Actualitate, Divertisment, Tineri

Wednesday: Sau chimia dintre „Mâna” lui Victor Dorobantu și Jenna Ortega

Spread the love
Dacă tot e #1Decembrie cu o vreme în stilul #NetflixAndChill , vă recomand #Wednesday.
Și nu o fac pentru că a fost filmat în România pe platourile de la Buftea, sau în grădina botanică din București sau gara Sinaia, deși am rămas plăcut surprins să recunosc în anumite scene pe anumite treceri prin cadru actori din România cu care am avut șansa să joc în diferite producții sau reclame, sau pe care i-am văzut pe scenă în spectacole de teatru.

➡ Wednesday – un concept de serial eclectic, un amestec de dark humor, fantasy, mistery, thriller, action horror

De ce recomand acest serial? Nu o fac pentru Victor Dorobantu deși omul e genial și a dat suflet personajului #TheThing. Extrem de inspirat a fost regizorul când a ales un om pentru a da viață unui personaj iconic din #FamiliaAddams în loc să folosească CGI. Pentru că Victor transmite emoții atât de vii, de la umor la sarcasm, de la afecțiune la indiferență, de la pasiune la ură și totul doar din GESTURI.  Sunt curios dacă scriptul pentru rolul său arăta așa…. 👌🫳🫴👆☝️🤚🖖🫱
Nu o fac pentru rolul impecabil al lui Wednesday interpretat de Jenna Ortega care a dat clasă prestației din copilărie a actriței Cristina Ricci care a fost Wednesday in 1993 în producția #AddamsFamilyValues.
Nu o fac pentru regizorul Tim Burton – FanPage deși omul a transformat în aur orice producție de cinema care i-a purtat numele . Dacă n-ați văzut niciun film regizat de el, deși mă îndoiesc, e timpul să o faceți. Nu o fac pentru Catherine Zeta-Jones care arată fabulos la cei 53 de ani.
Fac în schimb această recomandare pentru că serialul #Wednesday chiar surprinde. Un amestec interesant de umor negru și thriller, elemente SF și mistery, dramă și horror, totul fac din această producție o experiență aparte.
La fel ca în Stranger Things, personajele care apar în viața lui We și interacționează cu ea, vrei să le mai vezi, vrei să le revezi. Vrei să afli ce se ascunde dincolo de zâmbetele lor, dincolo de acțiunile lor. Producția are elemente de magie neagră și cluburi secrete care te trimit poate la #HarryPotter, dar știe să creeze suspansul și are o mulțime de plot-twist-uri ca și când We e un fel de #SherlockHolmes varianta dark fantasy.
Iar cine a scris scenariul, cine a scris replicile dintre We și ceilalți merită un rând de aplauze de la toți utilizatorii Netflix. Sunt atâtea momente în care râzi atât de spontan pentru că replicile sunt demențiale și extrem de inteligente.
Și la final, pentru că tot am vorbit puțin la început despre Victor, vreau să mai spun un lucru. Cred că e pentru prima oară când spun asta, dar e incredibilă chimia dintre ,,mana'” lui Victor și Jenna.
Par că se știu de o viață și se înțeleg atât de ușor deși doar unul dintre ei vorbește. Trebuie să vă uitați la #Wednesday fie doar pentru acest aspect.
Felicitări Victor pentru toată munca ta și tot efortul. Și pentru cei sceptici că nu e mâna lui ci e doar CGI, o singură captură de pe contul lui de instagram unde o să mai găsiți fotografii de pe platoul de filmare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *