Actualitate

De ce o casă perfectă pentru mine trebuie să aibă și piscină?

Spread the love

Anul 2020. Agenția pe care o coordonez, H2RO – Genuine Communication Agency, a atins un profit de 100.000 de euro net. Alături de partenera mea am luat decizia că e timpul să ne apucăm să ne proiectăm casa perfectă. Evident că nu a fost o decizie ușoară. Am studiat mai multe oferte de proiecte case, ne-am consultat asupra prețului terenului, asupra zonei și ne-am orientat după câteva atribute.

Ea își dorea neapărat un teren de tenis și o cameră pentru amplasare echipamente de fitness, aerobic, pilates și meditație, iar eu îmi doream neapărat un spațiu ca să parcăm două motociclete, una pentru mine și una pentru ea (modelul meu era un Harley Davidson negru iar al ei o Honda roșie), spațiu verde pentru recreere, grătare și alte activități și, evident, aveam nevoie de piscină.

Ne-am apucat de un proiect de casă grosier și atunci mi-am adus aminte de site-ul AIA PROIECT. Nici nu aveam cum să uit de ei după prezența lor din 2017 la SuperBlog. Am intrat pe site-ul lor, am căutat sintagma „evaluator ANEVAR” si așa am descoperit proiectul de CASĂ PERFECTĂ – Proiect Casă P+1 CALA.

➡ De la poveste la creație

Evident că, după ce stabilești bugetul pentru construcție, te gândești la amplasarea ei. Amândoi ne doream o zonă liniștită, mai retrasă, la maxim 30-40 de minute  cu mașina de București. Și am găsit. Undeva înspre Bolintin Vale trece râul Argeș. Am ales o zonă cu un râu aproape pentru că îmi va fi mult mai ușor să alimentez viitoarea piscină.

După ce am stabilit locul, ne-am întors acasă să studiem site-ul AIA PROIECT și așa am găsit Proiect Casă P+1 CALA.

➡ O casă perfectă, o casă valoroasă, o investiție pentru viitor

Ce mi-a plăcut la acest proiect? În primul rând nu e ceva foarte înalt, e mai mult decât ok mai ales pentru o construcție de amplasat într-o zonă de câmpie cu puține dealuri. Partea și mai interesantă este că am găsit în zonă niște dealuri pe care o să plantez niște vie soiuri de viță de vie Syraz si Merlot. Nu mult, cât să obțin câteva sute de sticle per recoltă, dar mai mult decât suficient pentru nevoile mele.

Dar să revenim la proiect. Pentru că sunt în anul 2020, clar îmi doresc o locuință modernă iar ideea de P+1 parter cu etaj parțial e mai mult decât ce am nevoie. Practic ideea pe care am găsit-o pe site-ul AIA îmi propune o clădire compactă  definită intrinsec prin modernitate.

Și asta nu e tot. Ce mi-a plăcut la acest proiect este modul în care se combină armonios modernitatea cu utilitatea. La parter se păstrează zona de zi iar la primul nivel va exista zona de noapte, evident. În plus, îmi plac foarte mult cum sunt integrate spațiile adiacente – garajul, că tot vorbeam de motociclete și mașini dar și celelalte elemente dinamice.

Când vorbim de zona de viață daily base eu și cu ea ne-am gândit la un living mare cu grădină și o zonă pentru servit masa cu bucătărie, acel gen de bucătărie propice unui șef ca mine în experimente gastronomice și o cămară unde să-mi pot ține dresing-urile, ierburile aromatice, brânzeturile și alte lucruri utile.

Și dacă am ales să avem jos zona de bucătărie  și living, era logic ca zonele care definesc camerele de dormit să fie la  primul nivel. M-am gândit la patru dormitoare și două băi, una echipată cu cabină de duș și cadă obișnuită, iar cealaltă cu jacuzzi central. Baia care va avea cabină de duș o să aibă un duș ultramodern cu radio, senzori touch și luminițe disco. Jacuzzi aș vrea să-l alimentez cu apă din stratul 5 al pânzei freatice și să-l trec printr-o pompă geotermală de căldură. Și pentru că îmi plac evenimentele de socializare, ultimul nivel l-aș folosi pentru camere suplimentare de oaspeți.

➡ De ce să alegi AIA PROIECT?

Ce mi-a plăcut la acest proiect a fost flexibilitatea. Am înțeles, citind site-ul și diferitele articole de pe blogul AIA Proiect cât și pagina lor de Facebook – spațiul domestic, că dacă optez pentru P+1 și aleg pachetul detaliat acesta va conține și atât documentațiile pentru obținerea autorizației de construcție ( proiect DTAC ) cât și alte detalii.

Mai mult decât atât, mi-a plăcut faptul că dacă aleg P+1 detaliat în varianta de proiect DTAC  am automat din partea specialiștilor AIA Proiect și autorizația de construire. Și asta nu e tot. Proiectul P+1 se poate recompartimenta dacă voi constata că realitatea din teren nu se potrivește cu ce mi-am planificat.

E important să alegi o firmă de proiectare care să creadă în customizare. Spre exemplu am citit la ei pe site că inclusiv aspectele ce țin de zona cromatică se pot adapta. Mai mult decât atât, se pot adăuga și alte anexe. În cazul de față pe mine m-ar interesa să am un subsol extrem de răcoros, un beci unde să pot controla temperatura pentru a păstra vinul.

 

Dar cred că cel mai bine ar fi să vă arăt ideea mea ca să priviți dincolo de cuvinte…

Disclaimer: Acest text este creativ și original 100%. Orice asemănare cu realitatea nu e deloc întâmplătoare. Daca aveți reacții adverse după lecturarea acestor rânduri, poftă de scris, chef să îți faci blog, dorința de competiție, accesați pagina SuperBlog pentru detalii și terapie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *