Fără categorie

TeCOMM – Cum sa cumperi si cum sa NU cumperi online! Live Blogging!

Spread the love

Crowne Plaza, Bucuresti, 2015. Momentan doar 7 mai. Daca ne-am lega de notiuni de numerologie, cifra „7” ar insemna noroc, mult noroc. Doar ca in eCommerce nu poti vorbi de soarta, fatum, karma. Totul e strategie. De la cum alegi server-ul, data center-ul, cum iti selectezi distribuitorii, design platforma de comert online, logistica, totul trebuie gandit si sustinut strategic.

Deja conceptul „fa business online ca eMag” e trecut in zona de mit urban si toate platformele de eCommerce au incercat reteta.

Paradoxal, odata cu evolutia tehnologica, lucrurile ar trebui sa se simplifice dar de multe ori avem alte rezultate decat cele de care avem nevoie. Inca e loc de know-how in zona de eCommerce pentru ca avem atat platforme online care vand produse intr-o maniera de „impingatoare de produse” si avem de asemenea clienti care considera magazinul online un fel de raft cu poze 3d offline.

In prima parte a zilei am aflat inside-uri din spatele mecanismelor de plata de tip Mobilpay cu Horia Grozea, am inteles modul in care s-a dezvoltat MLM-ul AVON cu Andreea Catu, Gabriel Ghita ne-a explicat de ce e bine sa folosesti Mastercard si Lucia Ciuca a vorbit deschis despre eMAG.

Despre notiunile din spatele platformelor online, despre oameni si strategii de comunicare de brand, avem la dispozitie 48 de ore de lamurit idei si de descoperit lucruri.

Am trecut in partea a doua a discutiilor despre eCommerce si marketing digital cu: Laurentiu Cenusa de la AnyMedia, Cosmin Daraban de la Silkweb, Laurentiu Miron de la pentruanimale.ro si Carmen Grigore de la publicatia Delazero.

Nu poti sa faci eCommerce fara un suport offline

Intr-un mediu online, e bine sa ai baze reale si puternice in mediu offline in special in zona de logistica. Mai exact, degeaba ai un magazin online puternic, cu design atractiv si timp de raspuns rapid daca in zona de logistica pierzi trei ore ca sa ambalezi un colet. Optimizarea serviciilor de logistica presupune si automatizarea serviciilor de acest gen. Este o parere universal valabila impartasita de toti cei patru invitati.

„In prezent, piata de eCommerce in Romania inca este mica. Nu intamplator, desi avem magazine online cu livrare la domiciliu, clientii inca platesc la livrare cash. E un segment care se va dezvolta in continuare, inca mai avem de invatat”, invitat al panelului.

Bitcoin NU este inca o metoda de plata fezabila pentru piata actuala din Romania de eCommerce.

Revin cu update-uri constante

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *