatului Mondial de Hearthstone, organizată în orașul Anaheim, SUA.

„Sunt bucuros că România este acum eligibilă, deoarece pot în sfârșit să arăt lumii experiența mea și să reprezint România la cel mai înalt nivel internațional”, a declarat Radu „Rdu” Dima.

Și lui Silviu „Nightend” Lazăr, jucător profesionist de StarCraft 2, i s-a refuzat participarea la Finalele Regionale Europene organizate în 2009 în Köln, Germania. În motivarea primită atunci de Nightend, Blizzard i-a comunicat că România nu se număra printre țările eligibile.

Anul acesta România va găzdui din nou DreamHack 2015, cea mai mare competiție internațională de gaming.

SURSA: ROMANIALIBERA.RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *