Atelier de Idei, Divertisment, Tineri

VÂNĂTORII DE FANTOME: MOŞTENIREA. Esti pregatit sa vii in cinema?

Spread the love

Capitolul următor din universul original Vânătorii de Fantome vine de la regizorul Jason Reitman şi producătorul Ivan Reitman. În Vânătorii de Fantome: Moştenirea, atunci când o mamă singură şi cei doi copii ai săi ajung într-un orăşel, încep să descopere legătura lor cu vânătorii de fantome iniţiali şi moştenirea secretă pe care bunicul lor le-a lăsat-o. Filmul este scris de Gil Kenan şi Jason Reitman.

Columbia Pictures prezintă în asociere cu BRON Creative, o producţie Ivan Reitman, un film de Jason Reitman, Vânătorii de fantome: Moştenirea. Distribuţia: Carrie Coon, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Annie Potts, Ernie Hudson, şi Paul Rudd. Regia Jason Reitman. Produs de Ivan Reitman. Scenariul de Gil Kenan şi Jason Reitman. Producători executivi sunt Dan Aykroyd, Gil Kenan, Jason Blumenfeld, Michael Beugg, Aaron L. Gilbert, şi Jason Cloth. Director de Imagine este Eric Steelberg, ASC. Designerul producţiei este Francois Audouy. Editori sunt Dana E. Glauberman, ACE şi Nathan Orloff. Costumier este Danny Glicker. Muzica de Rob Simonsen. Pe baza filmului “Vânătorii de fantome” din 1984, un film de Ivan Reitman, scris de Dan Aykroyd şi Harold Ramis.

➡ O MOŞTENIRE DE FAMILIE

În centrul filmului Vânătorii de fantome: Moştenirea se află o mică familie: mama singură Callie (Carrie Coon), fiul său de 15 ani Trevor (Finn Wolfhard), şi fiica sa de 12 ani Phoebe (Mckenna Grace). După ce sunt evacuaţi din apartamentul lor din Chicago, familia se mută într-o casă dărăpănată din Oklahoma – o fermă murdară – care s-a aflat în proprietatea tatălui ei decedat recent, un om despre care ea nu-şi aminteşte.  După cum se dovedeşte, acel tată n-a fost nimeni altul decât Egon Spengler, care a avut motive misterioase să se mute din casa lui din Manhattan în Oklahoma rurală.

Aceste personaje există în prezent – la zeci de ani după evenimentele din Manhattan din anii 1980, care au fost uitate demult. “Fantomele nu au mai apărut de zeci de ani,” observă Jason. “Nu s-a gândit nimeni la Vânătorii de fantome iniţiali. Ideea este că dacă te-ai născut în prima parte a anilor 2000, este probabil să nu ştii sau să nu fi auzit mare lucru despre ei. Nu fac parte din viaţa ta de zi cu zi.”

Pentru a o întruchipa pe mama cu o voinţă puternică, Jason a selectat-o pe celebra actriţă Carrie Coon. “Carrie Coon este strălucitoare în tot ceea ce face,” spune el. “Cred că am văzut-o pentru prima dată pe Carrie în Gone Girl, şi m-am gândit, ‘Ok, cine este această tânără care a pus stăpânire pe tot filmul?’ Şi apoi am văzut-o în ‘Fargo,’ şi m-am gândit, ‘Cum pot să am oportunitatea să lucrez cu ea?’ Callie este foarte onestă cu copiii ei, iar Carrie Coon este chiar acel tip de actriţă minunată din Vestul Mijlociu care emană onestitate prin fiecare cuvânt pe care-l spune şi nu poate fi pusă la îndoială. Am ştiut că ea va fi matriarh al acestei familii.”

Coon spune că atunci când Jason a invitat-o să citească scenariul, a fost impresionată de integritatea poveştii. “Am fost atât de impresionată de cât de cald este acest omagiu adus originalului,” reţine ea. “Nimic nu a fost calculat în legătură cu acesta. Jason a fost foarte autentic, dar şi conectat sufleteşte la filmul original.”

“Callie este o mamă singură, puţin stresată şi poate că în cele din urmă nu a luat prea multe decizii grozave,” explică Coon. “Ea simte că, având copii, viaţa ei este într-o pauză. Darul minunat pentru Callie în cursul filmului este că realizează că viaţa ei nu este în pauză – ci continuă inexorabil înainte – şi în cursul acestei călătorii, găseşte un mod de a fi prezentă în ea.

Ca Phoebe, care aspiră să fie om de ştiinţă, puţin stângace în societate, Jason a ales-o pe strălucita, intuitiva actriţă Mckenna Grace. “Phoebe este strălucitoare şi poate fi jucată doar de o actriţă la fel de inteligentă ca ea,” spune el. “Mckenna este excepţional de deşteaptă – probabil a citit mai multe cărţi decât am eu – foarte profundă şi foarte amuzantă. Este perfectă pentru Phoebe – o tânără neînţeleasă, care se trezeşte într-o vânătoare de fantome.”

“Am vrut ca audienţa să găsească în Phoebe o tânără genială şi care se simte exclusă,” spune Jason, “cineva care-şi caută prieteni în momentul în care descoperă că este exact ca bunicul său. Ea este un om de ştiinţă. Este o persoană care poate face lucruri, care doreşte să repare lucruri. Este copilul care vrea să demonteze prăjitorul de pâine pentru a vedea cum funcţionează, dar în locul prăjitorului de pâine obţine un pachet de protoni.”

Grace spune că se simte binecuvântată să joace acest rol. “Sunt personajul care dezleagă viaţa lui Egon şi descoperă arborele genealogic al familiei,” spune Grace. “Chiar dacă Harold Ramis nu mai este printre noi, încă face parte din acest film. Deci cred că este într-adevăr special. Şi-mi place să am ochelarii şi părul buclat şi să port costumul lui Spengler.  Când l-am pus prima oară, am plâns în rulota mea. A fost ceva de genul, ‘O, Doamne!’”

“Nu este deloc cum sunt ceilalţi copii de vârsta ei. Este incredibil de deşteaptă – deşteaptă ca Egon,” continuă Grace. “Îi plac foarte mult experimentele ştiinţifice. Când ni s-a prezentat pentru prima dată, trăgea cabluri printr-o gaură uriaşă din perete şi a provocat o cădere de curent în întreaga casă. Este foarte inventivă şi plină de resurse.”

Familia este completată de Finn Wolfhard, bine-cunoscut pentru rolurile sale din seria “Stranger Things” şi din filmul artistic It. “Fiica mea a fost foarte emoţionată atunci când l-am ales pe Finn,” spune Jason. “A cucerit o generaţie prin modul în care vorbeşte, prin cum arată. Are o vulnerabilitate incredibilă pentru un adolescent şi aceasta este o caracteristică foarte neobişnuită. De asemenea, se întâmplă să fie la fel de obsedat de detaliile realizării filmului ca orice tânăr de vârsta lui.”

Wolfhard spune că a fost un fan al filmului Vânătorii de fantome încă de când era foarte mic. “Cred că acestea sunt filme atemporale, deoarece au personaje la care se poate raporta oricine şi sunt realizări atât de reprezentative încât sunt greu de uiltat,” explică el. “Părinţii mei m-au lăsat să văd aceste filme la o vârstă foarte mică, aşa că am fost norocos. Dar, din nou, nu cunosc pe nimeni de vârsta mea care să nu ştie ce este Vânătorii de fantome. Este un film clasic.”

Wolfhard spune că personajul său, Trevor, este “un adolescent normal, dificil. Este un copil de oraş din Chicago, care este evacuat şi ajunge în mijlocul ţinutului nimănui – Summerville, Oklahoma. Este şocat, nu există semnal pentru telefoanele mobile, totul îl plictiseşte – până când găseşte o fată de care se îndrăgosteşte şi totul se schimbă pentru el.”

Acea fată este Lucky, jucată de Celeste O’Connor. “Lucky este o fată dintr-un orăşel care vrea ceva mai mare, vrea doar aventură. Este o fată rea – nu-i pasă de ceea ce cred oamenii. Este fiica şerifului din oraş, aşa că, teoretic, poate să facă ce vrea, şi se cam încurcă cu oamenii.”

Podcast, jucat de nou-venitul Logan Kim, are un alt fel de legătură cu Phoebe. “Logan nu a jucat niciodată până acum într-un film,” spune Jason, “Şi totuşi, în momentul în care am văzut banda de la audiţia lui, pur şi simplu a ieşit din ecran. Este unul din acel actori de comedie cu talent înnăscut, atât vocal cât şi fizic.”

“Personajul lui aminteşte de Ray Stantz,” continuă Jason. “Este preocupat de lumea metafizică şi de întreaga istorie a fenomenului spectral, aşa că orice oportunitate de vânătoare de fantome îl încântă imediat.”

“Este un personaj foarte ciudat şi de aceea se potriveşte atât de bine cu Phoebe,” spune Kim. “Este un introvertit, dar are lucruri interesante despre el, cum ar fi modul în care îşi face înregistrările şi face un podcast despre teoriile conspiraţiei, despre Illuminati, despre monstrul din Loch Ness, toate acele lucruri grozave. Când o întâlneşte pe Phoebe – altă persoană care iese în evidenţă şi care este de asemenea diferită, se conectează cu ea imediat şi între ei începe o relaţie amuzantă.”

Pentru a-l portretiza pe Dl. Grooberson, profesorul dezinteresat de la şcoala de vară care se împrieteneşte cu Phoebe şi dezvoltă o atracţie pentru Callie, Jason s-a îndreptat către Paul Rudd. “Este unul din marii actori de comedie ai timpurilor noastre,” spune Jason. “Îmi amintesc de deschiderea unuia din primele mele scurt metraje pentru Wet Hot American Summer de la Sundance din 2000, când l-am văzut pe Paul Rudd într-o lumină cu totul nouă şi am gândit că aş fi norocos dacă aş ajunge să lucrez cu el într-o zi.”

Rudd spune că s-a îndrăgostit imediat de acest personaj. “Unul din lucrurile care mi-au plăcut la Grooberson este că nu are nicio problemă să vorbească despre cum nu vrea să predea, nu-i pasă de asta şi chiar nu-i pasă de ceea ce fac copiii,” spune el.  “Cred că a fost distractiv să joc acest personaj.”

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.