Fără categorie

SEFA- Pentru ca, la final, tot ce ramane e – OMUL

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Filmul SEFA, chiar daca nu are o executie foarte stralucita si nici replici prea inteligente, are o poveste, o poveste care poate fi adevarata in America si, cu cateva eforturi de imaginatie poate fi posibila si in Romania.

Filmul SEFA spune povestea unui personaj feminin interpretat de catre actrita Melissa McCarthy care reuseste sa ajunga dintr-un suflet anonim, abandonat de parinti si de mai multe familii adoptive intr-una dintre cele mai bogate femei din SUA. Cum a reusit?

Personajul Michelle Darnell initial pare o persoana fara scupule, cruda, care calca pe cadavre pentru bani si care crede ca poate cumpara orice, inclusiv oameni, emotii, legi. Viata ei se schimba cand este acuzata de frauda, face puscarie si incearca sa-si revina, sa redevina acea femeie de pe primul loc.

Din pacate, filmul are cateva scapari la nivel de logica pentru ca un antreprenor autentic stie ca nu poti sa construiesti un business atat de usor, iar violenta in business nu mai e un model de urmat. In schimb e interesat de observat modul in care se schimba Michelle si felul ei de a percepe relatia cu comunitatea. Practic, dincolo de etichete, titulaturi, job, la final tot ce ramane din tine este OMUL. Nu intamplator filmul este pe primul loc in America pentru ca acolo banii vorbesc si tot se rezuma la bani.

Romanilor inca le lipseste curajul antreprenorial, multi se rezuma la ajutoarele de somaj si putini intraznesc sa faca lucruri cu adevarat curajoase. Filmul SEFA e o dovada simpla care arata din nou ca suma ideilor si elementelor cu sens depasesc cu mult intregul.

Film distribuit de RO IMAGE din 15 aprilie la cinema.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.