Actualitate, Economic, Tineri

AENO: Pentru că Ai NEvoie de O tehnologie care să îți economisească timp

Spread the love

Jurnal de bord 30.12.2023

Vă mai aduceți aminte de filmul IN TIME cu Justin Timberlake? L-ați văzut? Este un film care vorbește de un viitor distopic unde, cu ajutorul tehnologiei, toți rămânem tineri și plătim cu timpul din viața noastră pentru diferite lucruri cotidiene – 5 minute – o cafea, 7 ore – cina, 3 zile – o pereche de pantofi, o săptămână pentru un smartphone, o lună să închiriezi o mașină pentru o plimbare sau un an ca să plătești chiria pentru 30 zile a unui apartament. Vă las aici trailer-ul oficial din film.

Din fericire nu trăim ca-n filmul IN TIME, dar timpul rămâne și azi cea mai de preț resursă de pe Pământ pentru că e non-regenerabilă și ireversibilă. Iar valoarea timpului este incomensurabilă. Cât de mult poți plăti pentru încă un minut cu cineva drag? Cu mama ta, cu tatăl tău, cu bunicul tău?

Timpul pe care îl pierdem nu îl mai recuperăm niciodată. Iar timpul pierdut când facem curățenie, când igienizăm locuința cu mopuri vechi sau aspiratoare cu sac, timpul pierdut când stăm să fierbem două ore niște carne pentru mâncarea ta și a celor dragi, timpul pierdut când stăm în trafic ca să mergem la medic pentru probleme respiratorii când poate că era mai simplu să prevenim asta și să avem grijă ce aer respirăm în locuință, practic avem mulți ,,timpi morți” doar pentru că folosim electrocasnice uzate moral. Ce vreau să spun este că e vital să căutam soluții care să ne ajute să econosim timp, iar în acest peisaj apare inovația AENO. Ce e Aeno și cum am descoperit inovația lor în zona de electrocasnice și nu numai? O să vă povestesc în rândurile care urmează și o să las aici linkul unde și tu poți să vezi magazinele de unde poți cumpăra produsele lor hi-tech.

Nu are rost să mă prezint. Mă cunoașteți deja. Competiția SuperBlog s-a terminat demult, ziua mea a trecut, practic e 30 decembrie și R.N. urmează să vină acasă. E plecată cu băiețelul ei și azi e rândul meu să fac curățenie. Ea a făcut curățenie generală de Crăciun iar acum în ajun de Revelion e rândul meu. Doar că eu am un atu în mânecă. Am comandat recent de pe un site cu electrocasnice un aspirator fara fir AENO SC1 ca să nu mai fac curățenie cu cel vechi pe care îl avea ea, un aspirator clasic cu fir de 8 metri și sac. Aspiratorul pe care l-am cumpărat arată așa. L-am rezemat de biblioteca din living. Stai că o aud pe scări. Revin.

Hei, ce faci iubire? Văd că ai venit repede de la mall. Ai găsit haine pentru băiețel?

– Da, am găsit ceva foarte simpatic. Uite ce geacă cu puf i-am cumpărat și niște ghete cu talpă specială pentru zăpadă ca să nu se ude la picioare. Dar ce e cu atâtea cutii?

– Păi știi că ziceai că vrei să schimbăm aspiratorul. Uite aici noua noastră jucărie.

– Da nu e prea mic? Ai văzut al meu cât e de mare!?

– Știu că sunt situații când mărimea contează, atunci când alegi un yacht pentru o croazieră sau o mașină de tip SUV, dar în cazul de față e mai important să fii ergonomic. Să nu uităm cât de rudimentar arătau primele telefoane mobile și cum arată azi un smarpthone de ultimă generație. Aspiratorul tău, deși e mare, nu își face treaba, doar o știi și tu. Are el motor de 800W dar faci o confuzie pe care o fac mulți. Puterea motorului n-are nicio legătură cu forța reală de aspirare. Îți spune doar puterea de consum a motorului dar dacă celelalte echipamente sunt pline de praf, dacă sacul nu e curățat la timp, dacă furtunul nu e cum trebuie, puterea de aspirare se reduce considerabil. 

Modelul pe care l-am cumpărat de la AENO are o putere de aspirare 15 000 Pa și este special conceput nu doar pentru gresie și parachet ci și pentru curățarea eficientă a covoarelor. Știi de ce? Pentru că vine echipat cu o perie electrică Turbo Brush, perie acționată de un model electric separat pentru a curăța și îndepărta cu ușurință particulele de mizerie și praf de pe covorul din bucătărie sau covoarele din camere. Practic e ca atunci când îți băteai covoarele, doar că acum le bați cu aspiratorul, #știicumzic. 

Și asta nu e tot. La aspiratorul tău vechi cu sac trebuie să ai mare grijă cum cureți componentele. Aici ai un filtru de înaltă performanță extrem de ușor de curățat. Pur și simplu clătești filtrul sub un jet de apă și îl lași câteva minute să se usuce. Iar recipientul care colectează mizeria este extrem de ușor de curățat.

– Dar tu vezi că nu are fir. Termin curățenia în toată casa cu o singură alimentare?

– Știi că îți ziceam mai devreme despre puterea lui efectivă de aspirare. Adică operațiuni pe care le făceai de două-trei ori cu aspiratorul clasic ca să cureți aceeași suprafață, acum aspiri mult mai ușor și mai repede. Ca să nu mai spun cât de mult te chinuiai să schimbi priza. Să îl pornești pentru bucătărie și hol, să îl oprești. Iar să-l muți la priza din living, iar să-l pornești, iar să-l oprești. Iar să-l muți la priza din dormitor, înțelegi filmul? Ca să nu mai spun că funcționează 45 de minute cu o singură alimentare. Uite cum facem. Dacă nu reușești să aspiri în TOATĂ CASA cu o singură aspirare, ce rămâne strâng eu cu lingurița în loc de făraș și peria de pantofi în loc de mătură ca să te uiți la mine cum mă chinui.

Și l-a testat cu toată scrupulozitatea tipică unei femei născută în zodia Săgetător cu ascendent în Fecioară. Și a terminat curățenia integral în exact 39 de minute. Pe ceas. În TOATĂ CASA, adică: bucătărie, holuri, living, dormitor, balconul care are o lungime de peste 8 metri și baia cu toate zonele vizibile și mai puțin vizibile.

Și mă uitam așa la ea cum folosea aspiratorul cu tact de parcă plimba ceva la mall printre raioanele de haine. A înțeles după ce l-a folosit de ce am făcut alegerea bună. I-am făcut și o poză că dacă tot era îmbrăcată ,,de scandal” (tocmai venise de la mall) cât de bine se asorta aspiratorul în peisaj cu ținuta ei și dormitorul nostru.

– Dar acolo pe masă ce este? Am crezut că e desfăcătorul tău automat de vinuri dar pare mai mare și mai sofisticat. La ce îl folosești?

– Chiar mă bucuri că ai întrebat. Este un aparat sous vide AENO SV1. Și da, seamănă oarecum cu desfăcătorul meu automat de vinuri. Doar că face lucruri mai complexe și mai delicioase și te ajută să economisești timp. Știi că mereu îmi spui când faci mâncare pentru tine, pentru băiețel, pentru mine că pierzi mult timp cu pregătirea diferitelor tipuri de carne, că nu te ajută vasele pe care le folosești. Cu acest aparat o să gătim amândoi ca la restaurantele Fine dining în care ne-am plimbat împreună.

Îți mai aduci aminte când îți povesteam că în 2014 am făcut niște cursuri de gătit alături de Joseph Hadad și avea în acea bucătărie un echipament de vidat carne? Acum cu tehnologia AENO am adus și la noi în casă acest aparat. O să vezi cât de ușor și cât de creativ o să îți pară gătitul cu ajutorul acestei tehnologii și acestui aparat.

– Mai ai poze cu tine de atunci? Știu că mi-ai povestit ceva dar nu mi-ai arătat cum arătai când erai mai tânăr.

– Eram tot eu, la fel de frumușel. Uite dovada. 

Dar hai să îți povestesc mai multe de aparat. Ce face acest aparat? În primul rând vitaminele și microelementele din diferite tipuri de carne se păstrează în aliment. Atunci când prăjești carnea, când o fierbi, când o pui la cuptor o mare parte din substanțele nutritive se pierd în urma acelor procese termice. Cu aparatul AENO sous vide totul rămâne în produsul final. Pe scurt, orice preparat din carne o să gătim, nu va mai fi uscat și e ideal și dacă vrem să gătim dietetic sau de regim. Are setări precise ale temperaturii de la 20 la 95°C, în trepte de 0,5°C.

Are setări precise ale timpului cu temporizatoare de până la 100 de ore și trepte de până la 1 minut. Iar controlul este extrem de intuitiv. Comenzile tactile sunt extrem de intuitive iar afișajul iluminat arată temperatura curentă și timpul rămas până la sfârșitul procesului de gătit. Hai să îți arăt. Și i-am arătat. Am luat niște carne de porc, condimente, ierburi aromatice și am pornit aparatul.

– Nu vreau să fiu cârcotașă, dar n-am înțeles cum mă ajută să economisesc timp?

– Chiar mă așteptam la întrebarea asta. Păi când stai să prăjești carne, sau să fierbi stai lângă vas, acum poți să o setezi la ce timp vrei și petreci mai mult timp cu mine, cu tine, cu băiețelul tău și în bucătărie mai intri doar când vrei să oprești aparatul.

– Woow. Ai dreptate. Mi-am adus aminte. Înseamnă că acum poți testa și rețetele din cartea Ninei că doar ai ajutat-o la lansare și ai și tu cartea ei. 

Și avea dreptate. Am fost când Nina Hariton și-a lansat cartea Pas cu Pas în bucătărie. Am și poze de atunci.

➡ Concluzii. De ce sa spui și tu ,,DA” tehnologiei inovative AENO

Pentru că tehnologia AENO te ajută să economisești timp în bucătărie, să salvezi timpul atunci când ai de făcut curațenie în apartament, să ai un aer curat și purificat în apartament, mai ales dacă stai în Capitală într-un cartier precum Berceni, într-un bloc la stradă la etajul 5 unde urcă cel mai ușor particulele de praf. De ce am ales aceste aparate inteligente AENO? Pentru că inovația lor constă în faptul că au înteles că timpul e cel mai prețios lucru și folosesc acest statement utilizând cele mai performante soluții hi-tech care să te ajute să economisești cât mai mult timp în viața de zi cu zi. Vă las mai jos un video cu unul dintre produsele pe care le apreciez cel mai mult de la AENO în zona de curățenie!

Până data viitoare, pe curând, pe orice rând!

Articol scris pentru SuperBlog 2023 

 

2 gânduri despre „AENO: Pentru că Ai NEvoie de O tehnologie care să îți economisească timp”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *