Social, Tineri

LUCIAN DINU – Un altfel de primar pentru Sectorul 6

Spread the love

Lucian Dinu, un om cu principii solide si cu studii în relații internaționale și licențiat în administrarea afacerilor, de-a lungul anilor, a creat, implementat și coordonat în administrația publică, ong-uri dar și în mediul privat, multiple proiecte educaționale, sportive, culturale, artistice și de divertisment. Prin experiența, pasiunea și perseverenta sa, a reușit să creeze sau să dezvolte locuri de muncă, să formeze echipe eficiente cu și de profesioniști. Acesta este Lucian, un altfel de primar pentru Sectorul 6.

➡ Salut Lucian. Cred ca ne știm de peste 12 ani. Cum si cand ai decis sa faci switch-ul de la ONG, la mediul antreprenorial si acum la administrație publica ca si candidat la primărie de sector?

Salut, Bogdan, așa este, timpul trece repede. Nu este un switch fiindcă de-a lungul anilor am avut de-a face direct sau indirect cu administrația publică, este mai mult o luare de poziție. Pe 21 iulie, chiar când am implinit 35 de ani, am luat decizia de a mă implica, iar intr-o lună am devenit candidat oficial.

➡  Cum si de ce ai ales sectorul 6?

Răspunsul este simplu, sunt născut și crescut în Militari, este casa mea/noastră, o mare comunitate. Aici am invatat sa fac primii pasi, sa imi faci primii prieteni, sa interactionez cu vecinii, sa inteleg ideea de comunitate, sa iau decizii pentru mine si familia mea. Si simt ca e nevoie de o abordare mult mai umana in administratia publica cu focus mai mult pe oameni decat pe propriul interes.

➡  Care a fost cea mai mare provocare a ta de pana acum si care sunt provocările de când ti-ai anunțat candidatura?

Să știi că motto-ul meu este că nu există probleme de nerezolvat doar solutii pe care nu le-am găsit încă. Avem parte de provocări zilnice dar cu determinare reușim să le depășim cu usurință. Privind candidatura, a fost o provocare să interacționez cu oamenii, în contextul pandemic actual, dar împreună cu cațiva tineri minunați, cu care am format o echipă, am fost timp de doua săptamâni pe străzile din sector, reușind astfel să strângem semnăturile necesare dar și să ascultăm gândurile, ideile, dorințele și doleanțele cetățenilor din sectorul 6 și nu numai.

➡  Care crezi ca sunt cele mai strigente probleme în sectorul 6 in prezent?

Toate sunt la fel de importante și urgente. Nu putem realiza un clasament, nici nu ar fi corect. Creșe, grădinițe, afterschool-uri, traficul, termoficarea, consolidarea și reabilitarea blocurilor, spații verzi și smart parking. Cumva când le enumeri parcă nu se mai termină.

Dar dă-mi voie să continui:

– cămine pentru bătrâni și asistență socială la domiciliu;
– sprijinirea persoanelor cu dizabilități, atât copii cât și adulți, pentru o integrare socială adecvată.
– salubrizare, canalizare, deratizare, igienizare;
– digitalizarea instituțiilor;
– dezăpezire eficientă pe toate străzile (nu doar pe bulevarde);
– centre de formare profesională;
– centru educațional pentru tineri (cursuri gratuite de antreprenoriat, leadership, management, accesare fonduri europene, educație rutieră, educație civică, educație financiară, educație sexuală, prim ajutor, fotografie, editare foto-video, design grafic, jurnalism, social media);
– bază și centru de recuperare sportivă;
– construcții legale;
– trotuare și străzi adiacente asfaltate;
– iluminat stradal inteligent;
– amenajarea și transformarea Lacului Morii și a insulei în zona de agrement (proiecții în aer liber, terase, vas plutitor, hidrobiciclete, spațiu verde, iluminat).

➡  Care sunt soluțiile tale pentru decongestionarea traficului din sectorul 6?

Semafoare inteligente, corelate între ele, amenajarea străzilor secundare/adiacente, smart parking (acele parcări supraetajate ) care va prelua multe dintre mașinile parcate pe prima bandă sau pe străzile laterale de circulație, finalizarea lucrărilor supraterane din zona Drumul Taberei, și bineînțeles poate Ministerul Transporturilor și Primăria Capitalei vor finaliza, sperăm cât mai curând, metroul și podul Ciurel.

➡  De ce crezi ca oamenii ar trebui sa te voteze pe tine?

Cetățenii au dreptul să aleagă, să voteze pe cine doresc. Eu îi rog doar atât ca indiferent pe cine au decis să susțină, să ceară ca toate proiectele de mai sus să devină realitate!

➡  Un mesaj pentru alegători

Locurile de muncă, sănătatea, credința, libertatea, educația și siguranța sunt esențiale pentru viitorul nostru și al copiilor noștri.
Ce este bun este binevenit, ce avem trebuie dezvoltat, iar ce nu există trebuie construit.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.