Actualitate, Tineri

SingFest 2022 – Pentru că niciodată nu ești Singur în Singureni când e festival

Spread the love

Dan Helciug schimbă bulevardul de capitală cu ulița sătească! Artistul s-a trezit într-o dimineață că se identifică ca fiind  fermier  și că nu-și mai poate stăpâni dorința de a cultiva pământul… După ce și-a transformat balconul într-o mică seră, un mic paradis verde, Dan a hotărât că nu este îndeajuns  așa că a luat calea locurilor nebetonate și în scurt timp a ajuns la Singureni, aproape de București.

Acum, il poți vedea peste gard  îngrijindu-și grădina, locuind in vecinatatea Festivalului SingFest unde ne-a promis că va veni, imediat după ce mulge vacile ( un nou trend pe care il lansează -Cowboy’s Fitness ) întoarse de la pășune, pe la ora 20:00. Dan intenționează să își deschidă la Singureni o fermă de greieri musculoși  crescuți cu steroizi anabolizanți pentru a satisface dorința găinilor din bătătură de a se hrăni proiec.

După un sezon patronat de festivaluri “ca afară”, obosite de stat prea mult sub “cupola de foc”, a devenit clară nevoia de ceva mai românesc, mai de pe lângă Dunăre. Conceptul festivalului integrează muzica românească, actul cultural tradițional, agricultura educativă, meșteșugurile și interesul pentru natură în curentul contemporan al sustenabilității, urmând a promova comunitățile rurale durabile, în mod natural ecologice, naturale.

Festivalul va fi un dialog între muzica retro și cea modernă. (într-un pachet distractiv cu iz românesc). De unde găselnița: un sat cu o grădină mare, (agri)cooltural, la doi pași de Capitală și de fluviul cu cele mai multe capitale europene (4) în drumul său către Deltă și către mare. Astfel se născu SingFest – Grădina de Cultură la SINGURENI – la 37 de kilometri de București

➡ SingFest chiar are ca principal scop revitalizarea fenomenului cultural în mediul rural

Vrem să captăm interesul contemporanilor, în special al celor care trăiesc la oraș, și să îi scoatem la aer curat, în natură, la re-întâlnirea cu valorile și tradițiile românești. Prin artă, meșteșuguri, muzică și dans, vrem să emitem și să transmitem un puternic mesaj de reclădire a identității naționale și de recăpătare a entuziasmului de a trăi în România, ca tărâm al libertății, al toleranței și al credinței, unde există un loc sub soare pentru fiecare. Un loc pe care vrem să îl păstrăm pentru cei care vin după noi…

➡ Ce facem la SingFest?

Păi dacă ne este foame, food truck-urile partenere ne vor alimenta cu bunătăți.

Muzica este tot timpul în aer la fel ca și balonul cu aer cald cu care te poți plimba. Activități în aer liber să nu ne plictisim? Avem! Fiți fără grijă. Iar seara, dupa concert, ne distrăm în noapte cu DJ și muzică bună la un foc de tabără în aer liber cum făceam odată.

Pe scenă vor urca numeroși debutanți alături de nume cunoscute precum: Emaa, Spike, Carla’s Dreams, Irina Rimes, Marius Moga Live Band, Spitalul de Urgență, Sarmalele Reci, Zdob și Zdub cu Frații Advahov, Mike Vlahopol & The Crossroads, Bosquito, Fără Zahăr, Mărgineanu.

➡ Cum ajungi aici?

Luăm cu noi prietenul din grup care nu bea, îl păcălim că-i luăm un burger la festival, ieșim din București (dacă de aici plecăm, bineînțeles) spre Giurgiu (DN5/E70) până la Călugăreni, avem grijă în sensul giratoriu să dăm prioritate (nimic nu strică cheful de festival mai bine decât un airbag), facem dreapta pe DJ411 spre Singureni și până terminăm țigara, am ajuns.

Dacă veniți din timp, găsiți loc în parcarea 1 (cea asfaltată – pentru mașini curate) dacă întârziați, găsiți loc mioritic în parcarea 2 amenajată pentru festival. Fiți fără griji – veți vedea direcționalele și luminile de la scenă. Parcați lăsând loc pentru portiere și mergeți după sunet până ajungeți la mâncare, băutură și muzică bună.

Lăsați acasă orice arme și obiecte contondente. La nevoie, putem organiza un “shooting fight” – regulamentul îl găsiți la barman – el va da shot-urile. Recomandăm coniac de Singureni (cum zicea un localnic – “e bun rău, vă zic io, trust me, I am a lier, pardon, a lawyer”). Ne pare rău dar drogurile nu sunt permise de data această. Poliția și Jandarmeria le vor confisca și voi veți rata concertul dând declarații, așa că nu are rost să vă faceți pagubă degeaba.

Pe durata festivalului va circula și o linie specială de microbuze cu plecarea de la metrou Eroii Revoluției din 30 în 30 de minute. Biletele se pot achiziționa de pe Iabilet.ro: https://www.iabilet.ro/bilete-singfest-2022-77873/

Partener KISS FM

Detalii: www.singfest.ro

https://www.facebook.com/SingFest-112781051532121

https://www.instagram.com/singfest2022/

https://www.tiktok.com/@singfest2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *