Fără categorie

MIHAELA GEORGESCU, trainerul de care ai nevoie, coach-ul pe care l-ai cautat!

Spread the love

10956087_10204896823713710_8501239989764156694_n (1)Mihaela Georgescu, reprezentanta Romaniei in boardul celei mai mari retele de tineri jurnalisti la nivel european, si-a propus sa ajute antreprenorii si consultantii romani sa se promoveze in mass-media.

A fondat un ONG la 20 de ani, a fost redactor-sef pentru o revista studenteasca pana la 23, a experimentat apoi o cariera in zona corporatista in calitate de specialist de relatii publice pentru una dintre cele mai respectate case de avocatura de business din Romania, iar apoi a hotarat sa treaca la statutul de freelancer si antreprenor, punand bazele unui concept nou: Networkability – cum sa faci networking eficient si sa construiesti relatii valoroase.

Mihaela Georgescu este trainer certificat, iar in prezent activeaza intr-un ONG de training in Romania si face parte din biroul de conducere al European Youth Press, retea la nivel european de tineri jurnalisti. A fost implicata in peste 20 de proiecte internationale in 17 tari, iar de curand, a decis sa foloseasca experienta acumulata pentru a ajuta antreprenorii si consultantii sa isi dezvolte afacerea, promovandu-se eficient.

Ideea de a ajuta antreprenorii sa se promoveze in presa a incoltit demult pentru Mihaela: „Inca de pe vremea cand eram redactor-sef, primeam zilnic o multime de cereri 11351127_10205313122320915_2767216618525060633_nde la diversi oameni, fie ei studenti, reprezentanti de ONG-uri sau tineri antreprenori, de a scrie despre ei, despre serviciile sau activitatile pe care le desfasoara. Si realizam cat de putini stiau de fapt cum sa se promoveze, cum sa vorbeasca despre ei si in acelasi timp cum sa mi se adreseze mie – in calitate de jurnalist. Mi-am dat seama de atunci ca exista o nevoie in piata pentru un astfel de curs. Ulterior, trecand de cealalta parte a baricadei, prin experienta de angajat in departamentul de PR, iar apoi fiind eu insami antreprenor, m-a ajutat sa inteleg fiecare perspectiva in parte. Asa s-a nascut conceptul Be The News”.

In Romania, aceasta este prima initiativa de acest gen. Mihaela spune insa ca nevoia unei indrumari in comunicarea cu jurnalistii nu se regaseste doar printre antreprenorii si consultantii din Romania, ci exista la nivel european. In calitate de membru in boardul European Youth Press, atat ea, cat si ceilalti 7 colegi ai ei, fiecare din alta tara, primesc o multime de cereri de parteneriat si promovare, de la ONG-uri, institutii sau activisti din diverse domenii si de cele mai multe ori mesajul este generalist sau neatractiv.

Este nevoie ca orice proprietar de afacere sau freelancer sa inteleaga faptul ca presa este de partea lor. Insa e nevoie sa investeasca in educatia lor pentru a invata ce anume este relevant pentru a aparea in media si ce nu. La drept vorbind, nu orice merita a fi publicat”, spune Mihaela.

11124615_10153115879337034_4490510235985925867_nDorinta tinerei antreprenoare este de a contribui totodata la cresterea calitatii presei, incurajand pe de o parte antreprenorii sa se promoveze mai mult si mai bine cu scopul de a oferi un exemplu ca lucrurile sunt posibile si in Romania, si pe de alta parte, ajutand jurnalistii, care vor primi in acest fel materiale mai bune, adaptate cititorilor lor. „Antreprenorii m-au intrebat cum se pot promova mai bine. Jurnalistii mi s-au plans ca primesc articole neadaptate publicului. Imi doresc sa aduc un win-win”, marturiseste tanara.

Mihaela recunoaste ca motivul pentru care nu a plecat inca din Romania, desi calatoreste lunar in diverse orase ale Europei, este tocmai faptul ca are incredere in potentialul antreprenoriatului in Romania. In perceptia ei, acesta reprezinta speranta tarii spre civilizatie si succes economic. De aceea a dezvoltat un parteneriat si cu ELITE Business Women, organizatie care sustine si promoveaza antreprenoriatul feminin. Cu toate acestea, intentioneaza sa isi extinda afacerea si in afara granitelor tarii pentru a putea avea un impact mai mare.

Antreprenoarea a cooptat-o in proiect pe Oana Vasiliu, jurnalist si bursier JTI in programul pentru tinerii jurnalisti europeni. Pentru cei care isi doresc sa se promoveze in presa, a scris si un scurt articol si a realizat un ghid despre asta.

Ca teaser, va las un fragment, restul il gasiti pe adresa unde va puteti inscrie la cursul Be the News.

10806430_10152779358352034_8309271472924659124_n➡ Scrie chiar tu jurnalistilor

Vestea proasta e ca daca astepti sa vina sa iti bata presa la usa fara ca tu sa faci nimic, indiferent de domeniul in care activezi, cel mai probabil vei astepta mult si bine – cam pana vei face primul milion de euro (si vei atrage atentia vrand-nevrand). Doar ca tu ai nevoie de atentia presei pana atunci.

Vestea buna e ca poti face ceva pana atunci. Cand spun sa le scrii tu jurnalistilor insa ma refer la urmatorul lucru: nu iti pune omul de PR, secretara sau pe altcineva sa vorbeasca cu jurnalistii. Ei vor acces la tine, la expert, nu la un intermediar.

Gandeste-te la tine: cand vrei o informatie si suni la o companie, vrei sa vorbesti cu secretara? Bineinteles ca nu! Vrei sa vorbesti cu omul care detine informatia de care tu ai nevoie. Iar jurnalistii se hranesc – la propriu – cu informatie. Si fie vorba intre noi, jurnalistilor nu se inteleg prea bine cu PRisti pusi de companie sa „publice” un comunicat de presa. Restul materialului si detalii despre curs aici!

11261054_10205411198932769_1906228791_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *