Fără categorie

„Age of Internet of things” – Inclusiv in transportul de marfa

Spread the love

As fi putut sa folosesc in titlul conceptul de „Future of things” dar as fi fost nedrept pentru ca nu vorbesc despre ceva utopic, realizabil probabil in urmatorii 10-20 de ani precum masini care merg prin levitatie magnetica sau calatorii intergalactice, ci voi vorbi despre lucruri care se intampla AZI, ACUM si sunt reale.

allestimento-furgoni-mercedes-benz_citan_2012-1

Frigidere care vorbesc, televizoare care stiu ce simti, camere de supraveghere care te pot apela daca vrei, o firma transport marfa in a carei flota, autoturismele pot trimite SMS-uri in timp real, poate sunt chestiuni care suna futurist dar va garantez ca doar suna. Sa nu uitam ca deja vorbim cu smartphone-urile noastre fie ele Android sau iOS prin diverse softuri si aplicatii. De ce n-am vorbi si cu un frigider? VODAFONE a reusit sa faca acest pas si a lansat 4 produse demne de era 4.0 – The AGE of Internet of Things”

Vodafone Romania cu ajutorul celei mai puternice retele de internet 4G din EUROPA  (potrivit unor analize independente ale Open Signal) vrea sa ajute segmentul business si corporate sa faca pasul spre viitor. Practic, in urmatoarele luni, segmentul B2B va deveni M2M ( Machine to Machine)

Ca lideri in domeniul inovatiei, suntem bucurosi sa le oferim clientilor serviciilor de business patru noi solutii M2M, cu rolul de a automatiza procesele de business, adaugand valoare serviciilor si optimizand structura de costuri. Romania are un foarte mare potential de a isi creste amprenta in Industria 4.0, iar toate companiile pot beneficia si mai mult de cea mai rapida retea din Europa, cu o acoperire extinsa 4G si solutii de securitate de cel mai inalt nivel, incorporate la nivelul retelei”, a declarat Markus Lause, Director, Enterprise Business Unit.

➡ Care sunt cele patru produse inovative create de VODAFONE?

Smart retail Prima aplicație pentru vitrine sau tonomate conectate, practic – FRIGIDERE VORBITOARE. Nu vor vorbi așa, ca oamenii, dar vor transmite date ca și când vorbești cu ele. Dacă funcționează ok, dacă răcesc corect, dacă consumă curent electric în parametrii stabiliți, dacă mai au marfă, ce marfă se cumpără mai des, care e starea produsului, de câte ori se deschid ușile frigiderului și lista e mult mai lungă.

Concret, acele frigidere din supermarket-urile pe unde noi umblam zilnic sau saptamanal pot ajuta managerul sa-si controleze mai bine stocul de marfa si implicit afacerea.

Digital Signage Televizoarele sau monitoarele conectate pe care rulează reclame sau oferte, cu ajutorul device-urilor de tip „internet of things” vor oferi un control asupra conținutului pe care-l livrează. Practic poți schimba totul în toate locațiile simultan.  Mai exact, dacă ai o franciză împrăștiată în 20 de localități din țară și în fiecare sediu din fiecare oraș ai 5 plasme, cu ajutorul acestui soft poți schimba instant în toate locațiile conținutul și poți livra mesaje actualizate cu privire la business-ul tău și la partenerii tăi.

Surveillance 4.0 Cu ajutorul rețelelor de camere video se preia controlul centralizat, chiar dacă sunt camere analog, iar echipamentele pot comunica în timp real. Concret, dacă una remarcă mișcare suspectă într-un anumit loc tu ești apelat pe telefonul mobil și printr-un servici pop-up ți se deschide camera care a detectat acea mișcare suspectă.

Control Traffic 4.0 Se pot urmări flote de mașini, camioane, bunuri transportate pentru a avea informații în timp real despre localizare, unde sunt, cât au mers și cât mai au pînă la destinație. Se văd distanțe parcurse în timpul liber, week-end, cât au stat pe loc, consum pe fiecare mașină…TOTUL în timp real.

➡ In loc de concluzii

Viitorul nu se asteapta, viitorul se construieste in fiecare clipa, sunt cuvinte care pentru VODAFONE au devenit motto si model de business atat in relatiile cu partenerii comerciali cat si in relatia cu omul, clientul de zi cu zi.

Pentru ca oricand conteaza ajunge sa conteze doar daca ceea ce livrezi este extrem de puternic si eficient iar in cazul VODAFONE, sa spui internet la viteza maxima este deja redundant pentru ca daca auzi 4G te gandesti la VODAFONE si daca auzi VODAFONE te gandesti la 4G. E simplu, e eficient, e PUTERE PURA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *