Atelier de Idei, Idei cu emotii, Tineri

Alexandru Dincă: Sunt dependent de adrenalină, de viață, de frumos

Spread the love
Nu știu dacă Alexandru Dincă se juca de-a Hamlet când era mic, dar l-am văzut anul trecut în piesa Pro-File de la Teatru Simplu
și m-am gândit că e timpul să îl scot un pic mai în față. Și așa am descoperit un om dependent de adrenalină, de viață, de frumos. Dar povestea în rândurile care urmează…

➡ Salut Alexandru sau cum iti spun prietenii, Alex. Cum ai aflat de Teatru Simplu?

Salutare! Am aflat de Teatru Simplu prin intermediul unui amic pe care l-am cunoscut la una din edițiile Tech & StartUps. Intr-o zi am vazut un story la el pe Instagram in care recomanda aceste cursuri de teatru. I-am cerut feedback despre cum l-a ajutat pe el din punct de vedere al dezvoltării personale si mi-a recomandat-o pe Alice. Mai departe lucrurile s-au pus de la sine in miscare iar azi sunt inca aici 🙂 

➡ De ce teatru si nu altceva – karate, baschet sau off-road?

Teatrul este doar unul dintre hobby-urile mele 🙂 Recunosc faptul ca la karate nu am mai fost din copilarie, baschet si off-road practic ori cate ori am ocazia. Am ales teatrul pentru componenta de dezvoltare personala, mai exact am dorit sa imi depasesc emotiile pe care le simteam atunci cand vorbeam in public.
A cantarit mult si faptul ca trecem printr-o pandemie globala, iar interactiunile umane in carne si oase au fost restranse. Astfel mi s-a parut momentul perfect sa incep un curs de teatru care sa impace si capra si varza :))
 

➡ Cum vrei sa dezvolti povestea ta ca actor in viitor? Te intereseaza o cariera, sa ai turnee prin tara cu anumite piese de teatru sau totul e doar in hobby?

In acest moment pentru mine este un hobby care imi aduce plus valoare. Simt ca invat lucruri noi despre mine, despre oameni si despre interactiunile pe care le avem intre noi ca oameni. Ai spune ca e simplu, e doar teatru. Inveti niste replici, cum sa mimezi, gesticulezi, etc si gata, asta a fost tot! Fals. 
Eu am fost surprins placut de la primul curs si mi-am propus sa fac parte din aceasta poveste atata timp cat simt sa fac asta. Sase luni mai tarziu, inca astept cu nerabdare seara de miercuri in care ma revad cu colegii mei minunati. Teatrul este una din meseriile cele mai dificile si probabil in egala masura una din cele mai satisfăcătoare atunci cand este facut din pasiune. 

➡ Si pe langa teatru ce alte pasiuni mai ai? Te-am vazut recent pe Instagram intr-o experienta off-road.

Sunt o persoana activa, iubitoare de sporturi de orice fel. Merg in drumetii pe munte ori de cate ori am ocazia si sunt atras de zona de fotografie & video, urmez un curs din aceasta zona si planuiesc sa investesc intr-o camera foto profesionala.
Referitor off-road, sunt dependent de adrenalina si am o atractie pentru sporturile cu motor in special. Curse pe circuit, kart-uri, ATV, Enduro, Ski Jet, orice daca are motor (petrol sau electric) vreau sa il pilotez si sa ating punctul acela de euforie, de a fi la limita. M-ai putea numi teribilist si imi dau seama acum in scris, ca este dificil de exprimat sentimentul, dar cu siguranta cei pasionati ma inteleg si cunosc faptul ca desi pare periculos, noi acolo ne simtim in siguranta 🙂

Ce ti-ai propus pentru primele luni din 2022?

Acum in ianuarie imi fac planul de obiective si lista cu pasii necesari pentru a le atinge. Din februarie trec la implementare si monitorizare. 🙂 Sunt tentat sa spun ca ar fi defect profesional, lucrez ca Project Manager IT, dar de fapt cred ca este un avantaj acest mindset. 
Consider ca oricine ar trebui sa isi faca un astfel de plan de bataie astfel incat sa isi poata crea viata pe care si-o doreste. Fie ca vorbim despre o viata mai sanatoasa, achizitia unei case sau de ce nu, planificarea unei vacante. La baza sta acest plan pe care ar trebui sa il urmaresti si sa te ghideze.

Un mesaj pentru tinerii care vor sa incerce actoria. Ce le-ai spune ca sa vina si ei la Teatru Simplu?

Oricine este binevenit la teatru, in special la Teatru SimpluRecomand oricui sa vina la un curs impreuna cu Alice si sa vada cum se simte. Nu au nimic de pierdut, din contra, doar de castigat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.