anglia iarna
Divertisment

De ce să faci sarbatorile de iarna în Anglia?

Spread the love

Odata cu intrarea in Uniunea Europeana, romanii au inceput sa prinda gustul traditiilor venite din alte parti. Multi dintre acestia isi petrec sarbatorile de iarna la targurile de Craciun din Austria sau Germania, merg la ski in muntii Elvetieni sau descopera Aurora Boreala si balenele  ucigase din Norvegia. Una dintre cele mai atractive tari insa, este Anglia. Firmele de transport Romania-Anglia au foarte mare succes in perioada sarbatorilor, locurile pentru un loc in autocar sau avion trebuind sa fie rezervate cu mult timp inainte.

Conform expertilor, exista o serie de motive pentru succesul tarii lui Shakespeare:

  • Exista o comunitate mare de romani in Marea Britanie, ceea ce genereaza foarte mult trafic din partea persoanelor care vor sa isi vada prietenii si rudele;
  • Traditiile si obiceiurile englezesti sunt cat se poate de interesante.

De ce sa faci sarbatorile de iarna in Anglia?

Evident, prietenii si rudele de aici sunt motivul principal, insa motivul pentru care merita din plin rezervarea unui bilet de autocar Romania Anglia este modul deosebit de frumos in care englezii se bucura de sarbatori.

Traditiile lor sunt destul de diferite de cele pe care le descoperi in Romania si fac spiritul Craciunului sa fie simtit extrem de puternic. Britanicii au cateva obiceiuri interesante:

  • Isi decoreaza casele cu plante perene ( care raman verzi tot timpul). Pot fi observate, asadar, case impodobite cu vasc, laur, iedera sau cismir. Aceasta traditie are origini foarte vechi, inca de la prima biserica crestina britanica. Se spune ca aceasta era construita din crengi de copaci pereni. Tot din aceasta traditie se trage si obiceiul sarutului sub creanga de vasc, pe care romanii l-au adoptat cu usurinta.
  • Au pastrat obiceiul trimiterii de felicitari si carti postale. Daca in Romania acest obicei s-a pierdut, in Anglia este inca viu. An de an se trimit milioane de carti postale, multe dintre ele fiind vandute in scopuri caritabile;
  • Se prepara mancaruri delicioase si se colinda. In localitatile mici, colindatorii merg din casa in casa si canta colinde precum ” The Holly and the Ivy sau Hark, The Herald Angels Sing”
  • Exista spectacole de teatru si pantomima care au loc in zilele de dupa Craciun si sunt deosebit de frumoase.

Un alt motiv pentru care merita sa fie petrecute sarbatorile in Anglia sunt targurile de Craciun care sunt de-a dreptul impresionante. Winder Wonderland din Londra, European Christmas Market din Edinburgh sau Belfast Christmas Market reusesc sa ofere acea atmosfera perfecta de targ de Craciun, pe care oricine o indrageste.

Nu in ultimul rand, merita petrecute sarbatorile in aceasta tara dintr-un motiv cat se poate de convingator: costul mic de transport si uneori chiar la inchirierea masinilor. Cumparate din timp, biletele de transport Anglia Romania si Romania Angla au costuri mai mult decat decente. De multe ori, aceste costuri sunt mult mai mici decat cele pentru transportul in tari mult mai apropiate, insa mai putin populare in randul turistilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *