Atelier de Idei, Social

Ceasuri pentru bărbați și femei sau ceasuri unisex? Ce să alegi?

Spread the love

Ceasurile sunt cel mai des întâlnite accesorii din ținutele doamnelor și ale domnilor. Modelele de ceas sunt de obicei catalogate a fi masculine și feminine. Însă cine decide acest lucru? Cum poți decide care ceas este pentru femei și care este pentru bărbați? Datorită dimensiunii? Nu este o regulă.

Sunt foarte multe femei care poartă ceasuri de dimensiuni mari și bărbați care preferă ceasurile cu dimensiuni mai reduse. Datorită funcțiilor pe care le au? Sunt multe motive pentru care doamnele și domnii aleg anumite modele de ceas, iar de cele mai multe ori nu au legătură cu faptul că sunt pentru bărbați sau pentru femei. Astfel au apărut ceasurile unisex care sunt la mare căutare.

➡ De ce să alegi ceasurile unisex?

În primul rând trebuie să știi că ceasurile unisex sunt la fel de calitative și au un design la fel de atrăgător precum acele ceasuri pentru bărbați și femei. Acestea pot fi ceasuri simple,  un cadran care arată ora și minutele și care se poartă în diferite ținute în funcție de materialele din care este fabricat. Poate fi un ceas metalic, cu o curea care poate fi ușor introdusă în ținutele casual. Sau poate fi vorba despre un ceas din silicon care se poartă foarte mult în ținutele sport.

De obicei ceasurile sport au și funcții suplimentare cum ar fi monitorizarea pașilor sau calcularea vitezei sau distanței de deplasare. Și nu vorbim aici despre ceasurile smart care au mult mai multe funcții și care sunt conectate cu telefonul tău mobil. În această categorie de ceasuri unisex poți să găsești foarte bine ceasuri mecanice sau ceasuri electronice. Este foarte important să stabilești un buget și în funcție de acesta să îți alegi ceasul preferat deoarece se găsesc în foarte multe variante la diferențe mari de preț între ele.

➡ Este în regulă să faci cadou un ceas?

Atunci când trebuie să faci un cadou cuiva, fie că este vorba despre o aniversare, de o sărbătoare sau efectiv este o persoană căreia vrei să îi dăruiești ceva pentru a-i face ziua mai bună, ceasul este mereu o variantă potrivită. Asta pentru că nu poți avea niciodată prea multe ceasuri, deci ideea că are deja și nu îi mai cumperi unul nu stă în picioare. Apoi trebuie să știi că este mai ușor să te încadrezi în stilul persoanei respective cu un ceas decât cu alte bijuterii, sau alte variante de cadou cum ar fi îmbrăcămintea sau parfumurile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.