Mihaela Bilic vorbeste despre restrictiile alimentare la copii
Tineri

Mihaela Bilic vorbeste despre restrictiile alimentare la copii

Spread the love

Mihaela Bilic este de parere ca parintii au ajuns sa impuna tot mai multe restrictii alimentare copiilor din varii motive. Aceasta este de parere ca totul ar trebui sa se rezume doar la instinctele parintilor in materie de alimentatie si nu la zvonurile lansate de persoanele care sustin ca sunt cunoscatori in materie de nutritie si de sanatate.

Vezi pe https://lady4ever.ro/mamici-copii/ mai multe informatii despre cum sa iti cresti copii.

    Iata ce spune Mihaela Bilic despre acest restrictii

„Dacă mănâncă dulciuri nu e bine (au zahăr), dacă mănâncă pâine iar nu e bine (are gluten), dacă beau lapte tot nu e bine (are lactoză). De mezeluri, carne și grăsimi nu mai vorbim, și ele trebuie evitate-așa că în final tot ce le este permis sunt verdețurile și semințele, de parcă ar fi păsărele, nu pui de om.

Dragi părinți, încercați să vă folosiți bunul-simț și propriile instincte când vine vorba de meniul copiilor, nu căutați să le faceți o dietă specială, indiferent cât de sănătoasă și ferită de rele vi se pare. Important e ca un copil să simtă apartenența la un grup, la o familie, și asta înseamnă să facă ce fac ceilalți, nu să fie diferit/izolat/tratat special.

Mâncarea nu trebuie să fie perfectă, ci doar adaptată vârstei lui ca dimensiune a porției. Și da, sunt de acord, în familiile cu copii ar fi minunat dacă ar exista mâncare gătită și dacă masa ar fi luată împreună măcar o dată în zi. Cât despre ce se întâmplă în afara casei, relativizați: important este ca în 80% din timp alegerile alimentare ale copilului să fie supravegheate și aprobate de voi, în restul de 20% din timp nu se poate întâmpla nimic atât de grav încât să perturbe echilibrul nutrițional al celui mic.

Nu contează dacă copilul mănâncă din când în când prostii’ de genul chips-uri, croissant, biscuiți, batoane de ciocolată, adică tot felul de produse ambalate în pachețele atrăgătoare- ele sunt bogate în calorii, nicidecum otrăvitor. Nu vă faceți iluzii crezând că migdalele neprăjite pe care le propuneți voi sunt o gustare mai potrivită, veți fi surprinși să constatați că îngrașă mai tare!

Important este ca educația alimentară a unui copil să fie formată natural și sănătos în cadrul familiei, prin practicarea împreună a tuturor obiceiurilor corecte ce țin de mâncare, de la atmosfera și ritmul meselor, la dimensiunea porției și la diversitatea din farfurie. Diferența dintre alimentele de bază (care se consumă zilnic) și cele facultative (care se consumă rar, opțional, în cantitate mică) se face tot în copilărie și în familie. Depinde de voi, părinții, care este normalitatea’ în care copilul vostru crește. Și pentru că copiii sunt oglinda părinților, ajutați-l să oglindească o relație pozitivă și echilibrată cu mâncarea, fără interdicții și frici alimentare, fără cure de slăbire și alimente tabu. Indiferent ce spun nutriționiștii!’, a scris Mihaela pe pagina sa de Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *