Fără categorie

Partile unui aparat de aer conditionat

Spread the love

10402974_10205211088289755_7032741058657699910_nInainte de a vedea care sunt componentele unice ale unui aparat de aer conditionat Nordstar inverter prin roinstalatii.ro este necesar sa trecem in revista cateva sarcini indeplinite de acesta.

Cea mai mare sarcina pe care un astfel de sistem trebuie sa o indeplineasca este sa raceasca aerul din interiorul unei locuinte. Insa acesta face mult mai multe, unitatea de aer conditionat monitorizeaza si regleaza temperatura aerului printr-un termostat si contine si un filtru ce indeparteaza particulele aeriene daunatoare din circulatia aerului. In plus, aceste aparate functioneaza si ca dezumidificatoare.

7856_3382_prd

➡ Cum sa iti gasesti confortul in apartament in sezonul cald

Intrucat temperatura este o componenta cheie a umiditatii relative, reducerea temperaturii a unui volum de aer umed cauzeaza eliberarea unei portiuni din umezeala acestuia. De aceea exista guri de scurgere si bazine in apropierea sau atasate de unitatile aparatelor si tot din acest motiv aceste sisteme elibereaza apa atunci cand zilele sunt mai umede.

Totusi, partile majore ale unui aparat de aer conditionat gestioneaza agenti refrigeranti si misca aerul in doua directii: inauntru si in afara. Astfel, acesta este compus din:

Evaporatori- primesc lichidul refrigerant

Condensatori- faciliteaza transferul de caldura

Valva de expandare- regleaza curgerea refrigerantilor in evaporator

Compresor- o pompa care presurizeaza refrigerantii

Partea rece a aparatelor de aer conditionat sau orice alt model contine evaporatorul si un ventilator care sufla aer peste bobinele de racire si in camera. Partea calda a acestor sisteme contine compresorul, condensatorul si un alt ventilator care sa ventileze aerul cald care se ridica din refrigerantul compresat in afara. Intre cele doua seturi de bobine, se afla o valva de expandare care regleaza volumul de lichid compresat care ajunge la vaporizator. Odata ajuns in vaporizator, refrigerantul experimenteaza o scadere a presiunii, se expandeaza si se preschimba inapoi in gaz.

Compresorul este de fapt o pompa electrica mare ce presurizeaza gazul refrigerant ca parte din procesul de a-l transforma inapoi in lichid. Exista si cativa senzori aditionali, cronometre si valve, dar evaporatorul, compresorul, condesatorul si valva de expandere sunt principalele componente ale unui aparat de aer conditionat.

Un aparat de aer conditionat de fereastra implementeaza un sistem complet intr-un spatiu mic. Unitatile (un compresor, o valva de expandare, o bobina calda, una rece, doua ventilatoare, o unitate de control) sunt facute destul de mici pentru a se incadra intr-o rama standard de fereastra. Ventilatoarele sufla aerul peste bobine pentru a le imbunatati abilitatea de a disipa caldura (in aerul de afara) si racoarea (in camera racita).

➡ Povestea ROINSTALATII sau inceputurile unei frumoase aventuri

113_32_art_despre-noi-roinstalatii.png

Am inceput plini de entuziasm aceasta afacere in anul 2011. Am avut de la bun inceput un singur plan: sa fim foarte buni in ceea ce facem. Nu stiam multe, a fost greu dar, incet-incet, lucrurile s-au asezat pe fagasul normal.

Cei peste 7000 de oameni care au cumparat de la noi in anii scursi reprezinta tot atatea dovezi ca am ramasi fideli acestui crez si ca ne-am facut treaba bine.

Am incercat inca de la inceput – si o facem in continuare zi de zi – sa ne punem in locul clientilor nostri, sa le intuim si intelegem nevoile si sa fim mereu alaturi de ei.

Cautam mereu solutii noi astfel incat livrarea sa se faca prompt, garantia produselor sa fie respectata cu strictete, drepturile dvs. in calitate de consumator de asemenea.

Suntem specializati in vanzarea unei largi game de instalatii termice si sanitare, oferindu-va numai produse de calitate la preturi corecte. Deoarece colaboram cu marci de renume din domeniul instalatiilor, calitatea produselor pe care le comercializam reprezinta o a doua cartea a noastra de vizita.

Ne propunem ca, si pe viitor, sa va oferim cele mai noi si profesioniste solutii in domeniu. Suntem convinsi ca numai in acest fel va putem castiga respectul si fidelitatea.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.