Fără categorie

Asa cum valoarea se recunoaste in TIMP, Fundatia Alexandrion isi continua drumul spre excelenta

Spread the love

Fundaţia Alexandrion organizează, pe 1 octombrie 2015, cea de-a doua ediţie a Galei Premiilor Brâncoveanu, la Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, acolo unde reprezentanţi de marcă ai culturii române vor fi onoraţi şi recompensaţi pentru contribuţia pe care o au la dezvoltarea unor domenii importante, precum Literatură, Muzică, Arte Plastice, Teatru, Cinematografie, Istorie sau Arhitectură.

Ca şi anul trecut, nominalizările, selecţia listei scurte şi decizia asupra câştigătorilor finali aparţin unui juriu extern, independent, format din reprezentanţi ai Academiei Române şi condus de Acad. Dan Berindei, Preşedintele Academiei Române.

foto 3

Ceea ce este cu adevarat revolutionar pentru editia din acest an este introducerea premiului „Matei Brancoveanu„, premiu care poarta numele unuia dintre fii fostului domnitor si care va fi oferit tinerilor romani care s-au remarcat in domenii precum arhitectura, muzica, arte plastice dar si alte domenii. Abia astept sa vad lista cu cei nominalizati pentru ca voi mai reveni asupra subiectului cu o serie de interviuri tematice si motivationale

Pentru premiile din acest an, din juriu mai fac parte: Marina Constantinescu, prof. univ. Dana Duma, prof. Filaret Acatrinei, prof. univ. dr. Ioan Scurtu, membru, prof. arh. Dorin Ştefan, prof. univ. dr. Eugen Negrici, prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, Magdalena Popescu-Bedrosian şi Dumitru Constantin (secretarul juriului).

Ne bucurăm să putem duce mai departe această misiune pe care ne-am asumat-o anul trecut şi căreia vrem să îi conferim tradiţie, anume respectarea şi cinstirea valorilor culturii române. Este un proiect extrem de important pentru Fundaţia Alexandrion şi credem că este o datorie morală pe care o avem faţă de moştenirea culturală uriaşă lăsată de voievodul martir Constantin Brâncoveanu. Ne onorează, totodată, să avem alături un juriu format din reprezentanţi emblematici ai culturii române, dar şi pe sculptorul Ioan Bolborea, cel care a creat statuetele ce vor fi oferite drept premiu câştigătorilor. Ca noutate faţă de anul trecut, aş vrea să punctez decizia de a organiza o a doua Gala, dedicată tinerilor şi rezultatelor lor spectaculoase în cultura română. Această Gală va purta numele Matei Brâncoveanu”, a declarat domnul Nawaf Salameh, Preşedintele Fundaţiei Alexanddrion.

foto 2

Premiul Matei Brâncoveanu va fi acordat pe domenii de activitate de un juriu format din oameni de specialitate din mass-media de profil. Gala de decernare va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie.

Prin cultură ne formăm ca indivizi şi cred că este foarte important ca în vremuri ca acestea, în care în special ariile umaniste sunt lăsate deoparte, să existe o iniţiativă precum cea a Fundaţiei Alexandrion de a recompensa pe cei care au făcut performanţă în cultură. Mă bucur că, pentru al doilea an la rând, conduc juriul Premiilor Brâncoveanu şi că, împreună, reuşim să facem un mare pas înainte în cultura română”, a adăugat Acad. Dan Berindei, preşedintele juriului.

Structurate pe categorii, nominalizările de anul acesta arată astfel: secţiunea Muzică – 14 nominalizări, secţiunea Arte Plastice – 7 nominalizări, secţiunea Istorie – 13 nominalizări, secţiunea Literatură – 13 nominalizări, secţiunile Teatru şi Film – 16 nominalizări, secţiunea Arhitectură – 12 nominalizări.

Dupa prezentarea desfasuratorului pentru Gala din acest an am avut sansa sa degust si sa gust din gama atent selectionata de vinars romanesc – Brancoveanu V.S – maturat timp de cel putin 3 ani in butoaie de lemn de vita nobila, Brancoveanu V.S.O.P – maturat timp de cel putin 5 ani in butoaie de lemn de vita nobila si Brancoveanu X.O – maturat timp de cel putin 7 ani in  butoaie de lemn de vita nobila.

Mi-a placut calatoria senzoriala si am ramas marcat sa redescopar parfumul Timpului in licori trimise de zei dincolo de eter si spatiu…Brancoveanu e ca si cand treci atent cu pasii prin istorie si tot ce ramane e senzatia de caldura intrinseca care te invaluie atat de natural si firesc.

12039493_10206362728560042_8822303060121316217_n

Reintalnirea cu brandurile Distileriei Alexandrion m-a dus cu gandul din nou la filmul AMY

Despre Fundaţia Alexandrion

Înfiinţată în anul 2003, Fundaţia Alexandrion şi-a pus amprenta în susţinerea constantă a artei, culturii şi sportului românesc. Sute de proiecte din aceste domenii, dar şi sponsorizări punctuale şi activităţi de într-ajutorare s-au concretizat cu sprijinul Fundaţiei. Printre aceste proiecte se numără refacerea unor lăcaşe de cult, lansări de cărţi, retipărirea, alături de Biserica Ortodoxă Română, a Bibliei de la Bucureşti, Premiile Constantin Brâncoveanu, sponsorizarea Olimpiadelor de la Atena, Beijing şi Londra, precum şi suţinerea mai multor echipe sportive de handbal şi fotbal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *