Fără categorie

SINAIA – Mai mult decat o statiune montana, un loc unde istoria vibreaza in fiecare colt, la timpul perpetuu, iar Cascadele te cheama cu muzica lor

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Sinaia este un oras plin de istorie, o destinatie turistica vizitata anual de mii de turisti iar pentru cei care isi doresc sa se bucure de pace, liniste si relaxare pe durata sejurului exista Hotel Smart.

Sinaia-veche-300x196

Sursa foto: www.istorie-pe-scurt.ro

Istoria orașului Sinaia se leagă de minunatul castel Peleș. În vecinătatea Peleșului, la sfârșitul secolului XIX și începutul celui de-al XX-lea au început să apară vile (cuvânt folosit după primul război mondial). Mai întâi și-a făcut una prințul Dimitrie Ghica, primul efor al Eparhiei Spitalelor. Au urmat apoi mari figuri dintre care putem aminti: Al. Lahovari, Take Ionescu, V.A. Urechia, Constantin Argetoianu, prințul Știrbei, etc. Noua burghezie se alătura vechii aristocrații. Vile frumoase, stiluri diferite, o ambianță reconfortantă.  Si daca tot am vorbit de istorie si de farmecul statiunii SINAIA, sa pornim intr-o calatorie din trecut in prezent…

➡ Stiati ca…

Peleş este prima construcţie din România a cărei fundaţie este din beton?

La temelia Castelului Peleş au fost depuse două pergamente într-un tub de sticlă, sigilat apoi intr-un tub de plumb, împreună cu o colecţie de monede bătute în număr redus, cu chipul Domnitorului Carol?

Amenajarea Apartamentului Imperial de la primul etaj al castelului, pentru împăratul Austro-Ungariei, Franz – Joseph, a costat, în anul 1906, suma de 100.000 lei bani de aur., echivalentul astazi la peste un 1 milion de euro?

Exista 2.000 de personaje sculptate în lambriurile Holului de Onoare, iar acestea au fost realizate de către 140 de artişti care au lucrat timp de şase luni, zi şi noapte. Construcţia, decorarea şi mobilarea Holului de Onoare au atins, în anul 1911, suma de 1 milion şi jumatate lei in aur, echivalentul a 12 milioane de euro azi?

➡ SMART HOTEL – pentru ca Timpul exista doar la modul prezentului perpetuu in SINAIA

Cu un stil architectural unic, specific zonei regale Peles, Hotelul Smart reuseste sa imbine armonios frumusetea, nobletea si farmecul vechiului cu confortul oferit de tehnica moderna, toate unite intr-un decor deosebit.

Localizat pe str. Theodor Aman nr. 16 este la 1,5 km de centrul orasului Sinaia, la 3 km de gara, in drum spre cota 1400 si dispune de 18 de camere single, duble sau triple si cele 2 apartamente, insumand 55 locuri de cazare, in plus hotelul ofera numeroase facilitati, inclusiv un spa si un restaurant o capacitate de 100 – 120 locuri.

Restaurantul La Cascade, redenumit asa in urma cu 3 ani, se bucura de un stil arhitectural unic, iesind din tiparele unui restaurant clasic, cu o ambianta intima, unde poti savura mancaruri traditionale romanesti la preturi fara concurenta.

Confortul, eleganta si calitatea serviciilor oferite fac din La Cascade locul ideal pentru organizarea de petreceri, nunti, mese festive. De asemenea gradina este un punct forte al ansamblului, un loc linistit, plin de verdeata in care va puteti relaxa si bucura din plin de natura.

Hotel Smart, cu o volumetrie perfect incadrata in specificul montan, ascunde de fapt in interiorul sau intregul arsenal prin care orice hotel de 4 stele care se respecta il pune cu generozitate in slujba confortului oaspetilor sai. Cu o grija dezarmanta pentru detaliu, fiecare spatiu a fost gandit astfel incat sa ofere in acelasi timp spectacol, lux si inedit.

Cele 20 de camere single, duble sau triple, sunt dotate conform standardului de 4 stele, avand balcon , baie, minibar, internet, Smart TV, telefon iar 5 dintre camere au bucatarie proprie. Sala de conferinta, de 45-50 locuri este dotata cu calculator, internet, fax, copiator, scanner, flipchart, proiector panoramic, ecran, amplificator, mixer, tuner, boxe, si face din hotelul SMART alegerea perfectă pentru meeting-uri, seminarii și conferințe.

Hotelul SMART dispune de un salon pentru micul dejun, restaurant, terasa acoperita, terasa descoperită, gradina de vara, zona de gratare și foisoare.

Confortul, eleganta si calitatea serviciilor recomanda hotelul ca locatia perfecta pentru un sejur cu prietenii sau familia sau pentru organizarea de conferinte si team bulding-uri. La Hotel Smart sa veti bucura din plin de ospitalitate, de calitatea serviciilor si de mediul linistit si relaxant.

Smart Hotel si Restaurantul La Cascade sunt recomandate de Social Agenda, Denis Radu si Monica Munteanu.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *