Actualitate, Economic, Tineri

Curiozități despre cafea: Cât de multe știi despre aurul negru din ceașca ta?

Spread the love

Licoarea magică pe care mulți o consumă pentru a avea dimineți perfecte și zile pline de energie. Da, despre cafea este vorba – o licoare cu adevărat magică dacă avem în vedere nu numai puterea pe care o are asupra organismului uman, ci și caracteristicile pe care le are. Există câteva curiozități despre cafea pe care poate că nu le știai, însă odată ce le vei descoperi, vei dori să savurezi și tu chiar mai mult din acest lichid atât de întânit în cănile oamenilor, mai ales dimineața.

➡ Știai că…este al doilea cel mai comercializat produs din lume?

Pe primul loc al produselor comercializate la nivel mondial se află uleiul, iar pe locul doi se află…cafeaua. Iar din acest motiv este și unul dintre cele mai interesante produse pentru investiții, prețul cafelei fiind determinat de bursele din Londra.

Știai că…o treime din producția de cafea provine din Brazilia?

Brazilia este o țară producătoare de cafea tradițională, deținând puterea la nivel mondial. Aceasta exportă peste două miliarde de cereale anual, ceea ce reprezintă o treime din producție mondială de cafea.

➡ Știai că…scandinavii beau cea mai multă cafea?

La nivel mondial, se consumă aproximativ 1.6 miliarde de căni de cafea zi de zi, iar la aceste cifre participă într-un mod deosebit scandinavii. Aceștia beau, în medie, 4.3 căni de cafea pe zi, față de media la nivelul Uniunii Europene care este de 2.2 căni de cafea pe zi.

Știai că… cea mai scumpă cafea se face din excremente? 

Este vorba despre excrementele de zibetă, o pisică moscată care mănâncă boabe de cafea cărora le adaugă arome suplimentare prin sistemul său digestiv, dar și de elefanții din Thailanda care digeră boabele de cafea timp de 15 până la 70 de ore. În acest fel, Black Ivory COffee a produs cea mai scumpă cafea din lume care a ajuns să coste mai mult de 1000 de dolari pe kilogram.

Știai că…boabele de cafea provin din fructe și nu conțin calorii?

Cafeaua este produsă din boabe de cafea care sunt decojite, măcinate, uscate, apoi prăjite. Aceste boabe provin, de fapt, din niște fructe cu sâmburi care sunt alcătuite din două nuclee groase, înconjurate de un strat subțire, cărnos. Pentru că nucleul arată exact ca un bob, a primit această denumire, de bob de cafea.

Cafeaua se consumă de obicei fierbinte, conține cofeină stimulantă, însă nu conține calorii. Astfel, oricâte căni de cafea ai bea pe zi…un lucru este sigur: nu te vei îngrășa.

Daca doriți  aflați și mai multe curiozități, aici puteți afla totul despre cafea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *