Actualitate, Economic, Social

3 motive pentru care sustenabilitatea este cuvântul preferat la Starbucks în această iarnă

Spread the love

Sfârșitul anului este momentul perfect pentru a reflecta asupra rezoluțiilor și promisiunilor făcute la începutul anului 2019. Exact acest lucru îl facem noi, acum, la Starbucks. Printre cele mai importante obiective s-a numărat angajamentul față de sustenabilitate, începând de la fermele de cafea până la paiele din hârtie. De ce este sustenabilitatea cuvântul preferat al Starbucks și al clienților noștri? Baristas vă vor răspunde mai jos:

➡ Alegem reutilizarea

Starbucks a răsplătit clienții încă de la deschiderea primei cafenele din România, cu o reducere de 1 leu, atunci când vin cu tumbler-ul personal în cafenea. Dacă sunteți în căutarea unei noi căni reutilizabile preferate, Starbucks oferă o nouă gamă, cu tematică de sărbători, care este disponibilă în cafenele chiar acum. Roșii, în spiritul Crăciunului, noile pahare reutilizabile sunt perfecte pentru a vă savura Toffe Nut Latte-ul sau ciocolata caldă, sau chiar pentru a fi dăruite de sărbători celor mai buni prieteni. „Suntem bucuroși să observăm o creștere a folosirii paharelor reutilizabile în ultimul an. Clienții noștri sunt încântați să-și aleagă recipientul preferat și să îl personalizeze”, spune Alexandra, Starbucks barista.

➡  Spunem NU paielor de plastic

De când Starbucks și-a anunțat angajamentul global de a elimina paiele de plastic de unică folosință din toate cafenelele, până la sfârșitul anului 2020, compania s-a concentrat fără întrerupere pe găsirea unei alternative care să respecte standardele de calitate.

În prima parte a anului 2020, Starbucks va înlocui paiele de plastic de unică folosință cu cele din hârtie, în toate cafenelele din România. Noile paie, disponibile în dimensiuni standard, sunt confecționate din hârtie obținută și administrată într-un mod sustenabil. „Suntem foarte încântați și mândri de a face parte din această mare transformare. În contextul actual, în care protecția mediului se află în centrul atenției tuturor, se poate observa cât de mare este impactul acestei tranziții de la folosirea paielor din plastic la folosirea celor din hârtie“, afirmă Andreea.

➡  Starbucks face cafeaua să fie primul produs agricol durabil din lume

Călătoria unei boabe de cafea de la fermă până în ceașca voastră de cafea, începe de obicei la altitudini ridicate. Boabele sunt culese manual și prelucrate înainte de a ajunge pe drumurile șerpuite către navele de marfă cu destinația fabricilor de prăjire și cafenelelor din toată lumea. Pentru a obține cele mai bune boabe de cafea, cumpărătorii Starbucks au călătorit direct la sursă, încă de la deschiderea primei cafenele, în 1971. Au pornit spre plantațiile îndepărtate din America Latină, Asia și Africa de Est, alocându-și timp să cunoască fermierii și comunitățile de-a lungul călătoriei.

„Este foarte important pentru clienți să cunoască cât de complex este procesul de producție a cafelei de înaltă calitate, de aceea Starbucks sprijină educația fermierilor în orice fel posibil. Până în prezent, mai mult de 52.000 de fermieri au acces gratuit la educație și la resurse prin Centrele sale de sprijin pentru fermieri, cu un obiectiv de a ajunge la 200.000 de fermieri până în 2020”, menționează Răzvan, Starbucks Barista.

Starbucks a încheiat un parteneriat cu Conservation International pentru a asigura achiziționarea si obținerea cafelei în proporție de 99% din surse etice, iar compania este un membru fondator al Sustainable Coffee Challenge, colaborând cu alți 100 de membri ai industriei.

Suntem cu adevărat încântați să vedem toate angajamentele noastre luând formă reală și cum acestea influențează într-un mod pozitiv mediul și experiența clienților în cafenelele Starbucks. Acesta este doar unul dintre primii pași ai dezvoltării unei strategii de sustenabilitate în anul următor. Urmează și mai multe acțiuni în această direcție. Sustenabilitatea este un cuvânt important și pentru voi? De ce?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *