Fără categorie

Marina Voica LIVE la 80 de ani in Control. Acel Moment cand Timpul chiar respira clipe!

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Nu stiu cati dintre voi o sa credeti ce urmeaza sa scriu, sau cati o sa inteleaga, dar aseara a fost PRIMA oara cand am ajuns in clubul CONTROL.  Nu stiu de ce in aproape 10 ani n-am ajuns niciodata aici desi am mai fost invitat cu diferite ocazii. In fine. Regretele trecutului n-au loc aici. Ideea e ca aseara am fost. Si am trait o experienta mai tare decat orice Revelion care urmeaza in cateva ore sau in urmatorii ani.

De zece ani ma duc la karaoke si cred ca am fost prin zeci de localuri din Bucuresti, din Europa, din tara, dar eu NICIODATA, Niciodata n-am putut canta mai mult de 4-5 piese, si asta in conditiile in care nu am cantat niciodata melodiile consecutiv. Si am avut sansa la viata mea sa vad si sa ascult zeci de concerte live mai bune sau mai putin bune, dar aseara am respirat TIMPUL si TIMPUL a respirat clipe. Cand asculti un om cum transmite emotii la 80 de ani pe scena ramai tablou. O femeie mica, modesta, a reusit sa faca o discoteca cu sute de oameni sa vibreze, si vibra fiecare colt de scena, indiferent ca stateai langa ea sau ascuns undeva in cel mai indepartat colt de club.

Monica Jitariuc a fost de vis. Am vazut-o cum n-am vazut-o  vreodata pana ieri. Toata zambet si energie. Ramona Radu, era in delir de fericita, toata desenata de zambete. Andra Nicula avea pictat pe chip un zambet mai larg ca niciodata. Era ceva ce plutea in aer si nu era fumul de tigara pentru ca n-a fumat NIMENI inauntru din respect pentru Marina Voicu. Alexandra Micu parea construita doar din zambete, totul in jur era straniu de colorat si nimeni nu bause mai mult de un pahar de vin sau o bere.

Dar toti, ABSOLUT TOTI eram beti de emotie pentru ca aseara n-am mai fost bloggeri, oameni din agentii de PR, corporatisti, jurnalisti, aseara am fost copii, elevi de liceu, studenti, hipsteri fara varsta, amestecati doar cu emotie pura.

Nu mai stiu cand a inceput concertul sau cand s-a terminat dar totul a fost LIVE. LIVE 100%

:arrow. CINE E MARINA VOICA?

Marina Voica (născută Marina Nicolskaia în 3 septembrie 1936, Ivanovo, URSS) este o cântăreață română de origine rusă. Genul pe care îl abordează este muzica ușoară. Deși venea din Uniunea Sovietică, după lansarea sa în România în 1960, la TVR, a devenit imediat foarte populară, ajungând una dintre cele mai iubite cântărețe de muzică ușoară.

Intelegeti acum ce spun? Cunosc oameni de 60 de ani care merg in carje, care au proteza dentara, care nu mai pot vorbi coerent. Dar Marina, la aproape 80 de ani, a reusit sa faca o discoteca sa vibreze. Fara discuri, fara trucaje, fara efecte 3D, fara dansatori, fara animatoare, doar ea, vocea si un microfon.

Cand am auzit-o interpretand o varianta in limba romana a piesei rock a trupei Pulp – Common People am ramas tablou, afis, panou, n-am cuvinte. Din pacate n-am gasit evenimentul filmat dar puteti sa ma credeti ca singura diferenta dintre acel moment de aseara si acest clip de pe youtube e contextul si decorul. In schimb Marina Voica la fel de naturala si dezinvolta de parca ar fi avut 30-40 de ani.

Dupa concert am ramas in clubul Control pana la 5:30 a.m. M-am simtit fabulos. Am dansat pe piesele copilariei mele, cand asteptam weekend-ul dupa o saptamana de liceu sa merg la DISCO FUN No.1 (Chiar asa se chema locul in Campulung Muscel) si sa respir libertatea dupa orele de matematica, Olimpiadele de Fizica, Geografie, Filozofie sau Literatura.

Si am dansat pe L&A- Ochii tai, N&D – Vino la mine, Animal X, 3SE, Fizz, MB&C, BUG MAFIA, ASS XX, Mamelino, ROMICA FANTASTIK, PUYA, hip-hop romanesc, pop romanesc, rock romanesc, manele, muzica usoara, nici nu mai conta genul… A fost o noapte fara varsta, fara limite, suspendata in timp, acolo unde doar amintirile ajung iar emotiile se topesc in pasi de dans. Multumesc Marina Voica, multumesc Control.

Va multumesc pentru ca aseara m-am simtit fresh din nou, de parca in buletinul meu scria 14 ani – apt de luat viata in piept pe ringul de dans…

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *