profile la anvelope
Atelier de Idei

Tipuri de profile la anvelope

Spread the love

Tipuri de profile la anvelope este un lucru important de care sa tii cont deoarece nu toate beneficiaza de acelasi design. Iar sculpturile de pe cauciuc sau desenele de pe banda de rulare sunt cele sunt foarte importante pentru performantele lor.

Orice anvelopa are deci un design unic. In functie de utilizarea sa, gasesti anvelope vara pe vadrexim.ro, de iarna, urbana sau sportiva, dar si de performantele dorite, rapiditate, longevitate sau silentiozitate, banda de rulare este una specifica.

Banda de rulare reprezinta acea parte a unei anvelope care intra in contact direct cu solul. Este constituita din lamele, caneluri si santuri laterale.

Profilul simetric este cel mai des intalnit pe piata. Se foloseste mai ales pentru modelele de masini citadine sau pentru masinile familiale care nu sunt atat de puternice. De asemenea, sunt cele mai bune pentru trasee mai scurte. Drept consecinta, sunt disponibile in dimensiuni mai mici, de 13m 14 sau 15 inchi. Fata de alte tipuri de profile care au dimensiuni superioare.

Avantajele anvelopelor simetrice:

  • sunt rezistente.
  • au o buna rezistenta deci o mare durata de viata.
  • sunt economice.
  • ofera confort la condus.

Profilul asimetric este preconizat pentru masinile mai puternice. Mai ales pentru cele sportive sau pentru berlinele mai mari. Ofera cele mai bune performante in ceea ce priveste aderenta mai ales pe un carosabil mai umed, dar si o buna tinuta pe sosea, la viraje si o viteza mai mare.

Anvelopele care au un profil asimetric ofera cel mai ridicat confort la condus si sunt foarte silentioase. Sunt disponibile in dimensiuni medii sau mari, de la 15 la 19 inchi. Anvelopele asimetrice nu sunt deci simetrice, dupa cum o indica si numele lor. Deci au un singur sens de montare. Au o latura interioara si una exterioara si prezinta o tehnica de constructie care permite dispunerea unei anvelope cu capacitati adaptate unui condus dinamic.

Avantajele acestor anvelope:

  • sunt silentioase.
  • ofera cele mai bune performante la viraje si pe un carosabil umed chiar si la cele mai ridicate viteze
  • sunt stabile si rezistente la acvaplanare.

Profilul directional, sau in forma de V este un profil preconizat pentru masinile sportive spuin cei de la Continental, dar si pentru folosirea pe timp de iarna. Banda sa de rulare in forma de V permite o excelenta aderenta pe carosabil umed si pe o sosea inzapezita. Sunt disponibile in dimensiuni medii si mari, de la 15 la 19 inchi.

Anvelpele directionale au astfel un sens de montaj indicat de o mica sageata care indica sensul de rulare sau sensul de rotatie.

Avantajele acestor anvelope:

  • ofera o foarte buna evacuare a apei deci sunt foarte rezistente la acvaplanare.
  • o foarte buna aderenta pe carosabilul umed sau inzapezit.
  • o foarte buna motricitate si tinuta pe sosea in viraje.

Fiecare anvelopa cu profilul sau raspunde deci unor nevoi specifice ale masinii sau ale soferului. Aici intra stilul de condus, cautarea anumitor senzatii, precum confortul sau precizia sau si carosabilul pe care se circula de obicei.

Astfel ca vei gasi masini adaptate mai degraba unor masini citadine, sportive sau altele mai bune pentru masinile SUV, 4X4 sau berline.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.