Actualitate, IT&C, Tineri

Participa la Supernova, primul Hackathon global al Internet Computer

Spread the love

Internet Computer lanseaza Supernova, primul hackathon global al sau. Supernova se desfasoara pe parcursul a sase saptamani, intre 10 Mai 2022–20 Iunie 2022. Echipele sunt incurajate sa isi inregistreze proiectele oricand, pana pe 20 Iunie 2022, 23:45 ora Pacificului.

Premiile totale sunt in valoare de 6.000.000 dolari, inclusiv granturi si oportunitati de finantare acordate de parteneri. Printre sponsori si judecatori sunt Polychain Capital, Electric Capital, Huobi, Foresight Ventures, Tomahawk. VC si Animal Ventures.

Premii:

Hackathonul Supernova este impartit in sase categorii:

 1. Web3: Cu protocolul Internet Computer, programatorii pot construi dapps-uri extrem de rapide, complet decentralizate end-to-end si pot beneficia de stocare decentralizata la un cost minim. Cel mai mare avantaj este ca nu exista costuri de tranzactionare (gas fees) pentru utilizatorii finali, iar pentru pentru programatori aceste costuri sunt foarte scazute. Web3 sprijina artistii, dezvoltatorii si utilizatorii platformelor decentralizate.
 2. DeFi: Internet Computer amplifica oportunitatile in spatiul finantelor decentralizate din zona multichain. DeFi-ul pe Internet Computer se integreaza cu dapps-uri si ofera o experienta ireprosabila utilizatorilor finali, la costuri reduse.
 3. NFT, Gaming & Metaverse: Imagineaza-ti NFT-uri 100% on-chain in metaverse, care vor exista garantat pentru totdeauna. Modelul “Reverse Gas” al Internet Computer nu are taxe ascunse pentru utilizatori, iar pentru programatori si artisti costurile sunt minimale. Costurile de stocare sunt cel mai mare avantaj, permitand utilizatorilor sa se joace complet on-chain, sa acceseze filme 4K, biblioteci muzicale si altele similare, ca NFT-uri. Singura limita este imaginatia.
 4. Platforme Social Media Decentralizate: Web3 va revolutiona modul in care oamenii se organizeaza, comunica si colaboreaza. Internet Computer este pozitionat intr-un mod unic pentru a inlesni tranzitia de la Web2 la Web3, deoarece platformele social media si dapps-urile sunt complet on-chain, permitand o experienta a utilizatorilor fara cusur. Blockchainul Internet Computer este configurat pentru adoptia in masa. Socialul decentralizat (DeSo) permite utilizatorilor sa fie cu adevarat in control si pot face ca social media sa functioneze in favoarea lor.
 5. Infrastructura: Internet Computer este unul dintre cele top cinci blockchainuri cu cea mai rapida crestere a ecosistemului, iar infrastructura lui este cheia adoptarii de catre programatori. Exemplele includ Kit-uri de Canistre pentru dezvoltare (CDK-uri), agenti, IDE-uri, debuggere, oracole, poduri intre active, integrari generale si API-uri.
 6. Impactul Social: Internet Computer este un blockchain accesibil global, convenabil si scalabil, ai carui utilizatori si programatori sunt prezenti pe tot globul. Dezvolta proiecte care au impact pozitiv in comunitatea ta si nu numai. Web3 ne da oportunitatea sa reconstruim sistemele pe care le avem astazi, cu scopul de a crea un viitor mai corect si mai transparent.

  Pentru fiecare dintre cele sase categorii principale de mai sus, premiile alocate sunt:

  • Locul 1

  $45,000 + 4 Tichete+ $50,000 Grant*

  • Locul 2

  $30,000 + $25,000 Grant*

  • Locul 3

  $20,000 + $25,000 Grant*

  • Locul 4

  $15,000 + $5,000 Grant*

  • Locul 5

  $10,000 + $5,000 Grant*

  In plus, va exista si premiul Grand Champion pentru inscrierea in hackathon, acordat de catre juriu pentru cel mai puternic proiect inscris in competitie. Echipa careia i se va acorda premiul Grand Chaimpion va primi $75,000 cat si un grant in valoare de $100,000 *.

  Va exista si premiul Community Choice acordat pentru cea mai votata inscriere in competitie. Castigatorul premiului Community Choice va primi $10,000, cat si un grant in valoare de $5,000*.

  Participantii sunt de asemenea eligibili pentru a primi un procentaj din $4.2 milioane, in finantare directa sau indirecta de catre Internet Computer, partenerii sai, asociati sau contribuitori si investitori principali implicati in Hackathon.

  * Premiile in granturi nu sunt automate sau garantate imediat. Castigatorii Hakcathonului devin eligibili pentru participarea in Programul de Granturi pentru Programatori al Internet Computer, iar dreptul la valoarea totala a premiului in grant este conditionata de atingerea targeturilor si indeplinirea tuturor termenilor si conditiilor Programului de Granturi pentru Programatori al Internet Computer.

  Calendarul Supernova

  Competitia va include o serie de workshop-uri educationale in care participantii vor invata cum sa construiasca aplicatii decentralizate pe Internet Computer. Fiecare workshop va avea loc de doua ori: o data pentru participantii prezenti in fusurile orare UTC -7 to UTC +3 (ex. America, Europa) si o data pentru participantii prezenti in celelalte fusuri orare (ex. Asia). Link-urile pentru participarea la workshop-uri pot fi accesate din Devpost.

  ** Click aici pentru a adauga toate Workshop-urile in calendarul tau**

  • Marti, 29 Martie: Sunt deschise inregistrarile in Devpost
  • Marti, 29 Martie (9:00 Ora Pacificului/ 18:00 Ora Europei Centrale): WORKSHOP #1: Introducere in Dezvoltarea pe IC — Motoko & Rust (Optiunea 1)
  • Joi, 31 Martie (11:30 Ora Standard India / 14:00 Ora Standard China): WORKSHOP #2: Introducere in Dezvoltarea pe IC — Motoko & Rust (Optiunea 2)
  • Marti, 5 Aprilie (9:00 Ora Pacificului / 18:00 Ora Europei Centrale): WORKSHOP #3: Frontend-uri pe IC (Optiunea 1)
  • Joi, 7 Aprilie (11:30 Ora Standard India / 14:00 Ora Standard China): WORKSHOP #4: Frontend-uri pe IC (Optiunea 2)
  • Marti, 12 Aprilie (9:00 Ora Pacificului / 18:00 Ora Europei Centrale): WORKSHOP #5: Dezvoltarea unei Dapp de Notite Incriptate (Optiunea 1)
  • Joi, 14 Aprilie (11:30 Ora Standard India / 14:00 Ora Standard China): WORKSHOP #6: Dezvoltarea unei Dapp de Notite Incriptate (Optiunea 2)
  • Marti, 19 Aprilie (9:00 Ora Pacificului / 18:00 Ora Europei Centrale): WORKSHOP #7: Mintarea unui NFT (Optiunea 1)
  • Joi, 21 Aprilie (11:30 Ora Standard India / 18:00 Ora Standard China): WORKSHOP #8: Mintarea unui NFT (Optiunea 2)
  • Marti, 26 Aprilie (9:00 Ora Pacificului / 18:00 Ora Europei Centrale): WORKSHOP #9: Dezvoltarea unui model de utilitate DeFi (Optiunea 1)
  • Joi, 28 Aprilie (11:30 Ora Standard India / 14:00 Ora Europei Centrale): WORKSHOP #10: Dezvoltarea unui model de utilitate DeFi (Optiunea 2)
  • Marti, 3 Mai (9:00 Ora Pacificului / 18:00 Ora Europei Centrale): WORKSHOP #11: Dezvoltarea unei DAO (Optiunea 1)
  • Joi, 5 Mai (11:30 Ora Standard India / 14:00 Ora Standard China): WORKSHOP #12: Dezvoltarea unei DAO (Optiunea 2)
  • Marti, 10 Mai: Lansarea hackathon-ului virtual Supernova
  • Luni, 20 Iunie: Termenul limita de inregistrare in Supernova (23:59 Ora Pacificului)
  • Joi, 30 Iunie: Ziua Supernova Demo & Ceremonia de Premiere

   Criterii de evaluare

   Toate inregistrarile la Supernova vor fi evaluate dupa cele cinci criterii de mai jos:

   1. Excelenta Tehnica: Este codul scris bine, eficient si/sau inovativ tehnic?
   2. Utilitate: Rezolva proiectul o problema reala? Oamenii il pot folosi?
   3. Impact: Are proiectul potential pentru a influenta lumea in mod semnificativ?
   4. Deplinatate: Este proiectul un produs complet functional pentru utilizatorii finali?
   5. Factorul IC: Evidentiaza proiectul o caracteristica unica a Internet Computer?

   Pentru mai multe detalii despre Supernova acceseaza site-ul Supernova.

   Pentru a te inregistra la Supernova acceseaza Devpost.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *