Actualitate

guvern vS. GUVERN – Klaus Johannis

Spread the love

boc-intaiul-clown-al-romanieiGuvernul a căzut într-o zi când în unele părţi din România au început să cadă, timid, primii fulgi de zăpadă, îngropând simbolic activitatea nu foarte îndelungată a unui cabinet căruia sorţii nu i-au surâs încă de la naşterea sa. Ceea ce se naşte printr-un compromis pervers nu poate decât să se sfârşească printr-o criză profundă. O criză pe care mulţi dintre concetăţenii noştri nici nu o iau în seamă, considerând că politica este treaba politicienilor. Zăpada cade, căldură încă nu prea este şi când va fi, puţini vor fi cei care-şi vor permite luxul să o plătească. Atunci poate îşi va da seama toată lumea că politica nu este doar treaba politicienilor, ci este un demers civic care ne interesează pe toţi.

reebocGuvernul a căzut! Ce a rămas? Pachete de legi pe care Guvernul Boc şi-a asumat răspunderea, dar care nu au apucat să fie încă puse în practică. De ce? Pentru că punerea lor în practică nu este un lucru care se realizează cât ai bate din palme, mai atunci când opoziţia face mereu trimiteri către Curtea Constituţională. Niciun om lucid nu cred că poate nega faptul că, la nivel teoretic şi principal, pachetele de reformă pe care guvernul Boc şi le-a asumat erau bune. Că erau formulate într-un mod mai puţin fericit şi că aveau grave lacune este o altă discuţie. Mă pot număra şi eu printre cei care susţin că acest guvern a fost cel mai incompetent din istoria post-decembristă a României. Dar acest lucru nu poate fi un pretex pentru a arunca România într-o profundă criză politică chiar înainte de alegerile prezidenţiale.

1875332920_3b0c7fa448_oGuvernul a căzut! Ce urmează? Greu de anticipat! Dintre toate discuţiile sterile şi declaraţiile populiste a tuturor politicienilor, analiza cea mai bună mi se pare cea pe care făcut-o domnul Varujan Pambuccian: “Sunt trei formule in momentul de fata: un interimat pana la alegeri, cea mai proasta dar constitutionala formula; stabilirea, pe baza unei majoritati politice, a unei formule guvernamentale, ceea ce ar insemna un guvern puternic, dar ar fi pe o durata limitata; si a treia, nu foarte fericita, dar ar insemna un guvern puternic, un guvern de tehnocrati”….VEZI AICI CONTINUAREA

Concluzii

1. Prin aprobarea aceste moţiuni de cenzură, candidatura lui Traian Băsescu este compromisă (lucru care mă bucură.)

2. După alegeri se va constitui o alianţă PSD/PNL/UDMR care va avea majoritate în parlament.

3. Orice formă de guvern se va alege acum, va fi un guvern provizoriu, oricât de competenţin ar fi oamenii care-l vor compune. Cel mai probabil va fi aprobat un Guvern condus de domnul Klaus Johannis.

BY: DAN PATRASCU

0 gânduri despre „guvern vS. GUVERN – Klaus Johannis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *