Fără categorie

CARTEA JUNGLEI – din varful copacilor de la Cernica intr-o experienta epica la IMAX 3D

Spread the love

Inainte de a vorbi de filmul CARTEA JUNGLEI si experienta  epica, inainte de retrai emotiile copilariei mele, inainte de a-mi aduce aminte de eroii Mowgli, Baloo, Baghera, Kaa si Sher Khan, vreau sa vorbesc despre experienta mea ca „Mowgli” chiar daca pana la urma am fost un fel de Baloo – Extreme Park Cernica.

O sa cititi despre cea mai spectaculoasa Tiroliana din proximitatea capitalei, despre culorile vietii, despre traseul VERDE III care m-a doborat intr-un final, despre clipe memorabile alaturi de bloggeri, actori, oameni de PR, intr-un cuvant prieteni.

➡ De la Mowgli la Baloo

Romanul Cartea Junglei de Rudyard Kipling l-am citit pe la 8-9 ani, imediat dupa Povestile din 1001 de Nopti si Legendele Olimpului. M-a fascinat povestea, viata plina de pericol in jungla, ideea de a vorbi cu animalele. Eram un copil si copil am ramas. La scurt timp am vazut desenele pe TVR intr-o sambata dimineata si imaginatia mea pur si simplu a luat-o razna. Asa a inceput totul, cu o emotie.

Anii au trecut si chiar daca am mai avut sansa sa-mi incerc aptitudinele de „maimutica” prin muntii Piatra Craiului, prin Tusnad si Rasnov, Cernica a fost o experienta totala.

Multumesc pe aceasta cale fetelor de la RanEvents Comm – Raluca, Patricia, Evelyn si Claudia ca m-au scos din jungla urbana pentru o alternativa mult mai apropiata de realitate.

Daca partea tehnica a fost floare la ureche, montarea si demontarea de pe cablurile de otel, mai complicat a fost sa termin traseul VERDE III. Dupa ce am facut traseul de copii de 8 ani si m-am dat pe cea mai lunga tiroliana de langa Bucuresti de aproape un km dus-intors la o inaltime de peste 15 metri, cand mai aveam energie cat sa suflu intr-un balon eu am vrut sa fac unul dintre cele mai grele trasee, traseu care m-a doborat 🙂

anigif

Concluzie e simpla. Am vrut sa fiu Mowgli si mi-am dat seama ca sunt BALOO si asemanarea nu e intamplatoare. Si eu sunt depedendent de dulciuri si de aici inainte incepe povestea din IMAX.

➡ CARTEA JUNGLEI – Pentru copilul din tine, pentru copilul pe care il ai langa tine…

Filmul, din perspectiva vizuala e IREPROSABIL. Iar daca alegi experienta IMAX, poti remarca revolutia tehnologica atunci cand vorbim de CGI dus pana la excelenta.

Sunt momente cand pur si simplu ti se taie rasuflarea cand vezi sarpele Anaconda pe ecranul de zeci de metri cum vrea sa te inghita, cand poti sa numeri practic firele de par de pe blana Tigrului, cand poti simti efectiv caldura focului din Floarea Rosie.

Filmul, desti e un spoiler pentru ca stii de la inceput care va fi finalul deoarece regizorul a respectat cartea ca la carte, are multa tensiune si umor (în special oferit de prietenul Baloo (Bill Murray).

De remarcat ca singurul personaj real este Mowgli. In rest, toate animalele sunt extrem de bine conturate și expresive, dar sunt TOATE generate pe computer . Din pacate, cantecele iconice cu Baloo și ale Regelui Louie (Christopher Walken), nu au fost uitate dar au fost cantate fara vlaga si destul de prost, dar asta pentru ca eu sunt meloman si sunt dependent de muzica.

In final, vorbim de un film epic, o poveste pentru toata familia, indiferent de varsta, povestea o sa te surprinda pentru ca e un deliciu vizual.

Din 15 aprilie la CINEMA. Proiectie distribuita de CineForum.

0 gânduri despre „CARTEA JUNGLEI – din varful copacilor de la Cernica intr-o experienta epica la IMAX 3D”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *