Fără categorie

Am revazut comedia DOUA LOZURI si mi-a ramas pe retina DACIA din film!

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Doua Lozuri

Am revazut recent Comedia DOUĂ LOZURI, o comedie atat de romaneasca. Nu stiu de ce dar, dincolo de jocul actorilor, am ramas cu gandul la masina Dacia din film. Mi-am adus aminte de un model negru de DACIA LOGAN al unchiului meu. Mi-am adus aminte de datorita culorii negre a masinii din film. Mi-am adus aminte cand m-a pus unchiul meu sa caut pe net piese auto logan de la autoatu pentru ca avea nevoie de un alternator.

Nu stiu daca ati vazut filmul pana acum dar vi-l recomand. Productia pleaca de la celebra sceneta a lui Caragiale si surprinde perfect spiritul românului fără bani. În stilul caracteristic, aflat la ananghie, românul visează la un loz norocos și la un câștig peste noapte, dar, când îl lovește norocul, nu știe cum să reacționeze.

DOUA LOZURI

Povestea se învârte în  jurul celor trei protagoniști, Sile, Dinel și Pompiliu ( Dragoș Bucur, Dorian Boguță și Alexandru Papadopol), care află că nu e de ajuns să fii declarat câștigător doar pentru că ai toate numerele bifate pe bilet, ci e nevoie să “suferi” până ajungi milionar, așadar, vor trece printr-o serie de aventuri pentru a se putea prezenta la Loterie și a-și ridica premiul.

Povestea unei masini care a facut istorie

Am gasit pe net un dialog extrem de amuzant cu actorii din film si m-am gandit sa vi-l prezint si voua.

➡ De ce o Dacie? Și de unde ați făcut rost de ea?

(Dorian Boguță): Dacia înseamnă mașina de provincie din România. A fost mai ușor decât ne-am așteptat să facem rost de una. Ne mândrim că mașina noastră e una de colecție și arată al naibii de bine.

(Alexandru Papadopol): Prima mașină a părinților mei a fost o Dacie albă. Am crescut pe vremea lui Ceaușescu înconjurat de Dacii și de Oltcit-uri. E o mașină care trezește amintiri, nostalgii și este percepută drept mașina „simbol național”. Asta e o vorbă care i-ar fi plăcut lui Pompiliu Borș de la Consiliul Județean.

(Dragoș Bucur): Adevărul este că Dacia 1300 trezește nostalgii în sufletul oricărui român, așa că era firesc să apelăm la acest simbol al nostru. Dacia din film este una care aparține unui adevărat colecționar, un fan al mașinilor de epocă.

➡ Ce amintiri vă leagă de Dacia, dincolo de mașina din film? Părinții au avut Dacii? Ați avut vreo întâmplare personală cu o Dacie?

(Dorian Boguță): Din păcate (ori din fericire) pe mine nu mă leagă nici o amintire de această mașină prin simplu fapt ca nu m-am născut pe teritoriul României actuale și părinții mei au avut o Ladă. Dar îmi aduc aminte totuși că acum vreo 12-13 ani în urmă, mi-am dus mașina mea la service și aveam un drum spre mare. Am făcut rost doar de o Dacie veche să mă deplasez până acolo. Ca să pot ajunge fără probleme cu ea proprietarul mi-a zis să dau drumul la căldură în mașină, altfel se călește motorul. Și am mers vreo 5 ore (mai mult de 90km/h nu mergea săraca) la 35 de grade afară cu căldura pornită în mașină. Când am ajuns aveam senzația că am slăbit 3 kg. Eh, important e că am ajuns.

(Alexandru Papadopol): Țin minte că Dacia noastră era considerată ca fiind bună pentru că avea piese originale franțuzești. Am călătorit foarte mult cu Dacia aia. A doua mașină a noastră a fost un Oltcit, dar asta o să vă povestesc când facem alt film cu alte lozuri și alte mașini.

(Dragoș Bucur): Nu am avut Dacia 1300, dar am avut o mașină nemțească din 1975 pe care am cumpărat -o cu 300 Usd si care mi-a marcat la propriu și figurat anii tinereții.

➡ S-a pierdut un hobby – de a meșteri Dacia în fața blocului? Ce fac acum pasionații de Dacii?

(Dorian Boguță): Probabil le repară la service cine le mai are.

(Alexandru Papadopol) : Nu mai știu. Știu că atunci când eram mic aveam un vecin care a meșterit ani de zile la o mașină pe care nu am văzut-o mergând niciodată. Îi scotea motorul pe o sanie care stătea lângă mașină și meșterea la el toată ziua. Făcea o tură cu mașina în jurul blocului și invariabil se oprea sau începea să curgă ulei sau benzină sau făcea un zgomot dubios și o aducea la loc și o mai repara un an. Cam asta era atunci. Acum am văzut că are tot o Dacie, model nou.

(Dragoș Bucur): Pasionații de Dacii s-au grupat în cluburi și asociații și să știți că fac lucruri extraordinare!

➡  De la DACIA 1300 la DACIA LOGAN

Si daca tot am vorbit de DACIA 1300 nu puteam sa nu vorbesc mai multe despre DACIA LOGAN din prezent si despre tot felul de articole si accesorii Logan. Si apropo de asta. Am gasit de exemplu un site focusat pe tot felul de piese pentru Dacia Logan.

Ce am invatat de la site-ul asta?

La autoatu.ro gasesti piese auto de calitate la cele mai bune preturi. In plus, oferta este variata si poti gasi piese auto pentru foarte multe tipuri de marci de masini si de modele. Nu trebuie decat sa verificati talonul masinii pentru a citi cu exactitate ce tip, model cautati.

Astfel, la acest magazin aveti sansa de a comanda online piesele dorite la cele mai bune si mai accesibile preturi de pe piata. Pentru motorizarile de Dacia logan gasiti o gama variata de piese.

Acest magazin este renumit pe piata pieselor auto pentru calitatea produselor si profesionalismul in relatia cu clientii. Folosirea piesele de schimb comercializate de acest magazin ofera masinii dumneavoastra o durata de viata mai lunga, indiferent de model sau de anul fabricatiei. Pe langa cele de schimb, gasiti o gama variata de piese consumabile precum discuri frana,placate frana,suspensie, sistem de franare pentru orice tip de autoturism si motorizare.

Nu va ramane decat sa accesati www.autoatu.ro ca sa cumparati piese auto pentru a preintampina uzura prematura a masinii dumneavoastra sau a remedia anumite defectiuni aparute in mecanismul de functionare al autoturismului.

AutoATU inseamna: Piese auto Dacia logan, Revizie Dacia logan, Distributie Dacia logan, Ambreiaj Dacia logan, Magazin piese auto Dacia logan.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *