Fără categorie

Nisipul, mai complex decat iti inchipui, poate curata tot prin sablare

Spread the love

Cum incepe povestea? Simplu. Soare, mare, piscine, nisip,  dar sunt persoane printre noi care nu se gandesc la vacanta. Si-au construit o casa, undeva la tara, vor liniste, relaxare, vor ca viitorii lor copii sa creasca sanatos. Si daca tot vorbim de concepte de viata eco, de stil de viata sanatos, totul incepe de la apa pe care o bei, pe care o consumi.

Cand vrei sa construiesti, cand vrei sa te muti cu locuinta intr-un loc retras, prima ta grija, daca viitoarea ta casa va fi racordata la reteaua de apa. Daca raspunsul este negativ, nu trebuie sa te intristezi. Din contra. E sansa ta sa te apuci sa forezi ca sa ai apa gratuita pentru toata viata. Si pentru ca apa e vitala e important sa alegi sa forezi la standarde europene, dar ce se intampla cand echilibrul tau este perturbat de tot felul de fenomene externe?

De exemplu, ce faci daca lucrurile incep sa rugineasca in jurul casei tale, lucruri utile, daca vecinii tai, se apuca sa trateze peretii casei tale ca panza pentru grafitti, cum scapi de aceste probleme? Am eu pentru tine un pont, se numeste  – Sablare.

Sablarea cu nisip a fost utilizata pentru prima data in SUA in 1870. Utilizata frecvent in proiectele de restaurare (cladiri aministrative, monumente istorice), metoda de sablare cu nisip este indicata pentru:

  • indepartarea depunerilor si a partilor deteriorate de pe suprafetele din beton, piatra;
  • curatarea, improspatarea culorii, refacerea rosturilor de pe suprafetele din caramida;
  • indepartarea ruginii si a depunerilor de pe suprafetele din metal, etapa premergatoare aplicarii protectiei anticorozive.

Pentru putin ajutor, o sa iti spun  cateva din tipurile de nisip folosit la diferite instalatii de sablare fatade

Nisip de rau (0-4 mm)
Este un agregat mineral de balastiera sortat si spalat, utilizat in constructii pentru sape, tencuieli, zidarii, pavaje si betoane. Pretul pentru nisip este calculat in functie de locatia dorita de beneficiar. Este ideal pentru sablare suprafete metalice.

Nisip de hidrociclon(0-1 mm)
Produs cu ajutorul hidrociclonului, lipsit de argile, spalat si sortat, cu o granulatie constanta, este folosit in industria adezivilor pentru constructii, pentru prepararea mortarelor de tencuire, a sapelor si ideal pentru sablare fatade.

Margaritar (4-8mm)
Spalat si sortat, este un agregat mineral de balastiera utilizat ca material in constructii, tratament de drumuri, terasamente, imbracaminte din beton de ciment, iar impreuna cu nisipul (0-4mm) si pietrisul (8-16mm) este folosit pentru a construi si structura puturilor dupa forare dar e foarte puternic ca si agent de sablare.

Pietris (16-31 mm)
Este un agregat mineral de balastiera spalat si sortat in intervalul 16-31 mm, folosit pentru pietruirea drumurilor, a parcarilor auto, ca material decorativ in diverse curti, pe terasele blocurilor. E foarte bun pentru suprafate dure care trebuiesc sablate.

Refuz de ciur (>31 mm)
Refuzul de ciur, reprezinta agregatul mineral de balastiera cu dimensiuni cuprinse intre 31-70 mm. Impreuna cu balastul este un agregat folosit la: terasamente de drumuri, fundatii, plarforme, amenajari de parcari, un agregat excelent pentru dragare si ideal pentru sablare.

Balast compactabil (0-70 mm)
Balastul compactabil este utilizat in constructii pentru terasamente, drumuri, platforme, amenajari parcari, hale, ca umplutura pentru gropi dar, maruntit, e ideal pentru sablat.

Zgura rosie naturala 0-3 mm, 3-7 mm, 0.1-50 mm
Este folosita in scopul amenajarii bazelor sportive, a terenurilor de tenis si a pistelor sportive de orice fel, dar si in sablare.

➡ La ce e buna sablarea?

Curatare rugina plus multe alte aplicatii

Procedeul de sablare cu nisip este utilizat in diferite domenii industriale (ex. auto, navala, restaurari, constructii, graffiti,  industria producatoare: turnatorii, petroliera, etc) pentru:

  • restaurari auto / moto: sablari jante, caroserie, sasiu, bene, cadre de bicicleta, etc
  • restaurari monumente istorice (biserici, palate, cetati, manastiri)
  • curatari fatade
  • restaurari constructii industriale si civile
  • indepartare graffiti
  • indepartare rugina, coroziune, vopsea, etc. de pe diferite suprafete
  • curatare constructii metalice
  • sablare piatra, curatare caramida, beton, caramida aparenta, etc.
  • sablare cladiri, poduri, rezervoare, conducte, turnuri de apa, etc
  • curatare utilaje industriale
  • constructii vechi, subsoluri, tuneluri
  • curatare diverse ornamente, balustrade, stalpi beton, lifturi, scari de bloc.

➡ Unde gasesti cele mai bune oferte de sablare?

sablare fatade

SablamTOT detine echipamente mobile pentru sablare umeda/uscata sau pentru sablare abraziva in functie de specificul lucrarii. Instalatiile mobile achizitionate prin fonduri europene permit executarea de lucrari de curatare/sablare suprafete de la cele mai dure pana la cele mai delicate (lemn, sticla, marmura, piatra, similipiatra, caramida, beton, structuri metalice), atat in spatii externe cat si interne.

Detinem cea mai diversificata gama de echipamente profesionale pentru sablare, fapt ce ne permite efectuarea lucrarilor la diferite presiuni (0,5-13 atm) cu o multitudine de materiale abrazive:

1 gând despre „Nisipul, mai complex decat iti inchipui, poate curata tot prin sablare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *