Actualitate, Economic, Tineri

DISCUTII TABU: Un podcast care te va scoate din zona de confort cu Mădălina Buhat și Dinu Popescu

Spread the love

Doi jurnaliști cunoscuți își unesc forțele într-un PODCAST neconvențional: „DISCUȚII TABU, locul unde desfidem norme pentru a deschide minți”. Mădălina Buhat, jurnalist cu peste 20 de ani de experiență în presă, PR și terapeut, alături de Dinu Popescu, realizator tv, psiholog și scriitor, cunoscut și pentru participarea în calitate de ispită la Insula Iubirii, au lansat cel mai nou și neconvențional podcast din România. „Discuții TABU” este un show în cadrul căruia cei doi oameni de presă dezbat degajat, cu dezinvoltură, subiecte despre care majoritatea se ferește să vorbească în spațiul public.

Tema primului episod al podcastului este Monogamie vs. Poliamor, un subiect care a stârnit deja dezbateri aprinse în mediul virtual. Este monogamia un concept perimat? Ce înseamnă „a înșela”? Cât de departe poate merge sinceritatea într-o relație? Sunt doar câteva dintre întrebările care i-au provocat pe urmăritori să își deschidă mințile pentru a urmări discuția înregistrată.

Dinu Popescu nu e deloc străin de zona tabuurilor, fiind autorul unei volum pe care îl prezintă singur ca fiind „cea mai controversată carte publicată vreodată în România”. Este vorba despre romanul „PLAYBOY: O incursiune într-o lume interzisă”, volum unde a vorbit cu nonșalanță despre experiențe sexuale scandaloase și a expus culisele vieții de noapte din România, un mediu îmbibat de vicii. Despre proiectul „DISCUȚII TABU”, fosta vedetă a Antenei 1 spune că are un scop bine definit:

„Deși putem afirma că trăim într-o lume mai liberă ca niciodată, cu posibilități nelimitate de informare și comunicare, constatăm, din păcate, că cenzura și pudibonderiile au revenit cu recrudescență. Pentru a combate acest fenomen, pentru a iniția un proiect de educație sexuală și relaționară, dar, mai presus de toate, pentru a încuraja gândirea LIBERĂ, dezbaterile INTENSE, neîngrădite, chiar și pe teme care stârnesc controverse în rândul societății, am creionat acest produs media, DISCUȚII TABU”, afirmă el.

„Aici, scopul nostru este să desfidem norme pentru a deschide minți, ăsta e sloganul acestui podcast și asta facem în fiecare episod, prin prisma temelor abordate.” În completarea sa, Mădălina Buhat, jurnalist, PR și terapeut, afirmă că, prin stilul degajat și limbajul frust pe care îl afișează în podcast, vrea să transmită un exemplu de asumare și autenticitate:

„Visam de mult la un proiect de genul podcast în care să pot transmite sincer, direct și fără cenzură informații de tot felul, acumulate de mine din cărți, școli, seminarii, cursuri private, terapii și, nu în ultimul rând, din experiența acumulată în cei 40 de ani de viață. Lumea trăiește într-o iluzie totală, fiind foarte îndepărtată de sine, de realitate, autenticitate, iar asta ne afectează pe noi toți, indiferent că suntem evoluați sau nu. Este timpul ca oamenii să se oprească din această alergătură și să învețe, pas cu pas, să se focuseze pe tot ce este bun și frumos pe acest Pământ, ori asta se poate realiza doar prin puterea exemplului. Cu cât vom fi mai mulți care vom transmite, cu atât vom putea vedea mai repede schimbarea”, conchide ea.

➡ Carte de vizită Mădălina Buhat

Dincolo de a fi o prezență colorată la majoritatea evenimentelor de lifestyle din Capitală și nu numai, Mădălina Buhat este un cunoscut jurnalist român, având o experiență de 20 de ani în mass-media. Absolventă de Filosofie și Jurnalism, după ce a făcut parte din presa sportivă (ProSport), ea a lucrat timp de mai mulți ani în redacțiile celor mai vândute publicații tabloid și reviste de paparazzi (Click!, Ciao, Spy), unele dintre acestea purtând amprenta sa încă de la lansare. Experiența acumulată aici i-a folosit când, decisă să se reorienteze profesional, a devenit PR pentru mai multe celebrități, dar și pentru câteva cunoscute cluburi din Capitală.

Pasionată de studiul minții umane și de latura ezoterică, Mădălina Buhat a urmat ulterior și cursurile facultății de Psihologie, apoi s-a specializat în Psihoterapie și Sexologie. Despre motivul pentru care a decis, în ultimii ani, să lucreze în cabinet, a vorbit în cadrul unui interviu recent acordat pentru PRESA ÎN BLUGI:

„În urma cu 11 ani am avut câteva încercări care m-au determinat sa îmi pun întrebări mai profunde despre cine sunt eu și ce caut pe acest Pământ, care este adevărata mea vocație, de ce anumite situații profesionale sau personale se repetau. Mă pot considera norocoasă că sunt genul de persoana care își pune acest gen de întrebări. De exemplu: care este cauza unei suferințe, ce anume a declanșat o durere fizică, de ce atrăgeam un anume tipar de bărbat și lista poate sa continue. Așa am început să merg la terapie. Mai întâi am făcut câteva ședințe cu un psiholog, dar mi-am dat seama că nu era suficient pentru mine. Aveam prea multe întrebări fără răspuns. Și așa am descoperit zona ezoterica, terapiile alternative, fizica cuantică și multe altele.”

Căutările ei au condus-o pe drumul dezvoltării spirituale, iar astăzi Mădălina transmite mai departe, în calitate de terapeut, lecțiile pe care le-a dobândit în urma experiențelor și studiilor sale:„Dar ca pacientul să se simtă confortabil, am creat o terapie personalizată, în sensul că discut cu pacientul în funcție de nevoile sale sau de dorința de aprofundare”, conchide ea în cadrul interviului.

➡ Carte de vizită Dinu Popescu

Precum Mădălina, Dinu Popescu este absolvent al Facultății de Psihologie. A început să lucreze în presă la vârsta de doar 18 ani, fiind cunoscut publicului în calitatea sa de invitat permanent al emisiunii „Dan Diaconescu Direct”, la defunctul OTV.

Ulterior, a realizat emisiunile „Presa în 60 de minute” și „Rezumatul Săptămânii”, a lucrat ca reporter pentru Antena 1 și Antena 3, apoi ca editor-corespondent la Aleph News și colaborator al rubricii „Editorial/Opinii” în cadrul EVZ și Capital. În paralel cu cariera în presă, s-a format în Psihoterapie Cognitiv Comportamentală și Psihologie Clinică. Pasionat de literatură, a scris romanul „Playboy: O incursiune într-o lume interzisă”, despre care spune că și-a propus să îl transforme în cea mai controversată carte din România:

„Este un volum unde am expus numeroase lucruri despre care majoritatea știe că se întâmplă, dar se preface că nu există. Un roman al adolescenței mele literare, mai mult ansamblu porcos, decât jurnal intim, dar o carte bună pentru femei dacă o citesc bărbații și o lectură obligatorie pentru orice femeie care vrea să afle ce dracului e în mintea bărbaților. Un volum de educație sexuală și o spovedanie mult prea publică”.

Tot în zona literară, scrie poezii încă din adolescență, volumul său de debut, „Pierduți în Poezie”, urmând să apară în toamna aceasta.  Dinu Popescu este o prezență bine cunoscută și pe rețelele de socializare, mai ales pe Facebook, unde scrie zilnic texte de analiză politică și își expune reflecțiile cu privire la aspecte ce țin de viața cotidiană. Legat de cel mai nou proiect în care s-a implicat, Dinu Popescu a afirmat, pe pagina sa de Facebook, că:

„Dintre toate proiectele media pe care le-am făcut, pe cuvânt că în „DISCUȚII TABU” mă regăsesc cel mai mult, e show-ul care mi se potrivește cel mai bine. De ce? Pentru că aici gândim liber și vorbim liber, fără limite, fără cenzură, fără pudibonderii. Sfidăm norme pentru a provoca mințile să se deschidă. Exact genul de lucru pe care am ales demult să-l fac asumat, cu nume și prenume, cu toate consecințele de rigoare.

Și cum ar putea fi altfel decât un proiect mișto, când suntem o echipă foarte-foarte faină: Discuțiile în compania Mădălinei Buhat și talentul excepțional al lui Cătălin Tudorică (la care puteți apela cu încredere pentru ședințe foto, filmări și montaje).” Podcastul DISCUȚII TABU este filmat la JST MEDIA STUDIO și difuzat pe canalul de Youtube Controvers Tv. Pentru următoarele episoade, cei doi au anunțat că vor începe să aducă și invitați, specialiști în diverse domenii, în funcție de temele abordate.

„E o superfetație de podcasturi astăzi, da, și lumea se întreabă: ok, de ce m-aș uita la asta, ce au ei de zis pentru ca eu să le aloc din timpul meu? Adevărul e, și ne asumăm asta, că acest produs, acest proiect, nu e pentru oricine și nici nu a fost gândit să fie astfel. E un proiect pentru cei care au capacitatea să gândească, în loc să judece, pentru cei care nu se feresc nici de subiecte, nici de cuvinte, pentru oamenii asumați care simt nevoia să se regăsească și să regăsească o oază a dezbaterilor fără prejudecăți, un paradis al libertății – de exprimare, de opinie, de gândire, încheie Mădălina și Dinu prezentarea proiectului DISCUȚII TABU.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *