Fără categorie

Învaţă să dansezi sau STOP and DANCE!

Spread the love

Suntem tineri, ne place viaţa până dimineaţa. Ne place să stăm în club până la primele ore ale dimineţii următoare, ne place să ne distrăm alături de prieteni. Dar mulţi dintre noi dansează doar pe muzica modernă. O muzică pe care cei mai în vârstă ca noi abia dacă reuşesc să o înţeleagă, nu că ar avea nişte versuri sau beat-uri prea complicate ci din simplu fapt că e diferită.

Deşi au trecut vremurile când tinerii dansau duminica hora în sat, frumuseţea dansului popular a rămas. Dansul popular nu e un stil de dans prea preferat de tineri, dar cu toate astea a reuşit să supravieţuiască acestor vremuri şiş a îşi menţină frumuseţea.

Dansul popular are misterul lui, e energic şi are elemente complexe şi „încâlcite”. Dansul popular este diferit de la o zonă la alta, alt port, ale mişcări şi alt ritm. De ce să te înscrii la cursurile de dans popular, pentru a descoperi obiceiurile şi simbolurile tradiţionale romaneşti. Ca sate poţi bucura de frumuseţea lui, de energia şi armonia pe care o emana.

Dacă tu ai prins încă vremurile în care dansul popular era încă popular ar trebui să te gândeşti la copilul tău care nu va şti niciodată cât de complex şi cât de frumos poate fi acest dans. Ce poţi să faci pentru cel mic? Poţi să îl înscrii la câteva cursuri de dansul mirilor, pentru mai multe detalii chiar aici.

Astfel acesta va putea păşi mândru în fascinanta lume a dansului popular, se va putea mândri şi pe viitor cu cunoştinţele acumulate la aceste cursuri, căci dansul popular nu va pieri prea repede. Va şti ce înseamnă o horă tradiţională, ce înseamnă o bătută moldovenească sau o învârtită ardelenească.

Dansul popular nu e de domeniul trecutului şi nici nu ar trebui să îl lăsăm să piară. Căci nu e un simplu stil de dans, e o adevărată artă. O artă a noastră, a românilor. Înscriindu-ţi copilul la cursurile de dans popular îl vei aduce mai aproape şi de tradiţiile şi ritualurile româneşti, îl vei ajuta să îşi definească originile. Şi până la urmă, ce nunta e aceea fără o bătută sau o învârtită românească? Nici o e petrecere nu e reuşită dacă petrecăreţii nu se ridică de pe scaun şi dansează pe o melodie populară. Şi parcă nu îţi e bine când toţi din jurul tău ştiu să danseze acest stil şi tu nu te alături lor de frică de a nu aţi călca partenerul în picioare la propriu.

De aceea e bine să urmezi câteva cursuri de dans popular, pentru a evita aceste neplăceri şi pentru a fi pregătit pentru orice situaţie. Pentru a reuşit să fii sufletul petrecerii trebuie să ştii cum să te distrezi şi cum să dansezi, de aceea e bine să cunoşti careva mişcări din fiecare stil de dans, chiar şi din cel popular.

Dansul popular nu şi-a pierdut nici frumuseţea şi nici prospeţimea, căci e al nostru, al romanilor care ştiu cum să se distreze indiferent de situaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *