Economic, Social

Cum sa te pregatesti cand frigul inca te apasa la tine acasa

Spread the love

Da, știu, încă mai e toamnă pe calendar. Dar distracția asta nu va mai ține mult, maxim o săptămână-două și apoi ce te faci, cum o să te lupți cu frigul din apartamente? Daca ai probleme cu caloriferele, cu racordurile, la cine o sa apelezi pentru a repara acasa ceea ce ai nevoie?

Mulți oameni cred că e suficient să ai blocul anvelopat și umplut de termopane, dar lucrurile sunt un pic mai complexe și am să explic.

În cazul blocurilor racordate în rețeaua RADET, anveloparea exterioară NU e totul. Prin urmare, pentru siguranta si un plus de confort ar fi bine sa apelam la un expert in administrare imobile care sa ne faca o evaluare termica corecta a locuintei.

Mai mult decat atat, dincolo de confortul termic trebuie sa iti verifici, inainte de a incepe sezonul rece, si calitatea tevilor si degajamentelor care alcatuiesc sistemul de instalatii sanitare. Dar poate randurile de mai jos te vor inspira mai multe decat simplele mele sugestii…

➡ Cand frigul incepe cu o poveste…

Atunci cand totul e asa cum trebuie in casa ta, cand ai sentimentul de acasa, cand toate instalatiile sunt ok, cand n-ai probleme cu racordurile de caldura si nici cu indicele de confort termic, atunci e timpul sa privesti totul ca pe o poveste.

Dupa ce am reparat tot ce era de reparat, am in casa mea e acea caldura de poveste, o caldura care ma inspira sa scriu…povesti.

Privesc cum fulgii de zapada ating usor pamantul, topindu-se unul cate unul. Un zgomot infernal se aude de afara: traficul!Bun venit in orasul meu. Mai sunt cateva zile pana se termina luna noiembrie si deja ninge incontinuu de 3 zile. Oamenii devin nervosi: claxoane si tipete pretutindeni.

Vreau sa fug, sa ma ascund acolo unde nimeni nu ma poate gasii. Imi imaginez adesea acest semineu batran, care ma incalzeste atunci cand afara este frig. Numai ca la bloc nu poate fi vorba de semineu… Din pacate. Peisajul s-a schimbat! In fata mea, apar niste varfuri ascutite, acoperite cu o patura alba. Clar nu mai sunt acolo. Deja ma gandesc la prima intalnire dintre mine si ea. Acasa nu pot sa mai stau de frig.

Am iesit afara. O privesc in ochii si o recunosc.Este ea. Imi intinde o cana mare de ceai si se aseaza langa mine. Buzele ei se apropie timid de obrazul meu, ma saruta incet, apoi imi sopteste: „Multumesc! Esti perfect”

In surdina, muzica se aude frumos. Imi intinde o mana si ne ridicam pentru a ne lasa purtati de frig. Imi proptesc mana pe umarul ei, iar ea imi atinge delicat fata din nou. Imi strange cealalta mana, astfel incat reuseste sa ma faca atenta la ea, la ceea ce ni se intampla noua. Suntem atat de apropiati incat ii simt fiecare bataie a inimii, caldura emanata de corpurile noastre se impleteste la fel de frumos, precum doua fire de ata. Imi sopteste ceva la ureche; ii aud respiratia intretaiata, ii simt teama in glas, ma regasesc in tot…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *