Fără categorie

Adriana Bordeanu – una dintre iELE, una dintre cele care te fac să zâmbești la Teatru de Improvizație

Spread the love

Nu știu câți dintre voi știu, dar, în București și implicit în România, pe lângă teatrul clasic, teatrul urban și stand-up comedy avem și teatrul de improvizație facut eXclusiv cu fete.  Trupa are si un nume simpatic – iELE! Cum au aparut si ce stiu sa faca din randurile care vin! Concret, cine sunt, ce vor, de ce teatru de improvizație vom afla împreună chiar de la Adriana Bordeanu, una dintre actrițe.

10885252_376159405890541_1709865859687361415_n

Spectacolul lor chiar e 100% improvizație. Am avut șansa să le urmăresc de două ori la teatrul În Culise și de fiecare dată m-am simțit la un alt spectacol. Creative cu foarte mult umor, mimică și curaj, fetele de la iELE chiar sunt remediul pentru tristețea oricărui public. Unele dintre ele au lucrat inainte in alte domenii, au avut job-uri in industria de retail si FMCG, dar IMPROVIZATIA le place mai mult si la cate spectacole au, traiesc cu emotie fiecare clipa

11010578_802074996497081_8939231396759485080_n

Reporter: Cum ai ajuns din Adriana una dintre iELE ?

Adriana: Simplu. Am urcat pe scenă și am improvizat cu iELE  Acum, serios vorbind, drumul meu în improvizație a început mai demult. Am fost ințial într-o trupă de băieți, apoi am făcut parte dintr-o altă trupă de improvizație formată numai din fete numită Pinkless. Trei dintre fetele din Pinkless suntem și în trupa iELE  De fapt ăsta este motivul pentru care exista trupa iELE. Pentru ca trei dintre noi (eu, Delia Riciu și Julia Nagy) am rămas cu dorința de a improviza într-un mediu plăcut. Am căutat apoi niște fete și am început o improvizație, două, care a ajuns și motto-ul trupei noastre.

Reporter: Cine a venit cu ideea numelui trupei și cine a desenat Logo-ul vostru?

Adriana: Numele trupei s-a născut în urma unui brainstorming. Nu mai știu cine l-a pronunțat, dar știu sigur că toate am zis „Evrika!” Logo-ul ni l-a făcut o domnișoară graffic designer care a fost la show-urile noastre și i-a plăcut mult de noi  E vorba despre Iulia Borș care acum s-a mutat în Paris.

Reporter: Ce înseamnă Teatru de improvizație. Cât de receptiv e publicul la experimentele voastre?

Adriana: Teatrul de improvizație este o formă de teatru care nu pot fi jucat fără sugestiile publicului. Rezultă un spectacol interactiv în care și improvizatorii și spectatorii sunt provocați. Bineînțeles că improvizatorii sunt cei care „muncesc” mai mult, de aceea publicul este foarte receptiv la experimentele noastre. Și chiar dacă uneori se întâmplă, de exemplu, să fie mai dificil,  și să NU avem în public voluntari care vin pe scena din cauza emoțiilor, dupa ce iau parte la crearea unui moment sunt foarte încântați și revin la spectacolele noastre. Am avut chiar spectatori creativi care ne-au pus sa improvizam cu branduri precum ATAS sau Coca-Cola. Am avut odata un spectacol unde am facut un cantec cu o propozitie de genul – Ciclistul Spatial sparge Colgate :)))

Reporter: Iți mai aduci aminte primul tău spectacol, ai o amintire amuzantă de atunci legat de voi nu de public sau creativitatea lui?

Adriana: Da, nu am cum sa uit :))) La lansarea trupei iELE la urcarea pe scenă, în timp ce-mi avertizam colega din spatele meu să aiba grijă cum pășește pentru că treptele sunt foarte înalte, am căzut în toată splendoarea mea. Era 13 aprilie, dar mi-a purtat noroc:)) Nu m-am lovit, doar m-am speriat și m-am amuzat iar publicul era in delir de râs.

Reporter: în cadrul jocurilor voastre cu publicul s-a întâmplat ca un spectator să-și intre prea bine în rol sau să-și iasă din fire și să încerce abordari cu voi mai puțin normale, mai ales că sunteți toate numai fete?

Adriana: Din fericire nu. Avem parte de un public foarte cald și frumos. La primele noastre spectacole s-a mai întâmplat să avem în public câte un individ care să-și dorească mult să fie în centrul atenției, dar nimic mai mult.

Reporter: Cum arata viata Adrianei cand nu e una dintre iELE?

Adriana: E foarte frumoasă. Și prin frumos înțeleg și interesant, și mai înteleg că eu trebuie să o fac să fie frumoasă. Încerc să fiu spontană tot timpul. Să fac tot timpul ceva nou. Să învăț, să citesc, să privesc, să ascult, să dansez, să cânt, să iubesc, să înot, să călătoresc. Și să învăț de la copii. Joc și în spectacole pentru cei mici și curioși și asta mă încarcă fantastic de energie.

0 gânduri despre „Adriana Bordeanu – una dintre iELE, una dintre cele care te fac să zâmbești la Teatru de Improvizație”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *