Actualitate, Divertisment, Tineri

The NUN – Un film horror care trebuie vazut in IMAX, dar ai grija ce fel de public ai cu tine

Spread the love

Prolog:

Inainte de a vorbi despre film, trebuie sa fac cateva observatii care, desi nu au legatura directa cu filmul, au cam fxtxt vibe-ul productiei. Am fost la IMAX in AFI, zona Politehnica-Militari, sector 6, Bucuresti. Sugestie: Cred ca ar trebui introduse niste formulare inainte de a cumpara bilet la un film horror. Formulare care sa evidentieze nivelul de IQ al celui care urmeaza sa intre in sala. La o comedie, inteleg, sa se vorbeasca tare (mai ales daca vii dintr-o zona a Capitalei unde inca creste porumbul de capul lui), sa iti sune telefonul (Inca e rocket science pentru unii sa dea pe silent un smartphone. Cred ca Samsung, Huawei, Asus si Apple ar da lovitura daca ar inventa un telefon care atunci cand descopera ca se afla in cinema prin intermediul localizarii GOOGLE sa treaca singur in modul silent, daca posesorul lui are creier de amiba…)

Revenind la film. E greu sa traiesti un film horror cand sunt ,,spectactori” care au triggere Darwiniene. Proabil la ei acasa e scump curentul si vin la cinema. Si cand se stinge lumina intra asa, intr-o stare de cretinitate pura. Eu inteleg ca ecranul IMAX e de un realism fantastic, dar, va rog eu, cinefili cu IQ de amiba, daca vorbiti TARE spre ecran, personajele NU vor auzi ce vreti voi. Chiar au un scenariu prestabilit. Vreti sa scrieti scenarii de filme horror? Mergeti acasa. Daca strigi dupa calugarita sau dupa preot sa nu deschida USA aia, sa nu mearga acolo, nu o sa te asculte nimeni… 

MORALA – Sa mergi la un film horror si sa fii inconjurat de retardati, e ca atunci cand vrei sa faci sex si sa te vada live toate babele din sat, iar ele sa iti dea sfaturi….HOOOORRRRROOOORRRRR

Si acum despre film.

The NUN – Un horror inteligent, un thriller epic

,,Călugăriţa: Misterul de la mânăstire” explorează încă un colţ întunecat al universului ,,The Conjuring”, ale cărui filme au doborât recorduri şi au înspăimântat publicul din toată lumea. Ce e deosebit la acest film? Este filmat in proportie de 95% in locaţii cheie din România. Vorbim de castelul Huniazilor, de castelul Bethlen din Cris, de Mogosoaia si alte locuri emblematice.

Noul film care şi-a propus să readucă teroarea în cinematografe este regizat de Corin Hardy („The Hallow”) şi produs de James Wan, alături de Peter Safran, cel din urmă fiind responsabil de toate filmele din franciza ,,The Conjuring”. ,,Călugăriţa: Misterul de la mânăstire” descoperă originile demonului Valac, care şi-a făcut simţită prezenţa malefică pentru prima oară în „The Conjuring 2.”

Una dintre cele mai grele scene din film a necesitat saptamani de pregatire. In plus, interiorul bisericii catolice a fost realizat in studio. Si surprizele nu se opresc aici. Dar care e trigger-ul acestui film? Vorbim practic de un prequel, pentru ca actiunea filmului se petrece in anii 50, dupa bombardamentele americanilor din cel de-al doilea razboi mondial.

Romania – o viziune, un demon, o productie hollywoodiana

După ce o tânără călugăriţă de la o mânăstire din România se sinucide, un preot cu un trecut zbuciumat şi o măicuţă novice sunt trimişi de Vatican să investigheze cauzele. Împreună trebuie să descopere secretul profan care ameninţă abaţia. Riscându-şi vieţile, credinţa şi chiar sufletele, aceştia se vor confrunta cu forţa malefică a calugăriţei demonice, pe care publicul a mai văzut-o în filmele „Trăind printre demoni”. Toate acestea vor transforma mânăstirea într-un câmp de luptă îngrozitor între cei vii şi cei blestemaţi.

În filmul ,,Călugăriţa: Misterul de la mânăstire” joacă actorul nominalizat la Premiile Oscar, Demian Bichir (cunoscut pentru „A Better Life”) în rolul Părintelui Burke, Taissa Farmiga (cunoscut pentru serialul de televiziune „American Horror Story”) în rolul Maicii Irene, şi Jonas Bloquet (cunoscut pentru „Elle”) în rolul unui sătean de-al locului, Frenchie. Distribuţia îi include şi pe Charlotte Hope (cunoscută pentru serialul de televiziune „Game of Thrones”) în rolul Măicuţei Victoria, de la mânăstire, pe Ingrid Bisu (cunoscută pentru „Toni Erdmann”) în rolul Măicuţei Oana, şi pe Bonnie Aarons, care a jucat în „The Conjuring 2” în rolul personajului principal.

Hardy a regizat „Călugăriţa: Misterul de la mănăstire” după un scenariu scris de Gary Dauberman (cunoscut pentru filmele „IT”, şi „Annabelle”), şi o poveste de James Wan şi Dauberman. Richard Brener, Walter Hamada, Dave Neustadter, Dauberman, Michael Clear şi Todd Williams au fost producătorii executivi.

Lui Hardy i s-au alăturat Maxime Alexandre, director de imagine (cunoscut pentru „The Voices”, „Annabelle: Creation”), Jennifer Spence, designer de producţie, (cunoscută pentru „Annabelle: Creation”, „Lights Out”, şi seria „Insidious”), editorii Michel Aller (cunoscut pentru „Lights Out”, „Paranormal Activity: Ghost Dimension”) şi Ken Blackwell (cunoscut pentru „Ouija”, „Friday the 13th”), şi designerul de costume Sharon Gilham (cunoscută pentru serialul de televiziune „Black Mirror”). Muzica a fost compusă de Abel Korzeniowski (cunoscut pentru „Nocturnal Animals”).

Filmul va fi distribuit în 2D, IMAX, 4DX şi alte formate premium de către Warner Bros. Pictures, în România prin Vertical Entertainment.

Imagini si povesti Behind the Scene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *