Actualitate, Economic, Social

Cum a inceput fenomenul rent-a-car?

Spread the love

Azi firmele de rent a car Bucuresti si nu numai ofera o multime de servicii aditionale. Atunci cand cauti o firma rent a car care ofera servicii rent a car ai o multime de lucruri la care sa te gandesti. Dar cum si de ce a inceput totul?

Prima firma rent a car si a fost a fost fondata de Walter Jacobs în 1918. La vârsta de 22 de ani, Jacobs a înființat o companie de închiriere de mașini cu doar 12 modele de masini și a înființat un magazin in Chicago. El a vândut compania lui John D. Hertz în 1923, care a redenumit-o “Hertz Drive-Ur-Self System”. Hertz a inventat autobuzul pentru călători, care ii transfera pe acestia de la aeroport către unitatea de închiriere în afara locației. Acest serviciu a avut un real succes, a sporit accesul pasagerilor și a fost la început exclusiv lui Hertz.

➡ Exista concurenta intre firmele de inchirere auto?

Credeam că sunt concurenți? Da, sigur! Pe plan international cel mai mare conglomerat de inchirieri auto este Enterprise Holdings (Alamo, Enterprise, National). Este în proprietate privată și este mai mare decât Avis Budget (Avis, Budget, Payless) și Hertz Global Holdings (Hertz, Dollar, Thrifty) combinate.

In alta ordine de idei, conceptele monopoliste ale industriei de închirieri auto rezultă din barierele ridicate la intrarea noilor companii în spațiul de închiriere auto (trebuie cumparate o mulțime de mașini!).

Prin urmare, industria automobilelor din SUA pe zona de inchirieri este ocupata de trei firme, iar toate trei ocupa 93% din întreaga flotă americană si genereaza 95% din venituri.

➡ Ce este AMS Rent a Car?

AMS Rent a Car este o companie romaneasca ce ofera servicii de inchirieri auto, cu birouri in Bucuresti si Cluj. Sunt prezenti pe piata din anul 2012, si ofera spre inchiriere autovehicule in Bucuresti, Otopeni sau Cluj si oriunde la nivel national pentru perioade mai mari de 10 zile. S

Serviciile AMS se caracterizeaza prin promptitudine si atentie la toate detaliile necesare pentru ca inchirierea unei masini sa fie o experienta placuta, confortabila si sigura. AMS ofera suport 24/24 pe teritoriul intregii tari si pune la dispozitie un parc auto variat cu peste 20 modele diferite de autoturisme noi.

Serviciile AMS consta in inchirierea de autovehicule pe perioade scurte, medii si lungi, acestea incluzand:

Livrarea si returnarea autovehiculelor la/de la adresa indicata;

Livrarea se face dupa o inspectie detaliata a autovehiculului pentru a asigura un nivel de siguranta ridicat si confort in exploatare;

Management complet al flotei (asigurari, impozit, rovinieta, ITP, revizii, etc);

Livrarea se face cu rezervorul plin si autovehiculul spalat interior/exterior;

Asistenta rutiera si telefonica 24/24 pentru autovehiculul inchiriat;

Inlocuirea autovehiculului in caz de imobilizare;

Oferta optimizata nevoilor de business.

➡ Ce trebuie sa stii cand folosesti serviciile AMS?

In cazul deplasarii cu autovehiculul in afara teritoriului Romaniei aveti nevoie de asigurare de tip Carte Verde, extindere CASCO si de imputernicirea pentru iesirea din tara. Pentru a le obtine rezervarea se face cu minim 1 saptamana inainte.

➡ Returnarea autovehiculului

Contactati AMS cu 1 zi inainte de returnare, pentru a stabili detaliile legate de predarea autovehiculului (ora si adresa). Returnarea autovehiculul in aceeasi stare in care l-ati primit (nivel combustibil). In caz contrar,  costurile pentru aducerea autovehiculului la starea de la livrare vor fi facturate.

➡ Intretinerea autovehiculului

Revizia periodica a autovehiculului se efectueaza cu rigurozitate, conform recomandarilor producatorului. Informatii cu privire la data sau kilometrajul la care trebuie facuta urmatoarea revizie se gasesc in PV de livrare sau in cartea service a autovehiculului. Se recomanda verificarea periodica, dupa parcurgerea a aproximativ 1.000 km, a nivelul uleiului si al celorlalte lichide, precum si presiunea anvelopelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *