Fără categorie

Chili con Carne – Parfumul exotic al Mexicului mai aproape decat crezi

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

chilli con carne_D8S8360 (Large)

Bucătăria mexicană, în forma ei ingenuă, este o bucătărie milenară care se pierde în negura istoriei. Primele forme primitive de preparate apar în urmă cu 9.000 de ani când se nasc Imperiul Aztec si civilizația Mayașă.

Mult mai târziu, la începutul secolului XVI, mai exact în jurul anului 1500, Mexicul este colonizat de spanioli și în câteva sute de ani bucătăria mexicană suferă câteva transformări dar ingredientele de bază rămân.

Daca vreti sa va simti ca si cand vizitati platourile Anzilor Cordilieri sau in vizita la Machu Pichu, vizitati Restaurantul La Nuci și pentru câteva clipe m-am simțit pe platoul complexului palatului împăratului Aztec, Montezuma. Ingredientele mexicane într-un plating plin de culoare m-au făcut să pornesc într-o călătorie gurmandă cu parfum exotic…

Bucataria mexicana autentica este proaspata, simpla, adesea produsa cu ingrediente locale iar acest principiu este respectat cu sfintenie si aici la Restaurantul La Nuci. Fasolea, porumbul, rosiile, ceapa – ingrediente de baza, laolalta cu orice tip de ardei picant plus amestecuri de mirodenii si carnuri.

Ardeii iuti sunt folositi pentru a da savoare mancarii si pentru mai multa intensitate a sosurilor – ‘moles’ si ‘pipiáns’ – si sunt apreciati mai mult pentru gustul lor deosebit decat pentru cat de picanti sunt.

Alte ingrediente care dau mancarii mexicane savoarea sa clasica sunt condimentele precum scortisoara, cuisoarele si chimenul si ierburile precum cimbru, oregano si coriandru.

Concret, treceti pragul restaurantului si testati Chili con carne la restaurantul La Nuci intr-un plating plin de imaginatie si creativitate.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *