Fără categorie

SPOILER ALERT – BATMAN vs SUPERMAN – Efecte 3D mind blowing, final CRIMINAL, epic, psihedelic, TOTAL!

Spread the love

Nu intamplator incep filmul cu aceste imagini. Pentru ca Batman vs Superman  e o epopee de imagini, cadre, emotii, actiune, timelaps, un produs TOTAL cu personaje cu care am crescut, pe care le-am desenat, am incercat sa le intelegem, sa ni le insusim, personaje care ne-au insotit in jocuri, in tricouri, cani, peste tot si nicaieri…

Dar inainte de a trece la recenzie si la cateva momente SPOILER ALERT am sa incerc sa raspund la intrebarea – De ce Batman vs Superman si nu Superman vs Batman?

➡ Pentru ca OMUL s-a revoltat intotdeauna impotriva ZEULUI

Batman vs Superman vorbeste practic de paradigma OM- DIVINITATE. Daca in Legendele Olimpului il avem pe PROMETEU si pe ZEUS, acum il avem pe justitiarul in negru si extraterestrul kryptonian.

Filmul e un sequel al filmului Man of Steel, dar e o prelungire atat de fireasca a filmului din 2013 incat ai impresia ca ai calatorit in timp. Ori te afli inca in 2013 ori nu stii cum au trecut trei ani pentru ca filmul incepe exact cu scenele de final, batalia dintre Superman si rivalul sau de atunci, totul transpus dintr-un alt unghi, unghiul muritorului de rand care e fortat sa urmareasca cum oameni dragi lui mor si el asista neputincios.

➡ SPOILER ALERT – FILMUL ASTA are DETALII

Stiati ca pe mama lui Superman o cheama la fel ca pe mama lui Batman? Sa tineti minte acest detaliu pentru ca acest element va intoarce filmul la 180 de grade asa ca pastrati toate detaliile in minte. Mai stiti scena epica din primul Batman cand Bruce e martor la moartea parintilor sai?

De data asta scena e detaliata pana la paroxism, frame by frame. Vedem primul glonte cum pleaca din revolver, vedem grimasa tatalui lui Bruce, vedem teama si groaza din ochii baietelului, vedem furia din ochii mamei, vedem perlele cum cad in slow motion pana ating caldaramul rece, vedem porii de pe obrajii ei, vedem sangele din ochii ei, poti practic sa privesti ultimele guri de oxigen cum cauta sa evadeze din trupul muribund.

Toate aceste detalii ar scapa la o vizionare obisnuita 2D. De aceea recomand experienta TOTALA 3D in IMAX

dawn of justice➡ SPOILER ALERT – LEX LUTHOR e genial de malefic

Jesse Eisenberg – joaca DEMENTIAL. Nu ma asteptam ca un pusti, un tanar, un new entry daca stam sa ne gandim la actorii care l-au mai interpretat pe LEX LUTHOR de-a lungul timpului sa fie atat de bine conturat. Grimase, nebunie, replici psihotice, totul intr-un context care de multe ori ii fac pe ceilalti granzi din film sa para mici.

Sincer, mi-a placut personajul. Mai mult decat ma asteptam.

➡ SPOILER ALERT – FEMEIA FANTASTICA E nebun de sexy

Gal Gadot e super SEXY, super HOT, e o prezenta care a fost aplaudata in unanimitate. Desi stiam de prezenta ei din trailer, in momentul aparitiei sala a fost in extaz. Si daca in trailer o vedeai la dimensiunea unui laptop, maxim 17 inchi, acum am avut sansa sa o vad in toata splendoarea pe un ecran IMAX inalt cat o cladire de  birouri. A FOST ORGASMIC!

gal-gadot-yellow-fb➡ SPOILER ALERT – FILMUL e lung!

Asta nu e neaparat un spoiler ci mai curand o observatie. E destul de lung, chiar prea lung as putea spune. Sunt momente cand visele personajelor, daca le scoti din scena, nu le simti lipsa. Sunt momente care, daca ar fi fost scoase de la montaj,  n-ai fi simtit lipsa lor.

➡ SPOILER ALERT – BEN Affleck da bine in costum

Ben da bine in costum, e elegant, are prestanta, atitudine, dar in costumul de liliac…Personal l-as fi vrut tot pe Christian Bale. Ben pare moale, pare din alt film, cel putin din punctul meu de vedere.

Dar ma opresc aici, va las pe voi sa descoperiti singuri TOATE efectele epice, batalia dintre eroi, momentele pline de explozii… VA garantez, va fi EPIC daca alegeti sa vedeti filmul IMAX 3D.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *