Fără categorie

De la Ursul Fram la Quidam. Pentru ca viata e un spectacol de circ!

Spread the love

Asa a inceput copilaria mea…Asa a inceput primul meu contact cu circul – Ursul Fram. Aveam in jur de 10 ani si ma uitam la televizor pe TVR 1. Mai tarziu, cand am mai crescut, a venit un circ la noi in Campulung si m-am dus alaturi de surori sa rad alaturi de clovni, sa privesc ursi bruni care fac jonglerii, acrobati pictati, pantomima, camile, elefanti, ca-n tara fantastica a lui Alice, pentru ca nimic nu era ceea ce era sa fie – Ursi pe bicicleta, catei experti in gimnastica, porci calariti de maimute. Ideea de o lume intr-o alta lume mi se parea fascinant. Daca la teatru aveam viata in teatru, pentru ca, asa cum spunea si Shakespeare, teatrul e viata si viata e teatru, la circ, toata lumea intra sub in cort si timp de cateva ceasuri poti face Ocolul Pamantului mai repede decat au facut-o personajele lui Jules Verne in cartea Ocolul Pamantului in 80 de zile. Imi aduc aminte de parca s-a intamplat in urma cu doar doua trei ore ziua cand ma uitam la televizor si am auzit…

Azi, vine Circul, cu o poveste, de demult,

Azi vine Circul, cu povestea unui urs …

Astazi, chiar daca avem tehnologie 4G, tot felul de gadget-uri Hi-tech, Android, iOS, smartwatch, din fericire, inca mai exista circ, si nu ma refer la cel gratuit de la tv, circul pe care ni-l vand ca si adevar suprem conducatorii, pititzoancele de la Capatos si alte vedete de carton. Nu! Ma refer la circul de legenda – Cirque du Soleil.

Si daca tot am inceput cu Fram ursul polar, mi-am imaginat cum ar fi sa fiu un blogger saltimbanc pentru Cirque du Soleil

Azi, vine Cirque, cu o poveste de oras,

Azi vine Cirque, cu povestea unui cerc…

Azi vine Cirque, cu o poveste mirobolanta,

Azi vine Cirque du Soleil cu o poveste fantastica si nemaivazuta…

S-a intamplat undeva in 1984,

Cu doar 20 de artisti, doar 20 de artisti,

Si era Soare in acel 1984,

La Cirque du Soleil, la Cirque.

Si pentru ca povestile se intampla intr-o tara de poveste, Romania, Cirque de Soleil te invita la un spectacol fascinant – Quidam. Quidam e un spectacol despre viata dincolo de realitate…Suntem inconjurati de griji, nu ne gasim sensul in mersul de dimineata la birou, in alarma de la telefon care suna si in modul SNOOZE, in gustul de lapte prea spalat cu apa atunci cand il amestecam cu cereale, in tigara care se stinge prea repede si in cafeaua care se raceste prea greu, nu mai gasim sensul in partenerul de langa noi care ne saruta doar ca sa ne aducem aminte ca seara vrea sex, in seful care ne asteapta cu un maldar de dosare si task-uri si atunci, CUM sa Evadezi ? Raspunsul – Quidam.

O lume unde grijile se estompeaza, se topesc, devind pasteluri de pictat corturi, unde culorile se imbina armonios cu sunetul si miscarile cu freamatul buzelor.

De ce sa veniti la Quidam ? Pentru ca fiecare dintre voi se va regasi in tanara Zoe, pentru ca Zoe e proiectia noastra in lumea moderna, in lumea lipsita de sens. Cu totii ne uitam in oglinda si avem tot felul de reactii, dar oare ne-am intrebat ce vede oglinda cand se uita la noi !? Daca vrei sa afli raspunsul la intrebari fantastice trebuie sa pasesti intr-o lume fantastica, si QUIDAM tocmai de asta te cheama la Circ, ca sa fii vrajit – CA SA FII personaj intr-o POVESTE! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *