Fără categorie

Cum iti dai seama ca te apropii de menopauza

Spread the love

Uneori, corpul resimte anumite simptome care nu arata instalarea unei boli, ci un fenomen fiziologic. Un fenomen fiziologic intalnit doar la femei este menopauza. Ea se instaleaza in jurul varstei de 45 de ani si prezinta o serie de simptome pe care ti le vom spune si noi in cele ce urmeaza. Daca vrei sa mai afli si alte informatii legate de menopauza sau de diverse boli, viziteaza site-ul http://www.vivat-familia.ro/.

Simptomele menopauzei pot fi neplacute pentru femei, insa, ele sunt ceva normal, ceva ce nu ar trebui sa te ingrijoreze.

Daca adesea te cuprind stari de caldura care iti invaluie intregul organism, daca pielea ti se inroseste in partea de sus a corpului si pe fata in urma acestor episoade, cel mai probabil te apropii de perioada in care nu vei mai avea menstruatie, adica de menopauza.

Un alt semn al menopauzei este reprezentat de menstruatiile neregulate. Daca vezi ca te apropii de 45 de ani si tot mai des ai menstruatie neregulata, cel mai probabil in organimsul tau se va instala menopauza.

Schimbarile de dispozitie sunt foarte frecvente in cazul in care te apropii de menopauza. In aceasta perioada, femeile devin din ce in ce mai irascibile si trec foarte repede de la o stare la alta. Acum pot rade in hohote, apoi, in 5 minute pot plange in hohote.

Daca iti simti corpul din ce in ce mai slabit si daca te simti din ce in ce mai obostita, e foarte probabil sa fie din cauza faptului ca intri la menopauza. Bineinteles, trebuie sa ai si alte simtome, dar si bineinteles varsta pentru menopauza.

Alte semne ale menopauzei sunt: cresterea in greutate, transpiratiile nocturne, scaderea libidoului, tulburarile de memorie, depresia sau uscaciunea vaginala.

Menopauza este un lucru normal la femei si trebuie sa fii pregatita ca femeie pentru asta. Simptomele menopauzei pot dura chiar si 2 ani de zile. Abia dupa ce o femeie nu mai are menstruatie de 12 luni poate spune ca a intrat la menopauza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *