presainblugi
Social

Cum scrii o biografie profesionala

Spread the love

Pentru a scrie o biografie profesionala eficienta, care sa va descrie in mod clar realizarile profesionale si alte abilitati si informatii relevante, este importanta pentru a atrage atentia managerilor de angajare, recrutorilor. Din fericire, exista cativa pasi simpli pe care ii puteti urma pentru a crea o biografie excelenta.

O biografie profesionala este o scurta descriere care acopera succint cine esti profesional. Biografiile profesionale includ de obicei realizarile dvs. profesionale, abilitatile, certificarile, educatia, experienta si orice alte informatii relevante bazate pe platforma cu care va partajati biografia.

Aceste biografii sunt utilizate in diferite moduri, inclusiv pe platformele de joburi, in CV-ul dvs. si pe site-urile personale. Scopul unei biografii profesionale este de a oferi cititorului o privire asupra faptelor si experientei dvs. profesionale si de a atrage atentia potentialilor angajatori si recrutorilor. Alaturati un CV bine facut si o scrisoare de intentie pentru un succes garantat.

Iata urmatorii pasi pe care ii puteti urma pentru a crea o biografie profesionala puternica:

  • Incepeti cu o introducere. Primul pas pentru a scrie un discurs profesional este sa te prezinti intr-un mod care sa arate cine esti si profesia ta actuala.
  • Mentioneaza marca cu care vrei sa fii asociat. Daca scrieti un discurs profesionist pentru a reprezenta o organizatie pentru care lucrati sau daca aveti un nume de companie pe care il utilizati atunci cand faceti publicitate catre clienti, asigurati-va ca il includeti in biografia dvs.
  • Includeti o propozitie despre ceea ce faceti. Pe langa includerea titlului actual de post, ar trebui sa includeti si una sau doua propozitii legate de responsabilitatile dvs. principale. Acest lucru ofera cititorului o idee despre indatoririle tale de zi cu zi si de ce esti capabil.
  • Discuta despre realizarile tale.

Exista mai multe platforme diferite pe care puteti include biografia dvs. profesionala, de exemplu: o pagina de Facebook si profilul dvs. LinkedIn. Insa puteti include si in site-ul personal.

Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont atunci cand iti creezi o biografie profesionala:

  • Folositi a treia persoana. Desi acest lucru poate parea ciudat sa scrii despre tine la persoana a treia, scrisul la persoana a treia devine mai profesionist si este o strategie mai buna de optimizare a motorului de cautare.
  • Scrieti pentru publicul dvs. Fiecare biografie profesionala pe care o scrieti trebuie sa fie adresata publicului specific care o va citi. De exemplu, daca creati o biografie pentru profilul dvs. LinkedIn, probabil ca doriti sa va adresati unui public profesionist, care sa includa atat recrutorii, cat si alti profesionisti din industria dvs.
  • Nu uitati sa editati. A avea o eroare in biografia dvs. poate duce la faptul ca cititorii nu va iau in serios, asa ca asigurati-va ca editati bio de mai multe ori inainte de ao publica. De asemenea, puteti solicita altcuiva sa va citeasca biografia si sa oferiti feedback cu privire la ce poate fi imbunatatit.
  • Includeti informatii de contact. Inclusiv adresa dvs. de e-mail, platformele profesionale si alte informatii profesionale de contact va asigura ca veti fi accesibil si ca ceilalti pot comunica cu dvs.

Daca luati decizia de a va schimba locul de munca creati-va profesional un CV, o scrisoare de intentie si biografia dvs. Afla ce trebuie sa contina o cerere demisie si care sunt pasii de urmat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *