Actualitate, Divertisment, Economic, Social

AnimaWings – Pentru zboruri charter prin lume cu un pic de suflet

Spread the love

Animawings, o nouă companie aeriană specializată în chartere, va opera zboruri pe piața românească începând din acest an. Operatorul aerian are ca acționari compania Memento Group, din care face parte și Christian Tour, cel mai mare turoperator român, precum și operatorul aerian elen Orange2Fly.

Ideea de a crea această companie s-a născut în urmă cu mai bine de un an și a pornit de la nevoia reală de aeronave care să deservească turoperatorii ce organizează zboruri charter în România. Piața autohtonă a charterelor este în creștere, în timp ce numărul avioanelor disponibile pentru chartere în România nu reușește să acopere necesarul”, a declarat Tudor Constantinescu, director comercial Animawings.
Animawings are la dispoziție două avioane de tip Airbus A320-200, cu câte 180 de locuri. Acestea vor asigura zborurile charter operate de către o parte dintre turoperatorii din România către destinații de vacanță din Grecia, Turcia, Spania, Egipt și Tunisia.


“Încă din primul moment, noua companie aeriană s-a bucurat de succes, oferta noastră fiind îmbrățișată de piață, astfel că întreaga capacitate a fost contractată de către turoperatori de prestigiu ce activează în România, printre care se numără TUI TravelCenter, Dertour, Prestige Tour, Christian Tour. Solicitări au venit și de la alți turoperatori, dar flota pe care o avem în acest moment nu ne permite să onorăm toate cererile. Sperăm ca în viitor, când vom dispune de o flotă mai mare, să deservim toți turoperatorii din piață interesaţi de organizarea de zboruri charter”, a precizat Antonio Stoian, CEO Animawings.

Cursele charter organizate de către touroperatori şi operate de Animawings vor beneficia de servicii complete pentru călători (bagaj de cală, bagaj de mână şi catering la bord). Planurile de dezvoltare ale noului operator aerian sunt mari și nu se limitează doar la zona de chartere, aceasta fiind văzută doar ca o primă etapă. Pentru viitor, se are ȋn vedere mărirea flotei şi extinderea gamei de servicii. Echipa Animawings este formată din specialiști din domeniul transportului aerian, având o amplă experiență în aviația română și străină.

➡ Despre MementoGroup

Având sediul central în Amsterdam și operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Polonia, Serbia, Republica Moldova, SUA, Memento Group reunește firme cu activități ȋn domeniul turismului – turoperatori, OTA, servicii de transport, tehnologie specifică și broker de asigurări.

➡ Despre Orange2Fly

Orange2Fly este o companie aeriană elenă, înființată în iunie 2016, având sediul în Atena, Grecia. Operatorul aerian desfășoară operațiuni ACMI (avioane, echipaj, întreținere, asigurări) și operaţiuni specifice charterelor, în Europa de Sud-Est, Europa de Est și Africa de Nord, urmărind să acopere nevoile din domeniul transportului aerian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *