Social, Tineri

Ghidul părintelui grijuliu: Cum alegi un ghiozdan pentru școală

Spread the love

Apropierea noului an școlar aduce cu sine o mulțime de emoții și frământări – atât pentru cei mici, cât și pentru părinți. Având în vedere faptul că mămicile se ocupă de cumpărăturile pentru școală, una dintre dilemele pe care acestea o au adesea constă în alegerea unui ghiozdan potrivit. Rechizitele sunt importante pentru că toți școlarii au nevoie de cărți, caiete, penare și diferite instrumente de scris – stilouri, creioane ș.a.m.d. Până la urmă, așa cum nu te poți duce la război fără arme, așa nici la școală nu poți merge fără rechizite.

Având în vedere evoluția pe care a cunoscut-o eCommerce-ul, mai ales în ultimii ani, astăzi este foarte ușor să găsești online produsele care te interesează. MyKitty este unul dintre magazinele online care are o gamă variată de produse destinate copiilor – jucării, ghiozdane pentru copii, accesorii sau articole sportive.

➡ Dimensiunile ghiozdanului

Toți părinții sunt preocupați, în primul rând, de sănătatea copilului lor și de aceea își doresc să aleagă tot ce e mai bun pentru creșterea și dezvoltarea sa armonioasă.  Atât purtarea unui ghiozdan nepotrivit precum și pozițiile incorecte de postură pot cauza grave probleme la nivelul coloanei vertebrale. Din acest motiv, ar trebui să acorzi o atenție sporită procesului de selecție, alegând un ghiozdan care să fie pe măsura micuțului tău. Un ghiozdan cu două bretele are un rol important – acela de a distribui greutatea în mod uniform pe ambii umeri.

De altfel, mulți părinți tind să cumpere un ghiozdan mai mare, pe care copilul să-l utilizeze mai mult timp. Acest lucru, însă, nu este indicat deoarece poate deforma coloana micuțului. Cel mai bine ar fi să achiziționezi ghiozdanul în funcție de clasa în care va merge copilul tău. Dacă micuțul intră abia în clasa întâi, îi poți cumpăra un ghiozdan mic, astfel încât să care cât mai puțin.  Pe măsură ce copilul va crește – dacă, de exemplu, intră la gimnaziu – va avea nevoie de un alt ghiozdan care să fie mai încăpător și mai rezistent.

➡ Greutatea ghiozdanului

Un alt aspect de care ar trebui să ții cont atunci când îți trimiți copilul la școală este greutatea maximă recomandată. Specialiștii ne sfătuiesc să avem grijă ca greutatea ghiozdanului să nu depășească mai mult de 10% din greutatea copilului. Altfel spus, dacă cel mic are o greutate cuprinsă între 15 și 20 kg, ar trebui ca greutatea ghiozdanului cu cărți și caiete să aibă între 1,5 și 2 kg. În caz contrar, există riscuri majore ca micuțul să dezvolte în timp deformări de coloană și postură.

➡ Designul ghiozdanului

Atunci când alegi produsul, în mod evident va trebui să ții cont și de preferințele micuțului tău. Cei mici adoră desenele, iar un ghiozdan de școală viu colorat, cu personajele îndrăgite îl va face pe micuț să fie nerăbdător de venirea școlii. Optează pentru un ghiozdan practic – care să aibă compartimente și un buzunăraș extern potrivit pentru sticla de apă.

De multe ori, prețul nu reflectă neapărat calitatea produselor. Având în vedere gama variată de produse din care poți alege, există ghiozdane scumpe care nu sunt chiar atât de rezistente și există ghiozdane ceva mai ieftine care trec cu brio testul timpului. Important este să alegi ce e cel mai bine pentru micuțul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *