Idei cu emotii, Social

De ce trebuie sa tii cont cand pregatesti un botez

Spread the love

Alaturi de nunta, botezul este un eveniment de mare importanta, cu atat mai mult cand este vorba despre primul eveniment din viata copilasului tau. Desi am tinde sa credem ca nu este nevoie de atat de multa implicare in organizarea unui astfel de eveniment, in realitate aceasta sarcina poate fi foarte obositoare si stresanta pentru proaspetii parinti. Pentru a va usura munca, va oferim cateva sfaturi in organizarea petrecerii de botez. Iata tot ce trebuie sa stii despre organizarea botezului:

In primul rand trebuie sa stii ca botezul este o ceremonie religioasa cu o deosebita incarcatura emotional pentru familia pruncului. La fel ca fiecare eveniment semnificativ, celebrarea trebuie sa fie facut conform asteptatilor. In ceea ce priveste traditia romaneasca se spune ca bebelusul nu trebuie sa fie schimbat de hainele de botez, cele in care a fost adus de la biserica inainte sa apuna soarele. De asemenea, la biserica apa de botez nu trebuie sa fie calda, iar dupa ceremonia religioasa, bebelusul va fi uns cu mir de catre preot in toate incheieturile.

Ceremonia botezului este alcatuita la fel ca si nunta din doua parti: in prima parte se realizeaza ceremonia religioasa, urmand ca mai apoi sa se organizeze prima petrecere in cinstea noului nascut. Nu putem planifica petrecerea de botez a copilului cu mult timp inainte, asa ca, trebuie sa ne documentam in legatura cu locatia in care urmeaza sa se desfasoare petrecerea.

Daca iti doresti ca evenimentul sa fie exact asa cum ti-ai dorit mereu va trebui sa nu lasi rezervarea restaurantului de botez pe ultima suta de metri. In cazul in care aveti planificat botezul la un interval relativ de scurt fata de nunta puteti folosi salonul de nunta si pentru botez pentru a reduce costurile. .Apoi, trebuie sa luati in considerare daca petrecerea copilului se va desfasura intr-un cadru restrans sau daca veti face o petrecere cu multi invitati. De obicei, botezul se face la implinirea celor 40 de zile dupa nastere. Primul pas in organizarea petrecerii de botez este intocmirea listei de invitati deoarece numarul invitatilor va decide marimea salonului de botez in care va avea loc petrecerea. Se recomanda contactarea si rezervarea restaurantului inainte cu cateva luni pentru a fi siguri ca veti gasi disponibilitate. Si invitatii trebuie sa fie contactati cu cel putin o luna inainte pentru confirmarea prezentei acestora. Meniul disponibil la un botez este putin mai restrans decat un meniu de nunta.

Dupa ce ai hotarat deja ce fel de petrecere de botez iti doresti pentru sarbatorirea venirii pe lume a bebelusului tau, alegerea restaurantului va fi destul de simpla. Daca iti doresti o petrecere la care sa se danseze cat mai mult, alege un salon de botez cu un ring de dans cat mai spatios. Oricum ar fi, tine cont de numarul invitatilor si ai grija sa nu alegi un local foarte mic pentru a crea senzatia de aglomeratie. Capacitatea salii este un detaliu foarte important deoarece un restaurant prea mare va oferi senzatia de spatiere prea mare, lucru care nu va arata atat de bine nici in poze. Alege un salon care sa iti transmita o stare placuta si care se potriveste cu tematica sau decorul imaginat de tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.