Actualitate

Am transformat casa parinteasca intr-un loc in care se poate locui cu parchetul triplu stratificat si ceva amenajari interioare

Spread the love

De cand am mostenit o casa parinteasca am incercat sa imi pun in aplicare toate ideile legate de amenajari interioare. Casa nu e prea mare, ce e drept, dar e foarte ofertanta la capitolul amenajare. Camerele sunt mari, holurile sunt destul de largi asa ca se pot face foarte multe lucruri. Primul lucru pe care l-am facut dupa ce am mostenit-o a fost sa-i schimb parchetul. Vechiul parchet era stricat, era si umflat, murdar, in unele locuri lipsea. Pentru ca era o suprafata mare am zis sa montez un parchet triplu stratificat. L-am ales pe acesta pentru ca era mai usor de fixat decat cel masiv, arata si mai bine, era mai stabil dimensional datorita celui de-al treilea strat.

Montajul efectiv a durat cateva ore, fixarea cu un sistem click a fost foarte utila, izolarea termica obtinuta cu un parchet triplu stratificat este la fel de buna ca una oferita de un parchet masiv. Rezistent in timp si la uzura parchetul din casa parinteasca s-a dovedit o alegere inteleapta, asta si pentru traficul era destul de intens, la noi vine si pleaca destula lume.

Incalzirea in pardoseala pe care ne-am montat-o in acelasi timp nu ar fi putut fi facuta in alte conditii asa ca inca o data am vazut ca parchetul de acest fel este ideal pentru case.

Ceea ce e important de notat e ca parchetul a putut fi raschetat, bine, nu de foarte multe ori, dar la nevoie se putea rascheta lejer, fara sa ii fie afectata structura. O alta parte buna a parchetului montat a fost si rezistenta la greutati mari, asta pentru ca avem mobilier destul de mult si de voluminos, din lemn de esenta tare. Nu ne facem probleme ca nu va rezista, asta pentru ca stabilitatea sa pare destul de buna dupa cativa ani de folosire intensa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *