Social, Tineri

Scurt rezumat de la Conferinta – Dunarea in Anul Centenar

Spread the love

Autoritățile locale din Corabia au organizat, la finele săptămânii trecute, timp de două zile, Conferința pentru dezvoltarea turismului cultural “Dunărea în Anul Centenar”. La veniment au luat parte reprezentanți ai administrației locale, județene, ai Ministerului Turismului, turoperatori, jurnaliști, bloggers/vloggers și operatori de croaziere dunărene să promoveze zona în scop turistic. Participanții au putut vizita și o parte din obiectivele turistice care pot atrage vizitatori în micul raș de pe malul stâng al Dunării.

Corabia – intre prezent si trecut

Stiati ca Podul lui Constantin cel Mare a fost un pod roman peste fluviul Dunărea?  A fost terminat sau reconstruit în anul 328 dC și a rămas în uz pentru nu mai puțin de 40 de ani. Cu o lungime totală de 2437 m, din care 1137 peste albia Dunării, podul lui Constantin cel Mare este considerat cel mai lung pod antic peste un curs de apă și unul din cele mai lungi din toate timpurile.

A fost o construcție cu piloni din piatră și mortar, pod de lemn în arc și suprastructură de lemn. A fost ridicat între satul Celei, în apropierea actualului oraș românesc Corabia, județul Olt – pe atunci cetatea Sucidava – și satul bulgăresc Ghighen, din Regiunea Plevna, pe atunci numit Oescus,[5][6] de către împăratul Constantin cel Mare.

Se pare că podul a fost folosit până la mijlocul secolului al IV-lea, principalul temei pentru această presupunere fiind faptul că împăratul Flavius Julius Valens a fost nevoit să treacă Dunărea folosind un pod de vase la Constantiana Daphne, în timpul campaniei sale împotriva goților, în 367.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *